Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (448)

plakát

Tajemná řeka (2003) 

Výborné krimi z neutěšeného bostonského prostředí. Clint Eastwood spolu s vynikajícími herci natočil ponurý a smutný snímek o trpkém rozpojení jednoho kamarádského tria.

plakát

Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 

Skvěle obsazená gangsterka natočená podle skutečné události. Film táhne duo Pacino - Depp, jejichž slovní přestřelky mě nejednou slušně pobavily. Neočekávejte mraky střílení a haldy mrtvol, jedná se spíše o sondu do nezávideníhodné práce agenta v přestrojení a jejího vlivu na psychiku a soukromý život daného jedince.

plakát

Barton Fink (1991) 

Čistě Coenovská záležitost - bizardní, černohumorné, tragikomické x divné, občas nudící... Vyzdvihl bych hlavně herecké výkony Turturra, Goodmana (!!!) a Lernera. Co se týče konce, nejsem si zcela jistý jeho pochopením.

plakát

Re-Animátor (1985) 

Správně ujetý snímek, ale chybělo mi víc vtipu i napětí. Zajímavost: O scéně z tohoto filmu se baví na večírku Lester (Kevin Spacey) a Ricky (Wes Bentley) v Americké kráse.

plakát

Vřískot (1996) 

Přestože jsem viděl napřed první díl Scary Movie (což sledování tohoto filmu posouvá trochu jiným směrem :D), patří Vřískot mezi kultovní klasiku vyvražďovacích teenage hororů.

plakát

Vylodění - Den D (2007) (TV film) 

Dokument se mi líbil, ačkoliv některé události byly pojaty příliš stručně, možná na úkor hraných scén. Ty mi sami o sobě nevadily, v jiných dokumentech jsem viděl o dost horší.

plakát

Bitva o Hill 60 (2010) 

Velice kvalitní australský příspěvěk k filmům o první světové, který vypráví o její ne tolik známé součásti - válce v podzemních tunelech.

plakát

Ucho (1970) 

Šikovná kamera (hlavně časté užití pohledu z první osoby) a výborné ústřední duo Brzobohatý - Bohdalová nabízí atmosférickou a napínavou podívanou.

plakát

Poslední pokušení Krista (1988) 

Pozoruhodný film, který netradičně pojednává o životě Ježíše Krista. U mnohých věřících vyvolal vlnu nevole, ale mně nepřišel zdaleka tak kontroverzní. Prostě zobrazuje Ježíše jako člověka se svými slabostmi a pochybnostmi, a ne jen jako odevzdaného proroka smířeného s osudem na kříži. Přesto začátek, kdy jako tesař zhotovuje kříže pro odsouzené, a nebo postava ryšavého Jidáše (skvělý Harvey Keitel), který je zde ukázán jako Ježíšův nejvěrnější přítel, může na ortodoxní katolíky působit nepříjemně. Willem Dafoe zahrál svoji postavu opravdu mistrně. Výrazy skvěle zobrazuje Ježíšovy momentální nálady a rozpoložení. Při plamených projevech k lidu mu z očí skoro šlehají plameny, o scénu později zase sklíčení a nejistota. Překvapilo mě, že se režie ujal Martin Scorsese, kterého známe spíše z mafiánských filmů. Stejně jako tyto filmy, i Poslední pokušení Krista má příliš natáhlou stopáž a nevyhne se hluchým místům.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Pro mě nudný film o ničem. A to mám Lišku s Macháčkem opravdu rád.