Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hups tak tady jsem se bud díval na jinej film a nebo je tu pár autorů komentářů reanimovanou mrtvolou. Bez urážky, ale čemu daváte 5*? Téhle nudě? která je podkreslena jednim Themem, který se za celý film prakticky nezmění? Herci jsou nudní, horrorové scény jsou bez efektu, nudné a atmosféra filmu nijak nepomáhá. Nebudu se navážet do špatným triků, které ještě k věku chápu, ale k jednoduchosti tohoto filmu. Doktor co přijde na způsob jak oživit mrtvé zemře, jeho student převezme jeho otěže a k němu se přidá další mladý doktor? HAHA :D slabé 3* hodně slabé ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to minulo v klíčovém věku, kdy jsem miloval jinou lovecrafťárnu party Yuzna, Gordon, Combs a Crampton a sice Ze záhrobí. A když jsem to po čtvrtstoletí konečně dohnal, už mi Re-animator přišel jen jako fajn béčko se sympatickým Combsem, zábavným bezhlavým záporákem a dobrými maskami a gore. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Utrhnutá mluvící hlava líže kozy spoutaný nahý holce. To v jiných filmech asi neuvidíte. Brakový námět je velmi zábavně a dobře zpracován do bezvadnýho filmu. Je to fakt ultimátní horor, ale budete se spíše řehtat. Všude megakrve a brutalita a do toho tam běhá sheldonovský Jeffrey Combs a cedí hlášky. Fakt ta jeho postava je hrozně super a tomu už tak grotesknímu filmu dodává punc nezapomenutelnosti. A ten hudební motiv...no prostě paráda. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto musím s radostí dát plný počet! Už od úvodních titulků jsem věděl, že mě čeká skvělá, šílená, krvavá a hlavně humorná jízda, která se mi splnila. I když je rozjezd trochu "pomalejší", tak už je ze začátku jasné, že Jeffrey Combs alias Herbert West je tím, co snímek bude táhnout a nespletl jsem se. Charismatický, leč pro kolegy nepříjemný, šílený věděc zahraný na jedničku s hvězdičkou. Lepší už snad ani být nemohl a hned jsem si ho oblíbil. Atmosféra se mi od začátku líbila a scéna s kočkou byla brutální. :D "Neočekávej od něho tango. Má zlámanou páteř." Další dějství jsem si jen užíval. Prošpikované černým humorem, odkazy na několik až kultovních snímků a od suprové scény s hlavou to začalo jet na plné obrátky. Scéna v márnici na mě působila, i když je snímek přes 35 let starý, naprosto senzačně a svým provedením, humorem a parádními maskami, jen dotvrdila pro mě plné hodnocení. Pár mušek by se sice našlo, například samotný konec mi moc nesedl, ale jinak se pro mě jedná o skvělé dílo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Túto hororovú komédiu som prvýkrát videl už v mladom veku na VHS, ale vtedy som ešte nemal dostatočne vycibrený vkus na to, aby som si dokázal naplno užiť brutálnu zábavu v podaní dvojice Stuart Gordon - Brian Yuzna :), takže som si dal po dlhšom čase repete a nebol som určite sklamaný. Re-Animator patrí medzi vlajkové lode béčkovej hororovej zábavy, dvojica Gordon - Yuzna to v tomto smere vždy vedela. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)
  • Stuart Gordon a Dennis Paoli mali v úmysle natočiť vernú adaptáciu románu H.P. Lovecrafta, ale nakoniec sa inšpirovali jeho poviedkou len veľmi voľne a príbeh rozvinuli skôr ako paródiu na Frankensteina. (beso74)
  • Ve scéně, kdy se Cain (Bruce Abbott) a Meg (Barbara Crampton) vloupají do kanceláře Dr. Hilla (David Gale), rozbijí výplň dveří. Poté se však Dr. Hill (David Gale) a jeho hlava vrací do kanceláře a výplň dveří je neporušená. (AmonK)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama