Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (109)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

No, jak začít. Asi tak, že T1 ani T2 nebyly překonány. Ale taky se nejedná o žádný průšvih nebo terminování značky, jak tu někdo poznamenal. Tento film se snaží Terminátora restartovat a připravit půdu pro nové díly, minimálně jeden další je už potvrzený. Jenže on je to částečně i remake, neboť přímo bere některé ikonické scény, (zejména z T1) a nabízí jejich alternativní podobu zasazenou do změněné časové linie. A právě tyto scény mně jako fanouška potěšily nejvíc. "Vaše šaty, dejte mi je!" a krádež kalhot bezdomovci v podání K. Reese prostě mají novou šťávu a ta chutná dobře. I nový šikmooký T-1000 má stejně drsně kamenný kukuč jako ten v podání R. Patricka v T2. Jenže právě v momentě kdy se T-1000 odporoučí ztratí děj a scénář jasně tah, nebo lépe řečeno přepne styl děje z T1/T2 spíše na T3 a nedopadá to nejlépe. Stane se z toho divoká akční jízda přesně ve stylu dnešních letních popcornovek, věkerá temnota je pryč. A je to škoda. T3 byl výborný ale prostě více akční což mi k tématu Terminátora (původně šlo přeci o sci-fi thriler) nesedí. Dialogy jsou mělké ve stylu "Řekni něco srdcervoucího než přijde další termoska", hudba natolik nevýrazná že si všimnete jen ikonické hlavní melodie. Ale i v ději v "současnosti" lze najít drobné odkazy, třeba jako že Danny, syn Milese Dysona teď vede Cyberdyne Systems takže to jako celek drží celkem pohromadě. Herci bohužel nic moc, kromě samozřejmě starého ale ne zastaralého Arnieho, jemuž ten cyber-parkinson prostě sekne a "taťku" mu sežerete i s navijákem. Takže nakonec sečtu-li kladné a odečtu záporné jsme na pěkných čtyřech hvězdách (film čistě za tři + čtvrtá za Arnolda). Řečeno slovy J. Cimrmana: "Tím se to vysvětlilo a dál bych se v tom nehrabal". Což vzhledem k post titulkové scéně, není evidentně v plánu ... He'll be back!

plakát

Babovřesky 3 (2015) odpad!

Strašně nerad udělují podle mě příliš přísné a obecné hodnocení "odpad". Kdo si přečte moje komentáře ví, jak vzácně tak činím, neboť pokud se mi film jako celek nelíbí, snažím se najít alespoň jednu pozitivní složku filmu (hudbu, efekty, nadsázku ...), prostě cokoliv, z čeho by se dala hvězda či dvě vykřesat. Nemám problém s tím přiznat že se mi Babovřesky a i z větší části dvojka líbily jako střeštěná odpočinková slátaninka, která alespoň rychle uteče a ruku na srdce - kdo se občas nezasměje hospodskému humoru? Jenže ta trojka je těžký průser a jak křešu tak křešu, tady nic nezmůžu. Za celý film jsem se ani jednou od srdce nezasmál (což u 1 a 2 ano) a děj je snůška trapných scének dovedených ad absurdum. O ději tedy mluvit nelze, o hudbě či humoru taky ne a když už jsem dumal, z čeho dostanu aspoň jednu maličkou hvězdičku, přišel konec s babkami u moře, který to definitivně zabil a věta, kterou jsem pošeptal manželce když naskočil titulek se jménem režiséra zněla: "Už by to neměl hulit, tohle bylo fakt moc". Jak jsem řekl, odpadů u mých hodnocení najdete minimum, ale musím jeden přidat. Snažil jsem se, opravdu.

plakát

Hodinový manžel (2014) 

Na českém filmovém plátně celkem výjimečný počin. Nestihl nudit, trapnou scénu jsem za celý film neviděl. Naopak scén tak říkajíc ze života je zde pro zasmání dost jejich základem nutně není prdel, hovno nebo podobná slova. Není to film k několikanásobnému shlédnutí ale jako takový funguje na 100%. A jak nemusím Polívku tak tady zahrál skvěle - i proto pět hvězdiček.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Pekne udelane, avsak naprosto bezduche a uplne zbytecne pokracovani. Bloodiest movie ever :)

plakát

Robocop (2014) 

Dlouho jsem neodcházel z kina tak spokojen a ještě snad nikdy pokud se jedná o remake. Je to nový film a přesto je v něm cítit rukopis toho původního. Na dnešní dobu akčních blockbusterů, kde čím více explozí tím více Addidas je nový Robocop doslova zjevením. Nepotřebuje totiž hodinu výbuchů na to, aby dokázal vyvolat napětí ale současně nezačal nudit. Psychlogická linie přitom působí nenásilně, film se na rozdíl od jiných současných nesnaží apelovat na morálku diváka, naopak celkem surově a uvěřitelně ukazuje "co by, kdyby". Oceňuji rovněž kritiku zahraniční politiky USA coby "světového policajta". Co se týká herců velmi chválím tvůrce jak za volbu Garyho Oldmana i hlavní postavy, kdy jsem si mohl říci "no konečně nějaký jiný xicht a hraje dobře". Jsem opravdu s restartem RoboCopa spokojen a pokud tvůrci plánují dvojku, tak jen ať to nepohnojí.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Opakovat tu pořád dokola nesmyslnost natočení Hobita jako trilogii nemá smysl - každý to ví. Neříkám že je druhý díl výrazně horší ale jsou tu věci které jako knihy znalý nemohu pominout. Roubování dodatku Návratu krále i vymyslenych pasáží,stejne jako znacna úprava Bilbova setkání se Šmakem jsou dost ostré. Ovšem jsou nutné pro udržení pozornosti protože bez nich byl druhý Hobit nuda. Nesnesitelna je ovšem rozvleklost děje mezi útěkem v sudech a Šmakem. Výtky řemeslnému zpracování, hudbě a 3D však nemůže mít nikdo s trochou soudnosti. 75%, 3D HFR, dabing

plakát

Přijde letos Ježíšek? (2013) 

V rámci českého filmu velmi slušné a před Vánoci to rozhodně nikoho neurazí. Oceňuji výkon V.Postráneckého a I. Chmely. Vše ostatní slušný průměr v dobrém slova smyslu.

plakát

Lucky Louie (2006) (seriál) 

Takhle má vypadat sitcom ze života. Řeknete raději když vás něco naštve suché: "Sakra" nebo raději "Do prdele!"? Tenhle seriál si na nic nehraje, zato opravdu má koule. Nejsem zastánce stavění humoru pouze na sprostých slovech, ale někam prostě patří! Seriál se nebojí prdelí, kurev, hoven, hulení, sraní a maximálně černého humoru.

plakát

Stážisti (2013) 

Tak jako mnozí ostatní jsem překvapen zdejším hodnocením, ovšem obráceně. Nechápu, jak něco takového může dosahovat téměř 70%. Dvouhodinová onanie nad Googlem s pár vtipnými momenty (nejlepší část filmu se odehrává v nočním klubu). Nic víc a nic méně. A těch pár momentů je fakt málo, abych dal čtyři hvězdy. A to mám jak Owena Wilsona tak Vince Vaugna celkem v oblibě, mrzí mne to. V podstatě ke shlédnutí všech vtipných scén ve filmu stačí (bohužel) trailer. Škoda, mohla to být kvalitní podívaná jak pro geeky tak nooby, takto je to skutečně pouze propaganda, snažící se ukázat Google jako "toho hodného" ve světle jeho skandálů se soukromím. Hvězda za těch pár gagů a dobrý soundtrack. Podruhé to opravdu vidět nemusím (20%)