Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Stanley Kubrick

🇺🇸 Kubrick získal za celou svou kariéru jednoho Oscara, a to za vizuální efekty k 2001: Vesmírná odysea. Nominován byl však dvanáctkrát. Ve filmu Vesmírná odysea zdokonalil metodu přední projekce. Jeho známé filmy jsou např. Spartakus, 2001: Vesmírná odysea, Osvícení nebo Olověná vesta.

Miloš Forman

🇨🇿 Tenhle náš český pan režisér, nechal nesmazatelnou stopu ve světě filmu. Odměnou za jeho práci, mu jsou dva Oscary. Připomínat nám ho budou jeho filmy např. Vlasy, Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus nebo Goyovy přízraky.

Quentin Tarantino

🇺🇸 Tenhle týpek je americký filmový režisér, scenárista a herec, držitel dvou Oscarů. Který začátkem devadesátých let proslul jako svěží, drsný i černohumorný vypravěč. Nejznámější jeho filmy jsou např. Pulp Function, Hanebný pancharti, Nespoutaný Django nebo Tenkrát v hollywoodu.

Clint Eastwood

🇺🇸 Ne každý herec dokáže vzít do ruky režisérskou taktovku a točit skvělé filmy. Tenhle chlápek, který ztvárnil mnoho filmových rolí pistolniků a tvrdých chlapíků to dokáže. Jako odměnou se mu dostalo dvou Oscarů a je příkladem toho, že vzhledem ke svému věku, nepatří do starého železa...pomyslně smekám klobouk. Jeho režiserské filmy jsou např. Nesmiřitelní, Million Dollar Baby, Gran Torino nebo Pašerák.