Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmír. Nekonečná prázdnota. Muži v bílém útočí, prezidenti jsou dva a v beztížném stavu si těžko odskočíte na velkou potřebu. Toto jsou cesty Leslieho Nielsena do míst, kam humor dosud nevkročil...
Svět se řítí do zkázy. Americký prezident ve skutečnosti není prezident, ale jeho klon, který chystá invazi mimozemšťanů. Originální prezident je uvězněn na měsíční základně, odkud musí být zachráněn. Do akce je vyslán neohrožený (ale naprosto tupý) agent Richard "Dick" Dix, který nasedá do raketoplánu a vydává se na měsíční základnu, mezi ufony, šílené genetiky a zkorumpované policisty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bylo tam hodně, opravdu hodně citací, ale nějakým způsobem se stalo, že vůbec nebyly vtipné. Až tedy na pár výjimek. Leslieho Nielsena považuji za krále a zosobnění parodie, ale tenhle výběr mu vůbec nesedl. Nevím, jestli je to proto, že už je moc starý, nebo že je mu jedno, v čem hraje, ale tohle byla vážně sračka. 30% ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat. Tento film nesahá ani po kotníky předchozím počinům, ve kterých hraje můj oblíbenec Leslie Nielsen. Je zde řada fórků, které jsou dosti nevkusné a člověk v sobě několikrát dusí pocit trapnosti. Leslie Nielsen ve fenomenálním dabingu pana Brabce však stále jede naplno a některé frky jsou skvělé a jen díky tomu si film zaslouží alespoň ty tři hvězdy. Srovnávat s klasikou pana Nielsena však nelze. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Turbo zapnuto...uááááááááááááááá!" ,,Proč se tak radujou? Taky byste se radoval, kdybyste mohl jen jednou za rok..." Není to ani Bláznivá střela ani Spaceballs, ale úplný propadák? To je pro mne většina trapných tekutinových amerických hovadin. Přes řadu hluchých míst jsem se několikrát zasmál a opravdu mě pobavil koncert se všemi eskapádami a trapasy. Příjemný dabing V.Brabce dostává ode mne hvězdu navíc. Je to ptákovina, ale to snad divák očekává, ne? ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Naked gun ... in space! And much more worse, unfortunately. Přesně tak by se tento film mohl jmenovat, Dick Dix je svou střeleností úplně stejný jako Frank Drebin, ale vtipů je mnohem méně, a děj je strašně zmatený... Nebylo to vyloženě špatné, ale že by mě to bavilo, taky říct nemůžu.... Dávám slabší dvě hvězdičky za pár povedených vtipů. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Elitní agent Richard "Dick" Dix se vydává na měsíční základnu, aby zachránil prezidenta, který byl unesen a nahrazen svým dvojníkem... Ano název sice odkazuje na Vesmírnou odyseu (a především v úvodu se dočkáme několika odkazů na tento snímek), jinak se však jedná spíš o parodii sci-fi žánru jako celku. Za co tvůrci zaslouží pochvalu tak je zpracování obyvatel měsíční základny i základny samotné, které vytváří tu správnou sci-fi atmosféru. Horší už je to s humorem, protože některé vtípky, repliky a odkazy jsou celkem povedené, ale najdou se také ty méně vtipné a v pár případech nejsou vtipné vůbec. Samotný Leslie ještě dokáže solidně zahláškovat a jeho postava sem tam připomene i legendárního Franka Drebina (akorát je Richard Dix snad ještě větší nemehlo). Takže film sice není žádný zázrak, nicméně musím přiznat, že jsem snímek viděl už několikrát a vždy se u něj dokážu po celou dobu obstojně bavit, ale je jasné, že Leslie natočil už lepší kousky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dix (Leslie Nielsen) zašpiní Prattovi (Peter Egan) tvár a oblečenie zmesou peny a modrej farby, v nasledujúcich scénach sa toto zašpinenie mení. V niektorých záberoch má napríklad oči čisté, zatiaľ čo v iných ich má tiež zašpinené. (ČSFD)
  • Rozpočet 26 000 000 amerických dolarů. (Čiban)

Reklama

Reklama