Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsme šáhlí nerdi" aneb solidní rozjezd, kámo. Prolínající/doplňující se vyprávění super, bossfight mrkal na pátou hvězdu, hudebně a atmosféricky opět eighties nerdgasm. Ocenit je třeba fakt, že ač ve vzduchu visí potenciál masivního rozpočtu, tvůrci prokazují snahu přitlačit i na stísněně hororovou strunu a mysteriózní komorno, což bylo doménou zejména první řady. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to tady, první epizoda této velmi očekávané série, a jo kurva, je to moc dobrý a najetý jak blázen. Dospívání a emoce dětí tady úplně překypuje a je to dobře. Scény z DnD a basketballu, které se prolínaly se mi moc líbily. Všechny postavy dostaly svoje slušné intro do téhle série a je to teď dobře rozjetý. Jako úvodní díl to funguje tak jak má a já nemám co vytknout. Hlavní záporák série na konci.... typičo to bude drsný. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už po čtvrtý jsem se zamiloval.... Otvírák nový řady je z takřka všech hledisek feel-good teenage limonáda – jenže tuhle subžánrovou rovinu mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Závěrečný mix Evil Dead a Noční můry v Elm Street nemá chybu. Indiánský stoner Argyle a dealer Eddie jsou moje nová crush. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nejlepší jsou prequel a závěr epizody. Jinak jsem měl pocit déjà vu, jako bych se přenesl na úplný začátek. Já chápu, že šikana je nekončící problém, ale už zase? Je to ubíjející a laciné, jako by se postavy bez toho nedokázaly pořádně postavit na nohy. A když osmdesátá léta, tak válení se po stropě! Ovšem ona bytost mi více než Freddyho připomněla Hellraisera. Hudba fajn, nejvíce potěšila Kate Bushová s Running Up That Hill. Celkově spíše zklamání, ale po zkušenostech z minula tomu dám šanci. Sakra, El, koukej se sebrat! ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Ze dne 11.08.2022). 1.díl 4.série nám přináší plno děsivých překvapení, ale i krásného humoru. Uplynul další půlrok. Dustin a Mike jsou nyní nedílnou součástí Nerd klubu, jenž vede ostřílený dráč Dračího doupěte Elliot. Lucas se však též stává součástí basketbalového týmu, a Nerdem si už nepřeje nadále být. Mike a Dustin tedy musí najít náhradu. A tu naleznou v Lucasově sestře. Jane se spolu s Willem a Joyce na druhé straně Ameriky dostává do prestižní školy. Tu vede královna školy, jež jí šikanuje. V hlavním střetu si Jane nešťastně uvědomuje, že ani ve vzteku se její schopnosti nevrací. Nancy se stává plnohodnotnou novinářkou a Jonathan pracuje jako truhlář. Ani jeden se s tím druhým neuvidí, ač si to přejí. Robin touží po dívkách. Zmíněná královna školy skrývá děsivé tajemství. Ovládá ji velmi divná a velmi temná síla. Přímo před zrakem Elliota umírá v jeho karavanu nechutným způsobem. 100 procent, řádné započetí poslední série! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Ve 28. minutě, když jde Eleven (Millie Bobby Brown) po školní chodbě, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Running Up That Hill (A Deal with God)“ od anglické zpěvačky a skladatelky Kate Bush, která vyšla na jejím pátém albu nazvaném „Hounds of Love“, které vyšlo v roce 1985. (Trajektt)
  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)

Reklama

Reklama