Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Inspirace: běžné životní věci (ranní vstávání, lichva, čištění vany, hraní na klavír) se ve filmu stávají hrůznými a osudovými, naopak na první pohled děsivé věci (hromadná nahota, inženýrka staví správně tábor a je za to zastřelena, likvidace kufrů z transportů) jsou jakoby normální. Velmi silný film, vždy, když jsem na dně mne dostane do reality a uvědomím si, jak krásný je normální život. Dialogy jsou unikátní a neskutečně profesionální. Amon Goeth je skutečně jen "báječný ničema", který se osudem dostal ke své práci - vyhlazování židů. Kolik takových "báječných ničemů" máme kolem sebe.

Carmen

Carmen (1983)

Inspirace: strhující Gades a hlavně Laura del Sol - ztělesněné ženství ve své kráse, svůdnosti a koketerii. Provokující žena, stále více napínaný muž až k okamžiku, kdy žena již nechce a muž zešílí - to je Carmen. V Saurově filmu je prolínání skutečnosti a baletu tak opravdové, že kdykoli si na ten film vzpomenu, přemýšlím o tom, jak to vlastně bylo. Jinak nádherné neverbální projevy španělského baletu s vyjádřením nehraného temperamentu. Skvělý film.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

inspirace: pro mne překvapivá, strhující podívaná, v duchu předchozích dílů, ale zajímavější, nádherně smysluplně chaotická kamera, výborná hudba, intenzivní dvouhodinový prožitek. Moc pěkné.