Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Akční film s komediálními prvky, rychlé prostřihy, slow motion, minulostní sekvence, to je vše co Ritchieho vizualizuje a díky tomu jsem musel shlédnout všechny jeho alespoň nadprůměrné snímky.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Anime, které není přetažené za vlasy, kde postavy nemají super schopnosti, na obří vesnice neútočí veliké kolosy, či nesázej na potoky krve. Death note se drží při zemi a lehce se odlišuje od žánru. Souboj dvou inteligentních bytostí na bázi hry stínů je skvělý. O tom, jak jeden středoškolák páchá vraždy na dálku, když mu stačí jen jméno a do toho proti němu stojí stejně inteligentní detektiv co vyřešil každou záhadu je velice zajímavým motivem na seriál.

plakát

Duel (1971) (TV film) 

Snímek, který Spielberga dostal do Hollywoodu, a nemůžu jinak, než souhlasit. Snímek bych určitě doporučil jako inspiraci začínajícím filmařům. Nízký rozpočet, jednoduchý koncept, jak člověk na obchodní cestě je frustrovaný rezavým tahačem, jehož se pokouší na silnici zabít. Stačí okořenit špetkou napětí a je tu biják za 350 tisíc dolarů.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Jedná se o můj nejoblíbenější seriál, a má pro to taky dobrý důvod. Seriál se může pyšnit svojí originalitou a odlišností od jiných seriálů a je to možná tím, že konkurence sází na klišé, nebo na věci, které normálně v životě neuvidíte. Breaking bad na to jde jinak, postavy se nechovají hloupě kvůli zvratu, ale chovají se přesně tak, jak divák očekává.

plakát

Drive (2011) 

Ze snímku atmosféra přímo sálá, hudba z osmdesátek,  Gosligův pokerface za volantem, a to že příběh není zrovna moc originální a je jako vystřižený z videohry Driver ničemu nevadí.

plakát

Casino Royale (2006) 

Považuji se za velkého fanouška agenta s číslem 007. Viděl jsem všechny díly se všemi protagonisty, ale nic se nevyrovná hereckému výkonu který předvedl Daniel Craig a změnil Bonda na méně disciplinovaného a chladnokrevného zabijáka který hraje podle svých pravidel. Ještě z žádných předchozích dílů jsem necítil agentovi emoce jako právě tady a sérii to jenom prospělo.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Znáte ten pocit, když stornujete všechny karty, občanku a dle úřadů jste nezvěstný a bez peněz se vydáte hledat odpovědi do světa? Ne? Hodně silný snímek který mě nakopnul opustit z části komfortní zónu a někam se vydat na dobu neurčitou.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

George Miller pustil tancující tučňáky doslova k ledu a udělal prequel šíleného Maxe s pořádnou dávkou 2 hodinového šílenství ve kterém excelovala kamera, kostýmy, střih ze kterého náležitě snímek dostal spoustu ocenění, jako například řadu oscarů za zmíněné kategorie. Za mě se jednoznačně řadí do nejlepších akčních filmů všech dob.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Po shlédnutí snímku jsem si musel dát 15ti minutovou pauzu na rozdýchání, jelikož se mi udělalo opravdu špatně. Film by se měl přehrávat v drogově odvykacích centrech a ukázat narkomanům, jak to s nimi může nebo mohlo dopadnout.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Díky této trilogii o temném rytíři mi přijde, že na co Christopher Nolan sáhne se stane klenotem, i když se jedná o superhrdinský film. Na rozdíl od nejmenovaného studia, který svoje superhrdinský filmy produkuje jak na pásu a spousta klišé se nehodlá vyvarovat. Nolan se dokázal těmito problémům vyhnout a nadělil nám snímek, ve kterém zazářil zesnulý herec Heath Ledger a s jedinečnou hudbou Hanse Zimmera.