Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (44)

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) odpad!

V poslední době česká televize nabízí samé neskutečné blbiny, které mají být komedií. Nejsou. Je mi smutno, kam se to vše posunulo a jediné, na co se dá ještě dívat jsou dokola opakované komedie let dávno minulých (nemám ráda slovo totalitních). Z nových filmů a rádoby komedií je mi zle a smutno.

plakát

Zákony vlka (2023) (seriál) 

Mě se tenhle seriál líbil. Místo, kde se odehrával, výběr herců i zvláštní zápletka. Za mne v poslední době jeden z nejlepších detektivních.

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

Opravdu velké zklamání. Jak jsem se těšila na další dobový seriál (protože "Vyprávěj" se mi opravdu líbilo), tak jsem nedokázala dokoukat ani první díl do konce. Já si tu dobu pamatuji ze svého okolí a asi je to tím, že jsem žila mezi obyčejnými slušnými lidmi, že mi projev postav v tomhle seriálu vadí. Tohle je přehlídka sprosťáren a nechutností. Nešlo se tomu smát. Česká televize asi už napořád přestala preferovat slušnost a normální humor. Jednu hvězdu jsem musela dát za skvělou retro vizuální atmosféru.

plakát

Přiznání - Epizoda 1 (2022) (epizoda) odpad!

Dost jsem se těšila na pokračování "Hnízda", ale přišlo neskutečné zklamání. Téma migranti, to co je kolem nás teď stále, to už mě nebaví.  Těšila jsem se na nějaký zajímavý příběh, jako byl v "Hnízdě", něco, co upoutá a odreaguje člověka od problémů dnešní doby a ono ho to mezi ten dnešek spíš vtáhne. Asi stačil první díl a dál mne to už neláká sledovat. Velká škoda.

plakát

Chudá holka (1929) 

Skvělý němý film. Měl opravdu silný příběh, zatím mne žádný jiný němý film tak nepohltil, jako tento.

plakát

Hvězdy nad hlavou (2021) (seriál) 

Pohodový seriál, něco jako moji oblíbení "Chalupáři". Kdyby v té době lidé psali recenze, tak by Chalupáři zřejmě taky propadli. Proč se nezasmát obyčejným věcem? Proč někdy nevybočit z téhle doby, která fandí jen politickým, detektivním a podobným žánrům. Tenhle seriál byl přesně to, co tu dlouho nebylo. Takové milé pohlazení po duši z prostředí vesnice. To ovšem taky dnes není "v kurzu". Mě se Hvězdy nad hlavou líbily a herecké obsazení bylo fakt skvělé. Doufám, že zas brzy někdo něco podobného natočí. Česká televize něco podobného už nedokáže. Přestala fandit obyčejným vztahovým příběhům.

plakát

Hostinec „U koťátek“ (1971) (seriál) 

Tak tenhle seriál vůbec neznám, nikdy v minulých letech jsem ho ještě v televizi neviděla. Docela mile mne překvapil, epizody byly některé slabší, některé úsměvné. Konečný dojem ze seriálu mám ale dobrý, celkem příjemné vesnické koukání, taková oddychovka.

plakát

Léto s gentlemanem (2019) 

A proč ne, proč na chvíli nevypnout a nepodívat se na obyčejný lidský příběh v krásném prostředí. Chvíle oddechu od politických filmů a detektivek, které teď ovládly naši televizi. Chybí mi hrozně moc takové obyčejné lidské a vztahové filmy, jako kdyby se přestaly natáčet úplně. Zřejmě to není v dnešní době "IN". Je to velká škoda. A i když tady ta zápletka není až tak zapletená, je to prostě oddychovka. Tak proč se na ní nepodívat.

plakát

Hnízdo (2020) (seriál) 

Tak tenhle slovenský seriál je opravdu povedený. Kam se hrabe celá česká televize a další české TV programy - tam je to samá detektivka nebo politické filmy a nebo prostě blbosti. Slováci umí natočit daleko lepší seriály - viz Tajné životy, Nikdy neříkej nikdy, Milenky, atd. Tohle na českých programech žalostně chybí. Něco prostě ze života, psychologické a i když je zápletka někdy neuvěřitelná, prostě to člověka baví.

plakát

U moře (2015) 

Těšila jsem se na herecký koncert hlavních hrdinů, ale přišla jedna velká nuda. Děj se tak nehorázně vlekl, nudnější film jsem už dlouho nesledovala. Byla jsem zvědavá, co manžele tak odcizilo, i když jsem to vytušila tak v půli filmu. Stále jsem ovšem čekala na "něco" na závěr, ale to se prostě nedostavilo. Celé dvě hodiny čekání byly nakonec shrnuty v necelých pár slovech chvíli před koncem filmu, takže za mě fakt velké zklamání.