Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (434)

plakát

Stranger Things - Kapitola první: Klub Hellfire (2022) (epizoda) 

To čekání stálo za to. Nečekal jsem průser, ale ani to, že by mě to dokázalo nějak více překvapit. Skvělá hudba, vizuál, postavy, všechny změny i výplň mimo upside down. Co se týče samotného UD, to zde docela přitvrzuje a hororově předbíhá všechny ty dnešní R sračky. Jak jsem těch 13h v kuse moc neviděl, tak teď docela nevím.

plakát

Dexter - Otcovy hříchy (2022) (epizoda) 

Solidní finále s hodně devastujícím koncem. Kdyby D u konce našel zastání a kulka by směřovala komu, kdo se objevil na scéně potom, tak bych byl odstřelen do nebes. No, co se dá dělat. I tak byla celá tato série dost velký skvost - vrátit se po 10 letech s takovou parádou, to moc rebornů nedokázalo. Díky za to.

plakát

Dexter - Nefér hra (2021) (epizoda) 

Tohle je kurevská paráda! V tomhle se musí najít každý fanoušek Dextera. Nová řada je luxus!

plakát

Dexter - Příliš mnoho tuňákových sendvičů (2021) (epizoda) 

Tohle je totální strop. Místy absurdní a předvídatelné (což bylo i v původních řadách), ale vše podané takovým způsobem, že si jako fanoušek původních dílů chrochtám. Shitfestival zvesela pokračuje, a tak to mám prostě rád. Dark passenger has arrived!

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Viděno 15.9.2021 live v KD Veselí nad Lužnicí. Skvělé!

plakát

Živí mrtví - Acheron: 2. část (2021) (epizoda) 

Tahle série se naprosto urvala ze řetězu. Stejně jako minulý týden, i tento díl výborně pracuje s postavami a ukazuje nám i jejich odvrácené strany. Scénáristi si pro nás opět představili několik naprosto senzačních momentů - eskalující vývoj Maggie/Negan, monolog Yumiko, nebo třeba dilema se "zavřenými" dveřmi..a nejenom tyhle. Těch parádních tématických detailů a drobností je tam tolik, že je nelze ani všechny vyjmenovat. Jak už to (evidentně) bývá zvykem (nestěžuju si!), celé je to zabalené do atmosférického hororového kabátu, který mě jako fanouška hororu dovádí k šílenství. Opět jsem se nenudil ani na chvilku - ba naopak - celé jsem to hltal jako dítě v hračkářství. Poprvé v historii seriálu můžu říct, že jsem absolutně naladěný na to, jak věci probíhají, a opět se, jako o 10 let mladší, hystericky těším na další týden. Jediné, co mě trochu sere, je to, že Kang nabrali až skoro ke konci seriálu, protože kdyby tam byla několik let předtím, tenhle seriál mohl být o řády jinde. S inspirací v Hannibalovi bych komentář rád uzavřel slovy "This is all I ever wanted for you fans, for all of us".

plakát

Živí mrtví - Acheron: 1. část (2021) (epizoda) 

Po "vydařené" předchozí sérii jsem čekal ledacos, ale tohle mě teda poslalo do kolen. Tenhle hororový masterpiece je šupa jak kretén. Negan is fucking back baby!

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Nečekal jsem, že tenhle zkurvený rok dokáže ještě takhle pozitivně překvapit. S pocitem naprostého zmatení jsem by na 6 hodin naprosto oddán obrazovce - skvěle napsané, odehrané (a to mluvím o naprosto všech postavách - i Hughu Grantovi, který pro mě byl až do Gentlemanů naprostým slizkým dnem), zmatené a naprosto božsky napívané. Dlouho se mi u žádné "detektivky" nestalo, abych měnil názor na hlavní podezřelé co každých 5 minut. Po celé té výtečné prezentaci jsem byl až do několika mála posledních minut tak zmatený, že jasné viníky jsem hledal postupně ve všech. Víc takových minisérií.

plakát

Živí mrtví - Jistá zkáza (2020) (epizoda) 

Od finále jsme dostali jen to, co jsme očekávali. Ale bylo to tak sakra dobře zabalený, že nemůžu dát méně, než plný počet. Ta atmosféra, to napětí, ta výborná hudba a celkové interakce mezi postavami.. bomba!

plakát

Rain Man (1988) 

Komentovat výkon Duffmana asi nemá moc smysl - vše naprosto uvěřitelné. V době, kdy jsem starší než Cruise v tomto snímku, je pro mě celý ten jeho herecký orchestr jen těžko pochopitelný (ve smyslu toho, že už tenkrát hrál fakt dobře). film je v kooperaci těchto dvou nesketečnou heartmelting záležitostí, a mnou během sledování projely (teda kromě těch 2 Jalapeno burgerů, které mi ne úplně sedly a na které budu mít poměrně žhavou vzpomínku) snad všechny pocity - nasrání (takhle ho využívat?), dojetí (tak on ho nevyužívá?), pobavení (on ho využije pro kasíno?) nebo dokonce i vzrušení (no ona ho v tom výtahu snad zneužije?). Jediné, s čím jsem měl problém, byla uvěřitelnost toho úplného otočení Cruisovo úmyslu - přeci jen, za ten týden se v těch 2 hodinách nestalo "zase tolik", aby ten počáteční parchant takhle otočil. Nebýt u konce filmu scéna s odmítnutím šeku, tak tomu snad ani teď úplně nevěřím. Celkově mě to ale bavilo a zcela chápu to umístění v TOP žebříčcích. Ne zrovna jednoduché téma, které ale bylo skvěle naservírováno ještě v době, kdy to musel být docela punk.