Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbení herci (10)

Jack Nicholson

🇺🇸 Tenhle chlápek je trojnásobný držitel ceny americké filmové akedemie Oscar a patřímu mu prvenství v počtu nominací v historii této ceny. Dovolím si tvrdit, že je to jeden z nejlepších amerických herců. Nezapomenutelné role jsou např. Přelet nad kukaččím hnízdem, Osvícení, Cena za nežnost nebo Lepší už to nebude.

Jean-Paul Belmondo

🇨🇵 Každý máme svůj idol z mládí, no a ten můj byl Bébel. Takže nemůže na seznamu oblíbených herců chybět. Jeho známe role jsou např. U konce s dechem, Policajt nebo rošťák, Zvíře nebo Veselé velikonoce.

Dustin Hoffman

🇺🇸 Další z velkých herců, který si vysloužil dva Oscary ze sedmi nominací. Pro své role, je schopný udělat možné i nemožné, takže tak trochu perfekcionalista...dle mého názoru. Z jeho skvělých filmů uvedu např. Půlnoční kovboj, Kramerová versus Kramer, Rain Man nebo Parfém: Příběh vraha.

Anthony Hopkins

🇬🇧 Neexistuje nic, co by sir Anthony Hopkins nezahrál, neřkuli zahrál, tento herec, příležitostný režisér a hudební skladatel. Do širokého povědomí lidí vstoupil zejména svou známou kreací psychopatického doktora Hannibala Lectera ve filmu Mlčení jehňátek, za níž získal jediného Oscara. Jeho známé filmové role jsou např. Sloní muž, Mlčení jehňátek, Seznamte se, Joe Black nebo Okamžik zlomu.