Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (44)

plakát

Prometheus (2012) 

Nelze se vyhnout použití slova "slátanina", protože takto se celý film opravdu jeví. Povedené efekty střídají naivní rádoby filozofické a místy až teologické hlášky, které jsou záhy vystřídané lehce brutálním vyvražďováním postrádající notnou dávku hororové atmosféry. Vše je jaksi v rychlých náznacích, bez prostoru pro pořádné rozvinutí. Až opadne vlna popcornových labužníků, tak si snad pár scén vychutnám v imaxu, ale do té doby max 3*.

plakát

Zvrhlá biologie (2008) 

Právem tato povedená komedie sklidila bouřlivý kladný ohlas jakožto první film na festivalu Otrlého Diváka 2012. Henenlotter nevyužívá žádných technicky zdatných triků, ale zůstává věrný stylu z 80. let. Připočteme ještě větší množství dějově hluchých míst a je zřejmé proč si tento filmek nenalezne dostatek věrných diváků. Osobně mne film velmi pobavil a nijak nelituji vstupného ani času.

plakát

Smrtelná postel: Postel, která požírá (1977) 

Neurazí ani moc nenadchne, prostě jen pobaví. Děj je šíleně jednoduchý, různorodost záběru se blíží nule a efekty jsou opravdu nepovedené, takže není divu pro zařazení na Otrlého Diváka.

plakát

Robot Chicken (2005) (seriál) 

Přijatelná stopáž plná absurdního ( ne jen parodujícího) humoru často založeného na titěrné animaci starých kultovních postaviček. Rozhodně nedoporučuji jako kulisu k romantické večeři, pač nosohltan je dosti zrádný.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Néchápu proč z tak zajímavé epické předlohy (1981) udělali nyní dementní akční balast smíchaný z dosti dobrých záběru, hodně naivních rozhovorů a na sebe nijak moc nenavazujících záběrů, které až děsně evokují ke slovu kýč. Prostě taková průměrná akční záležitost. A to podsvětí ... no prostě častěji jsem se smál nežli žasnul.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Filmek u kterého se člověk rozhodně nenudí. Příjemná nevšední animace a trefný humor jsou v celku zárukou samo osobě, ale zde je vše podáno takovou formou, že divák má čas na pořádné zamyšlení až tak půl dne po shlédnutí. Po dlouhé době jsem z kina odcházel příjemně naladěn.

plakát

2001: Vesmírná prda (2000) 

Komedie, která se snaží být absurdně šílená. Je to jedna velká slátanina tak přecpaná rádoby vtipnými scénkami, které mají šokovat až to prostě nefunguje. Hodně smutné.

plakát

Planeta bouří (1962) 

Odpad? Rozhodně ne! Film plný naivních efektů, přehnaných dialogů většinou řízlými stroze podaným darwinismem, monolgy řešící osudnou nerozhodnost a zběsilé střílení po skákajících dinosaurech. Přidejme ještě robota popírajícího zákony robotiky a máme výbornou zábavnou záležitost pro chmurné večery.

plakát

2012: Soudný den (2008) 

První "dílo" od Everharta co jsem zatím shlédl a hned toto. Jediné co bylo snesitelné bylo prvních 5 minut (možná míň), letecké záběry nad krajinou. Pak už měl film drastickou klesající tendenci plnou lidí s přesvědčením a vírou. Kamera byla dramatičtější než herci a střihy rychlejší než dialogy. Ubohý konec už jen dokreslil nesmyslné situace a setkání všech zůčastněných. Opravdu nevím jestli byl snímek natočen nějak vážně nebo jen jako komedie. V obojím to nemá na víc než na odpad.

plakát

Devátá brána (1999) 

Zajímavé téma a ještě zajímavější herecký výkon J.D. , bohužel obojí je promarněno v podprůměrném snímku. Tento film postrádá tak očekávaný spád až je z toho smutno.