Reklama

Reklama

Pobřežní hlídka

  • USA Baywatch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mitch (Dwayne Johnson) je chlap jako hora se silným morálním kompasem a stoprocentním zápalem pro práci vodního záchranáře. Je to prostě naprostý opak Matta Brodyho (Zac Efron), bývalého úspěšného olympionika, kterému sláva natolik stoupla do hlavy, že si po nekonečné sérii průšvihů musí pod Mitchovým velením jako plavčík odkroutit pár desítek hodin veřejně prospěšných prací. Matt má však ego stejně silné jako bicepsy a ani takové varování osudu nebere moc vážně. Místo bdění nad plážovými povaleči bez uzardění zírá do výstřihu dalšího nováčka v týmu, nádherné ale odtažité Summer (Alexandra Daddario). Za jiných okolností by si ho Mitch asi podal, jenže teď na to nemá čas, protože se mu na pláži začaly kupit problémy. Tu moře vyplaví pytlíček s drogami, tu mrtvolu... A protože místní policie vše bohorovně přehlíží, vydá se parta plavčíků na trestnou výpravu, která nemůže skončit dobře, pokud jeden z jejích členů nepřestane všechno sabotovat. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (605)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Původní Pobřežní hlídka mě teda moc nebavila, takže nebudu srovnávat. Od tohoto jsem moc nečekal, jen tak náhodně z nudy jsem si to pustil. Ve finále jsem relativně spokojen. Pobavilo mě to, nenudilo, neurazilo a ani jsem se necítil trapně, protože trapných scén tu moc nebylo. Od poloviny filmu to tedy začalo být trochu ujeté, začalo to mířit do úplné parodie a to hned na více způsobů. Trochu jsem byl z toho na rozpacích, že z toho udělali takové klišé. Zaryté fanoušky původní hlídky to urazit může, ale mě naštěstí ne. Rock je tu fajn, baví mě, stejně jako ostatní postavy mi nepřijdou nejhorší. Jen ta zápletka po druhé půli filmu mi přijde dost ujetá, ale ještě v snesitelné normě dle mého měřítka. Technická stránka je dobrá, scéna, kdy zachraňovali uvízlé lidi v hořící loďce, mi přišla výborná. Takže kdyby ta druhá část filmu se věnovala pouze záchraně lidí a vztahů v hlídce, byl bych možná spokojenější. I tak mě to celkem bavilo, podíval jsem se na pír pěkných bab atd. A cameo dvou hlavních postav z původního seriálu mě absolutně nezajímalo, toť vše. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tohle zabolelo - komedie, jejíž autoři nemají smysl pro humor. Scenáristé s obsesí dojit x minut fórky o penisu, aniž by přišli s nějakou pointou a typově možná dobré obsazení, ale v žánru (a v improvizacích) očividně ztracení herci. Nikdo neočekával extra chytrou zábavu, debilita je u podobných druhů filmu druhořadý problém. Klíčovým průserem je, že je tenhle film jedna velká nuda. To jediné, co zvládá, je ona povrchní struna, kterou proslul i původní seriál - tedy ukazování vypracovaných těl v těsných plavkách. Ale i to se samozřejmě postupem času zají. Kdepak Jump Street na vodě. Leklá ryba na pláži. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Když svalnatí muži zrovna zpomaleně neskáčou do vody a krásné ženy z ní zpomaleně nevystupují (nad úroveň toho, jak jsou mužská/ženská těla zobrazována, se film v podvracení genderových stereotypů nikdy nedostane), stojí/sedí dvě a více postav někde na pláži a v nenápaditě nasnímaných scénách únavně dlouho rozmazávají jeden pubertální vtip, týkající se například věku Efronova hrdiny („Odkuds přišel, z One Direction?“) nebo neschopnosti jednoho sidekicka formulovat myšlenku tváří tvář osobě opačného pohlaví. Jako star-vehicle pro Johnsona tahle dvouhodinová oslava virility a hrdinství založeného více na fyzické síle než intelektu funguje obzvlášť tehdy, když dokonalost protagonisty zveličuje na hranu záměrné parodie. Bohužel tak činí stále dokola podle té samé šablony, s leností příznačnou pro to, jak je celý film napsán (namísto rozvíjení vtipu hromadění rádoby humorných příměrů) a zrežírován (špatný timing zadrhávajících se akčních scén). Ve druhé polovině, věnované z větší části dost jalové kriminální zápletce (sloužící hlavně jako záminka k tomu, aby The Rock mohl dát někomu přes držku), film nejenže není moc vtipný (spíše neironicky patetický), ale taky mu docházejí nápady, ztrácí tempo a pořádně negraduje. Mimo jiné kvůli tomu, že z něj na delší část mizí hlavní hvězda a jediný důvod, proč tuhle komedii cílící zejména na chlapce mladší patnácti let (a osobami stejného věku a pohlaví zřejmě i napsanou) přetrpět. 40% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Občas mám slabost pro infantilní komedie a dostanu záchvat smíchu u scén kdy si všichni ostatní říkaj jaká je to píčovina. Což jsem si splnila i v kině a svým příšerným smíchem co zní jak zhulená veverka jsem srala celý osazenstvo kina (asi dvacet lidí) tak moc až se nakonec začli smát mně. Ale co, bylo mi to tak trochu u ánusu a chlámala sem se u skřípnutýho kokota, pitevny, slintala jsem na krásný holky a rozhodla se, že pojedu na dovču a každej den se budu topit ať mi promačkaj hrudník a vlepěj hubana a rovnou zkusej jestli mi to dole dobře těsní. Jinak The Rock opět super, Efron si nechal dobře naložit hláškama a já jdu shánět velrybího čůráka se kterym bych si mohla mejt záda. Kdo se chce tupě bavit, ten bude uspokojen na ostatní jebem ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre mladšie pipinky, ktoré tu určite budú slintať nad holou muskulatúrou barbienovského Kena Zaca Efrona. Na druhú stranu čo sa týka hereckého obsadenia, mám rád The Rocka, ktorý mi už nie raz dokázal, že vie pobaviť aj v nejakej komédii alebo rodinnom filme. Dejová linka na báze chyťme vinníka ale nestraťme pri tom job síce nie je žiadne terno, no našťastie sa tu vyskytlo niekoľko celkom vydarených vtipných scénok, ktoré vždy aspoň z časti nastupujúcu nudu trocha zahnali. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (234)

Zajímavosti (18)

  • Vrtulník, objavujúci sa v niektorých scénach nesie označenie USCG Helicopter 6551. (belinko)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rock Supermanovým vzorem

Rock Supermanovým vzorem

30.05.2016

Dwayne "The Rock" Johnson patří mezi herecké hvězdy, které přebíhají z jednoho velkého filmu do druhého. Statný Kaliforňan nedávno dotočil Pobřežní hlídku, právě maká na Rychle a zběsile 8 a na… (více)

Reklama

Reklama