Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (332)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Whedon se snaží zopakovat úspěšný první film, nesnaží se vytvořit nový úspěšný film. To je základní problém toho všeho V jedničce se proslavila dlouhá akční scéna bez střihu? Tak jí prdnem hned na začátek znovu a pak ještě jednu. V jedničce se proslavilo pár fórů? Tak jich tam narvem víc. Některý jsou fakt vtipný dost, nad jinými se jen pousmějete. Čím víc jich tam je, tím míň vtipný jako by byly. Ultron je příliš lidský, Vision příliš O.P. a nevyužitý zároveň, Hawkeyův rodinný život příliš idylický. Neberte to blbě, ale je to moje oblíbená postava a já mám ráda takový ty pohnutý osudy. Ale je fajn,že se mu odměnili za tu jednotku, kde půl filmu skoro nebyl, Rennerovi to prospěje. A ta konečná záležitost s dvojčatama mne hrozně mrzí, ale bylo o tam ku prospěchu.

plakát

Dárce (2014) 

Zas a znova...opět se někdo pokusil o zfilmování materiálu "světa bez emocí". Zas s malou obměnou, ale v podstatě jde pořád o to samé. A zas prostě nepochopili, co všechno jsou emoce a zas se jim to prostředí, ve kterým jediný emoce jsou "podle pravidel" a "proti pravidlům", nepodařilo zobrazit správně. A tentokrát navíc i podělali příběh malostí, nicotností, několika značně trapnými okamžiky (to nemluvně bylo fakt nesmrtelný) a navíc nedokázali využít potenciál tý emoční ždímačky, kdy člověk objevuje sílu emocí. Ne, slza u jeho oka nestačí. Takový Equilibrium nebo Host jsou daleko, daleko, daleko dál. Ve všem.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Pořád jim docházel čas, ať už zrovna vykradli časovou banku nebo si vezli s sebou milion let, pořád jim docházel čas. Normální člověk by si vzal něco pro vlastní přežití, ale oni chtěli nabídnout divákovi drámo, takže milé hlaví postavy předaly chudině milion let, ač samy měly na ruce hodinu a pak běžely o přežití kamsi na blbej přejezd mezi zónama, kde v pustině doufaly v zázrak. A pak ke konci filmu jely do jakýsi obří banky, kde určitě bylo velký jmění, ale zjevně žádná ochranka, když na to stačili dva týpci s pistolí. Ale ne, nikoho předtim nenapadlo to udělat, všichni byli poctiví vyjma těchhle dvou. Základní myšlenka je hezká, neberte si to špatně. Je to docela originální a tak, ale tohle nadbytečný machrování je trapný. Herci super.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Tatum, Pettyfer, McConaughey a Bomer naolejovaní a v tangách...kdo potřebuje děj:-D I pro takovou zhovadělost se dá ztratit 110 minut života. Když jste ženská libovolného věku a rozpoložení:-D Nebo kopete za druhej tým:-D Po zhruba 30 minutách už jsem jednoznačně chápala, že se ničeho víc nedočkám, tak jsem si aspoň užívala to, co ten film mohl nabídnout:-D Sprostou zábavu.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Dojem z pilotu: Nebudu přemýšlet nad tím, jaký nadpřirozený nebezpečí na něj na pustým ostrově čekalo, že se tam z toho celej nasvalil, najizvil a naučil umění assassína. Nebudu přemejšlet nad tím, jak si na pustým ostrově vyrobil profesionální luk a šípy. Nebudu přemýšlet nad tím, jak se na pustým ostrově naučil rusky. Nebudu přemýšlet nad tím, kde se na pustým ostrově dozvěděl o budhistických symbolech. Nebudu přemýšlet nad tím, jak mu na pustým ostrově, kde bojoval o přežití, pět let vydrželo moderní oblečení, přestože tělo má celý potrhaný, nebudu přemýšlet nad tím, proč ho nikdo nemůže poznat jen proto, že má na hlavě kapuci. Nebudu přemejšlet nad tím, kde sebral ty hackerský šípy. O pro všechny bohy, jsem osoba, která nemá problém vypnout mozek u Transformerů a u tohohle to nedokážu, představte si, že se na to dívá někdo míň odolnej.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Asi tak hodinu v kuse..................................................................................................jsem bulela. Zmáčela jsem příteli rukáv.....................strašně. Děkuji za komentář verbalovi, většinou jsou mi jeho vykalkulovaný komentáře šumák, ale tohle trefil přesně.

plakát

Na vlásku (2010) 

Pár nedostatků by se dalo okomentovat, ale vzhledem k tomu, že ani jeden není z těch, které budou děti při sledování trápit, tak si je nechám pro sebe. Jenom poznamenám, že mi vadilo, že tam museli zas narvat pár dospěláckejch chvilek, který by tam prostě neměly bejt. Jinak moc pěkný výtvor.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Tak jo, varuju předem, že tenhle komentář bude pochodující spoiler. V první řadě musím zmínit, že mne mile překvapila kvalita filmu na to, že v něm žádná z postav nedovršila 18 let. Ale pořád je to tak trochu teenage film, s tím je nutno se smířit. Že to má spoustu kvalit, to je jasný, jedno ale nedokážu pochopit. Proč pro všechny bohy museli použít pro film takovýhle úrovně zase scénář, který já pracovně nazývám Fanatický kazatel? Tak se na to podívejme. Máme tu Limitovaný prostor a Základní zlo na okraji Limitovaného prostoru. V Limitovaném prostoru se nachází Velká skupina lidí, mezi kterými je i Velký hrdina, jeho Blízká osoba a také je tu Fanatický kazatel, který Velkého hrdinu prostě nesnáší. Fanatický kazatel se velmi bojí Základního zla, které je na okraji Limitovaného prostoru a je ochoten udělat cokoliv, aby Velkému hrdinovi zabránil na okraj jít. Jenže Velký hrdina je přesvědčen, že jediný způsob přežití je překročit okraj Limitovaného prostoru a se Základním zlem se utkat. Fanatický kazatel kolem sebe shromáždí velkou část Velké skupiny lidí, přesto se přes něj Velký hrdina i jeho Blízká osoba dostane až na počátek cesty k okraji Limitovaného prostoru. Nastává situace Volby. Velký hrdina vyzývá Velkou skupinu lidí, aby se přidala k němu a věřila mu. Fanatický kazatel ho tvrdě fakuje. K Velkému hrdinovi se přesto několik lidí přidá a odcházejí po Cestě. Teď je to takové Společenstvo prstenu, kde podle složení skupiny prostě předem rovnou víte, kdo umře a kdo přežije. Vždycky je tam někdo Pohybově omezený, zpravidla důchodce či tlouštík. Dále alespoň jedna Dáma v nesnázích a jeden Zraněný. Samozřejmě i někdo černý a žlutý, protože Velký hrdina musí mít nedotčenou čest. Ten Pohybově omezený vydrží překvapivě dlouho, ale nakonec zemře, Zraněný se ještě překvapivěji zachrání, Dáma v nesnázích pochopitelně také, atd...Všichni, kdo zůstali s Fanatickým kazatelem jsou ale odsouzení k smrti, protože ve chvíli, kdy Velký hrdina odváděl svou skupinu, už Základní zlo začalo porušovat hranici Limitovaného prostoru a nakonec se dostalo k Velké skupině lidí a všechny zbylé zabilo včetně Fanatického kazatele. TAK...právě jsem převyprávěla spousty filmů, leckdo vzpomene na Mlhu (která všechna čest dokázala nakonec stejně překvapit), Dobrodružství Poseidonu, Když se čas naplnil a spoustu podobných převážně katastrofických filmů. Ano. Převážně katastrofických...tak proč je to sakra v Maze Runner???:-DD

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Krásně zpracované, příliš doslovné. A protože to tu není popsáno jako pohádka, dovolím si i protestovat, že jsem čekala něco méně černobílého.

plakát

Zmizení Eleanor Rigby: Ona (2013) 

Zaprvé měla tahle polovina nevýhodu, že jsem ji viděla jako druhou, takže už to tolik nebavilo sledovat znovu všechno dokola. Zadruhé měla tato verze nevýhodu, že jsem ji viděla jako druhou bezprostředně po první, takže mne hrozně vyrušovaly takové ty rozdíly ve scénách jako: "v On měl v týhle scéně světlou košili...", zatřetí jsem přesvědčená, že On by mohl být samostatný film se vším všudy, ale Ona by se sama použít nedala, bylo by to příliš nepochopitelné a zmatečné. A hlavně mne její přístup není vůbec blízký.