Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Velmi velmi zdárně zakončený film Pán Prstenů. Peter Jackson tak přidal do zlatého fondu světové kinematografie další bravůrní kousek. Kdybych použil všech superlativů, které čeština nabízí, stejně by to dostatečně neohodnotilo kvalitu vytvořeného uměleckého díla (totéž platí i pro knihy J. R. R. Tolkiena)...

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Střed filmu ve své verzi pro kina je tak na 4* a s Tolkienem to nemá takové dočinění jako úvod (Společenstvo Prstenu). Avšak rozšířená verze to o pořádný flák dohání a film tak pokračuje tím nejlepším způsobem... dalo by se o tom psát hodiny :) ale nechci se opakovat. AD: Dal jsem si tu práci a porejpal se ve filmu z rozšířeného DVD – vystřih' jsem všechny komediální výstupy Gimliho a přepísklé scény jako je surf Legolase na štítu. Výsledkem je dost ponurá a depresivní nálada a beznaděj čišící z celého filmu a příběhu, což se mi líbí, ale na druhou stranu zas chápu PJ, proč tam ty scény původně jsou – nikdo nechce zdrcené a pochmurné publikum odcházející z kina :-)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Vím, že jsem se moc těšil až uvidím svou nejmilovanější knižní trilogii na plátně. A to, co jsem viděl mě vážně vzalo. Tak jak jsou perfektně napsané knihy, tak perfektní je tento film. Nemůžu jinak než vychválit všechno všecičko... btw rozšířená verze je povinností...

A.I. Umělá inteligence

A.I. Umělá inteligence (2001)

Nejzajímavější při sledování tohoto filmu je pozastavit se nad tím, jestli člověk dokáže milovat robota - elektronické součástky, slitiny, drátky, tištěné spoje, mechanické umělé věci obalené lidským vzhledem a chováním, inteligencí a hlavně emocemi. Můžeme považovat robota, který cítí, prožívá vlastní emoce (ne je jen simuluje), za člověka, nebo je to pořád jen stroj? A dokáže takovýto robot člověka nahradit? Filmové zpracování této myšlenky je v pravdě čistě geniální, emotivní, smutné i radostné. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Neměli bychom zapomenout na Kubricka, o jehož dílo se vlastně jedná. Bohužel se nedožil jeho zpracování, ale během svého života si přál, aby jej natočil Spielberg. Toto přání se mu in memoria splnilo.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Hned úvodním záběrem padajícího peříčka a monologem Toma Hankse vás film dostane a do poslední minuty, včetně závěrečných titulků, nepustí. Forrest je vlastně americký Cimrman :)

PROJEKT

PROJEKT (2020)

Celý film je ke shlédnutí na YouTube: https://youtu.be/ZlfZprFibtQ. Pro správný filmový zážitek doporučuji sledovat v temnotě na celé velké obrazovce (monitoru) a s dobrým zvukem 😉 Nezapomeňte prosím pak film ohodnotit zde na ČSFD.