Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (395)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Klasický Spielberg u kterého při sledování nemrkáte, nepolykáte a ani nedýcháte. Šílený řidič cisterny si vyhlédne nebohého podomního prodejce a snaží se jej z nepochopitelné příčiny zabít svým truckem. Vždy kdy už si Mann myslí, že tomu cvokovi ujel, objeví se mu čumák tahače a zuřivě čoudící výfuky na horizontu ve zpětném zrcátku jeho auta.... Tenhle film lépe funguje při prvním shlédnutí, napodruhé už víte jak to bude a tak... Každopádně doporučuji. Těch čtyřicet let tomu nijak neubralo. Naopak, káry jsou správně retro a celé mi to tak nějak ladí i dnes.... * * * * ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální prvotina geniálního autora, Spielberg o5 ukazuje, že brilantně vyšperkované drama se dá vytáhnout i z tak jednoduché zápletky, jakou je jízda osamoceného osobního automobilu osamoceného obchodního cestujícího, jehož terorizuje pomatený řidič tyráku s tváří divákům skrytou...konec je dokonale jednoduchý. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z prvních režisérských počinů Stevena Spielberga..a nemyslím, že je nějak zvlášť dobrý. Myslím, že režisér utopil zajímavý námět pod snůškou klišé, nezajímavých a nelogických vnitřních "rozhovorů" hlavního hrdiny a závěr filmu obdařil nezajímavou "akční" sekvencí.. "Come on you miserable fat-head, get that fat-ass truck outta my way!" ()

Genero 

všechny recenze uživatele

To jsem jako náctiletý valil bulvy, takový napínák. S bratránkem jsme pak dlouhé dny žili ve světě Duelu, já byl starší a měl jsem větší Velamos, takže jsem byl záhadný kamioňák, on s menším Velamosem byl cesťák. Vždycky jsem mávnul, jako že je cesta volná a může jet a jak mě míjel, sundal jsem ho na zem. Roky jsem tenhle film neviděl, ale jasný plný knedlík za krásné vzpomínky z dětství. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, skvělá, krásně čitelná gradace. Nekonečná silnice, dvě vozidla. Oběť a monstrum. Absurdita situace je o to vážnější, že se jí všichni, komu se o ní hrdina snaží říci, smějí. Pomocí minimálních prostředků Spielberg natočil debut, v němž stanovail většinu svých budoucích postupů. S těhonou manželkou se na konci filmu hrdina neobjímá. Naštěstí:-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Přestože jde o televizní film, v Evropě byl promítán i v kinech. (Karlos80)
  • Během chronologického natáčení filmaři přidali pro každou novou scénu tahači trochu "make-upu", aby působil ošklivěji a děsivěji. (Cherish)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama