Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rychlá a relativně zábavná story, těžící především z výtečných hereckých výkonů živelného Pacina a Deppa. První zmiňovaný přitom nehraje nic nového. Stále je to ta stará dobrá mafiánské póza. Množství vulgarismů a své uvažování aneb tak, jak jsme na to zvyklí. U Deppa je pro změnu nesmírně zajímavá jeho proměna, kterou podstoupí v průběhu snímku. Vazby mezi charaktery jsou pečlivě podány, je znát perfektní timing i vypiplané dialogy. Přesto všechno je přece jen tenhle příběh už troch provařený. A to i za faktu, že Al tentokráte není ten velký kápo, ale těžký Outsider špatně nesoucí jeho životní neúspěch. Na jeho velkém srdci to však nemění zhola nic. Zábavná věc, ale zdaleka ne tak kvalitní jako jiné milníky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes som nepochopil vysoke hodnotenie tohto filmu. Je to film o mafii ale uplne postrada mafiansku atmosferu. Hlavny hrdina je polis, ktory cely cas predstiera, ze je mafian az mu z toho drbe, takze Depp tu mal po dlhsej dobe moznost zahrat normalnu postavu, ale znova ma nepresvedcil, ze je dobry herec. Pokial sa nepitvori, tak je uplne marny. Ale uplne najhorsie dopadol vztah medzi Deppom a Pacinom na ktorom mal cely film stat ale bol podany rovnako nemastne neslane ako vo filme The Devil's Own, takze zlomove sceny vo mne nevzbudili ziadne emocie. Jedine, co za nieco stalo, bol Madsen v jednej z mála kvalitnejsich roli v ktorych sa objavil. Depp by nemal tocit mafianske filmy. Zakazdym to dopadlo mizerne. 4/10. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozbeh ma síce trochu znepokojil (presnejšie nudil) a vravel som si, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak sa jedná o dosť veľký prúser...Našťastie opak je pravdou !Donnie Brasco je veľmi pekne spracovaný skutočný príbeh s vynikajúcim ústredným duom...Newell síce nie je taký skvelý rozprávač ako F.F.Coppola. alebo Martin Scorsese, napiek tomu sa môže Donnie Brasco zaradiť aj v silnej "mafiánskej" kinematografickej konkurencii k tomu lepšiemu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Autentický pohled do světa organizovaného zločinu - mafie, jeho života a pravidel..Razantní, dramatický a především reálný snímek...Něco na způsob Casina nebo Mafiánů s Robertem DeNirem. Scénář k filmu byl napsán už v roce 1989, ale nebyl realizován, protože v následujícím roce natočil Martin Scorsese na obdobné téma právě své Mafiány (1990). Podstatné je, že se v tomto případě jedná o mistrovsky zpracovaný skutečný (což samo o sobě znamená hodně) příběh jednoho agenta FBI, který přežil sedm let inkognito v prostředí newyorské mafie! Něco filmu ale i přesto podle mě chybělo, možná samotná atmosféra, kterou režisér Newell po vzoru jiných zaběhlejších režisérů v tomto žánru navodit až zas tak neuměl. Obsazení skvělého Johnyho Deepa do opravdu nelehké role (zvláštní agent FBI Joe Pistone - krycí jméno Donnie Brasco), už jen to vžití se do ní, a božského Al Pacina (věčný outsider, poskok pro všechno, především ale mafiánský veterán Lefty Ruggier tak trochu už za svým zenitem) to ale nebude.. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Al Pacino ako len "tŕň na rozbehnutom kolese" (sam sa tak tuna nazval) mi v tejto role veľmi nesadol. Je ťažké sledovať ako počúva rozkazy, keď si spomeniem napr. na Carlitovú cestu. Inak opäť pomalý zoznamovací štýl, ktorý privedie Johnnyho Deppa až do epicentra diania, z ktorého nie je cesty späť. Mne osobne sa ta veľmi páčilo + na základe skutočných udalostí v tomto prípade 8/10 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Podle scenáristy Paula Attanasia bylo zatčení Johnnyho Deppa za zničení hotelového pokoje v roce 1994 důvodem, proč nakonec získal hlavní roli. Mysleli si o něm, že je „temný a nebezpečný“. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama