Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Těžce zamilován (2001) 

Inspirace: film (určitě průměrný) mne fascinoval úplně něčím jiným než filmová zápletka a není mi úplně jasné, jestli dvě skutečné postavy hrály samy sebe: Anthony Robbins - guru neurolingvistického programování, který umí skutečně to, co bylo podstatou základní myšlenky filmu (myšlenkově přeprogramovat vnímání) - jeho knihy jsou neskutečné a neurolingistické programování základem např. scientologie nebo Silvovy metody. A potom, ten borec, co bez nohou v závěrečných titulcích tak neskutečně jezdil na lyžích, to byl Chrirstopher Reeve ? Kvůli těm dvěma stojí za to film vidět.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Inspirace: Nádherné reálie Říma a Vatikánu. Jinak film jako satisfakce pošramocené pověsti katolické církve se podle mého mínění docela povedl. Příběh vpravdě akční, zpracování solidní, kulisy úžasné. Musel jsem jej vidět dvakrát, abych zachytil obrovské množství myšlenek a historických souvislostí. Ale stály za to. Myslím, že Vatikán může být spokojen.

plakát

Red (2008) 

Inspirace: tvrdý muž hájí svoje práva a příkoří, které na mu děje, když mu mladá parta zastřelí psa, který je jeho jedinou radostí na konci těžkého života. Nemá co ztratit, snaží se uhájit pravdu. Bohužel to vede k dalšímu násilí a další tragédii. Muž je asertivní, hájí svou pravdu za každou cenu. Z jeho pohledu je to správné. Film na mne působil trochu schematicky, proto dávám tři hvězdy.

plakát

Ideální manželství (1982) 

Inspirace: Rohmerova psychologická sonda do myšlení ženy. Krásně popisuje majetnické myšlení ženy ve vztahu k mužům, byť je "myšleno dobře". Ale jde jen o agresivní manipulaci. Žena, která se takto projevuje předem maří svůj vztah a nesmí se divit, že partner se brání, nebo si vytváří jiné vztahy. Mám rád tyto typy filmů.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Inspirace: jelikož se mě to věkově a myšlenkové týká, míra nostalgie byla při sledování vysoká. Film podle mne špatně natočený, ale myšlenkově bohatý. Každý má svou představu o životě a najednou musí bilancovat. Kdo ještě nebilancoval, neví o čem je řeč. Ale i v té nostalgii jsem se smál, připadalo mi to vtipné. Jedna z myšlenek: peníze, bohatsví a popularita nejsou pro vnitřní pocit štěstí zdaleka to nejdůležitější.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

inspirace: pár myšlenek - skutečné hodnoty jsou nad vnější image a vnitřní krása vítězí i když je neuvěřitelné, jak jsme naučeni, že stáří je něco negativního, nepříjemného... děláme si starosti se stárnutím, zdá se, že horší by bylo, kdybychom mládli, vlastně bychom znali datum našeho zmizení ze světa a to by byl hodně velký průšvih... po druhé a potřetí se krásně pozorují Pittovy proměny.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

inspirace: skutečná inspirace pozitivity, čistá radost, uvolnění a pohoda.

plakát

Kuličky (2008) 

Inspirace: již několik žen se mi přiznalo, že skutečnost je vykreslena věrně, prý to tak opravdu s myšlením žen je, i když režisérka s lehkou ironií komentuje opak. První povídka je natočena velmi syrově, trochu nesrozumitelně, druhá a třetí naopak velmi plasticky a zvláště třetí je mrazivá ("láskou často zabíjíme"). Skvělý film.

plakát

Immaculate Conception (1992) 

inspirace: úžasný film, evropský pár má problémy s otěhotněním a jede to řešit do Indie. Dítě zplodí, ale jinak, než si představovali. Za mystikou neposkvrněného početí je skrytý pouze obyčejný chtíč. Sugestivní, suchý anglický humor a tragédie nesvobody.

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Inspirace: nic převratného a revolučního jsem sice neobjevil, ale bavil jsem se dobře. Nejvíce mne potěšila Kristanna Loken jako sexy terminátorka, její mimické projevy ovšem při sadistických akcích ovšem moc strojově nevypadaly. Ostatně polidštěných T s psychologickým výcvikem bylo více. Pro mne příjemná inspirace - vztek je lepší než beznaděj, dobré a poučné. Projekt T je asi už ukončen, pokud se počítá s Arnoldem, ale nechám se překvapit.