Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční
  • Drama

Recenze (8)

plakát

Phro Rao Khu Kan (2020) (seriál) 

Opravdu jsem se pobavila. Tento seriál patří k jedněm z mála, na které jsem se podívala znovu a užila si to snad víc než poprvé. Jsem ráda, že zde není žádný z dramatických zvratů, jako zasahující rodiče. Jejich dynamika je skvělá a vývoj vztahu celkem přirozený.

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

Film, o kterém jsem si vždy myslela, že patří k jednomu z nejlepších filmů s M. Streep a G. Hawn, jsem dnes viděla po dlouhé době a zjistila jsem, že to tak úplně není. Tři herecké hvězdy se sešly v jednom filmařském díle a přesto se mi nezdálo, že by jim to fungovalo. Willis byl kamenný až hrůza, holky si trochu notovaly, ale zřejmě jsou už mé oči zvyklé na jiné (čti lepší) grafické úpravy a vychytávky. Příběh se mi zdá plytký a nijaký. Zřejmě s věkem měním svůj pohled na kinematografii. Nebo jsem jen čím dál víc náročná?

plakát

Pretty Woman (1990) 

Bláznivá, překrásná, romantická, úchvatná, plná emocí, dynamická .. Taková dokázala být Julia ve své snad do té doby nejlepší a největší roli. Nevím o nikom, kdo film neznal alespoň z vyprávění. A má to své opodstatnění - je jednoduše pohádkový. Tak jako každý zná příběh o Šípkové Růžence, o Popelce nebo o Rapunzel, tak dnes k nim zcela jistě patří příběh holky z ulice, která potká svého prince. I když život není sám o sobě tak pohádkový, přesto jsou chvíle, kdy si s chutí sednu, připravím si hromádku kapesníčků a do jedné z těch pohádek se nechám unést.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Ha. Super nápad! Továrna na čokoládu a v ní slaďouš Johny Depp. Kdo by odolal? Spojení Tima Burtona a Johnyho je už téměř legendární. Vždycky jim to spolu šlo a snad i vždy půjde. Parádní pokoukaná na rozmazlená děťátka, v jejichž životech jsou jasně označeny výchovné metody jejich rodičů. Sic je od začátku zcela a naprosto jasné, jak to celé dopadne, to ovšem nikterak nebrání tomu, abych si pokaždé vychutnala herecké kreace a zážitkovou hudbu.

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Chtěla jsem se podívat na horor a místo toho jsem viděla celkem romantickou komedii. Dobře, s pár vraždami, které tam ani nebyly pořádně vidět. Rozhodně se nejedná o nic, u čeho se člověk lekne, nebo uvidí pořádnou vraždu a spoustu krve. Malé překvapení se konalo v závěru filmu, kdy musím říct, jsem takovou pointu nečekala. Ale i ten závěr film vrhá spíše do pozice teens-filmů. Už tam chyběli jen roztleskávačky.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

No já už toho mám prostě dost. Ještě jednou uvidím, jak někdo (nebo něco) tahá někoho z postele za nohu, tak budu křičet. Ale ne leknutím. Je to klasická duchařina, která nenabízí vůbec nic nového, ani překvapivého. Konec byl předimenzovaný a nemyslím si, že technicky úplně dobře zvládnutý. To, že se u filmu jednou leknu, nebo deset minut sleduji děj s jakýms takýms zaujetím, ještě ze skoro dvou hodin nedělá dobrý film. Ani proto, že ho natočil mistr svého řemesla - James Wan.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Meryl Streep v hlavní roli poměrně odvážné romanticko-módní podívané. Láska k módě. Láska k muži. Láska k bližnímu. Láska k práci. A především láska sama k sobě. Ačkoliv zdejší hodnocení vrhá film do průměrňákova, myslím si, že není úplně fér. Holky to zahrály velmi dobře. Každou slzu i úsměv. Veliké plus módních návrhářů a stylistů. Celkový design filmu je jako blankytně modrá, která se nám sice zprvu zdá jako úplně obyčejná modř, ale za celou její historií stojí dlouhá řada lidí, potoky potu a hory nervů. Tento film je jeden z několika, který sice nepatří v mém žebříčků ke špičce, ale vždy si ho ráda a s chutí pustím zas a znovu

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Nemůže říct, že jsem byla nadšená. Možná to bylo mou zálibou v knížkách Agathy Christie, nebo kvůli mé vlastní, celkem podrobné, představě Hercula Poiroto, kterou herec bohužel nenaplnil. Postava ztratila svou komičnost a výstřednost (vyjma jedné scénky s exkrementem). Také genialita Poirota byla více podtržena v úvodním případu. V Hlavním případu je Poirot předkládán jako téměř běžný a tuctový detektiv. Ovšem celkově herci odvedli dobrou práci a film se stal příjemnou podívanou.