Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (50)

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Skrze základní kámen Aktu jsem později pronikl do celého světa Járy Cimrmana, který čítá nespočet originálních her. Tato bude ovšem vždy "tou první".

plakát

Avatar (2009) 

Až do návštěvy Pandory jsem se úspěšně bránil všem trailerům a spoilerům, později při přistání na jejím povrchu jsem odhodil veškeré předsudky a očekávání a její krásy jsem si vychutnal na sto procent. Říci, že příběh, který se tam odehrál, je jedno velké klišé, by bylo klišé, navíc to vůbec není důležité - procházka po Pandoře je jeden ohromný zážitek, leťte tam a nepřemýšlejte.

plakát

Benga v záloze (2010) 

Idiot Willa Ferrella v tom filmu prostě sedí.

plakát

Blackadder Rides Again (2008) (TV film) 

Hezký návrat k legendě. Tento dokument postupně rozebírá všechny části ságy a sami autoři a herci vzpomínají na natáčení a vyjadřují se k němu....

plakát

Blade Runner (1982) 

Atmosféra brilantní, děj bohužel příliš roztahaný.

plakát

Bobovy burgery (2011) (seriál) 

Zatím to vypadá na příjemnou lahůdku. Kořeněné postavy, frekventované chutné dialogy a dozlatova osmažená grafika mohou znamenat jedině další zajímavou animovanou svačinku.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Pustit si soundtrack k filmu a číst si u toho Collinsův komiks - tak bych to udělal já. Atmosféru film má, ale nemůžu se zbavit dojmu, že se jaksi plazí ve stínech komiksových stránek. Nutno dodat, že se mi u tohoto filmu poprvé stalo, že jsem si řekl: Na tuhle roli se Hanks prostě nehodí.

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Hodnotím po zhlédnutí všech epizod... Není to horší než původní série, je to bez umělého smíchu publika, který doprovázel všechny (i ty trapné) vtipy v sérii. Atmosféra je trošku jiná, ale to také nesnižuje kvalitu, zas je to něco nového. Soundtrack je nejlepší, co série zažila a ještě bych chtěl pochválit samotný námět, jako závěr takovéto série to mohlo být o dost lepší, ale také o dost, o dost horší - lepší je dát něco slabšího a nového-originálního než opakovat, co už bylo v těch osmi sezónách! Takže hodnotím celkově kladně, škoda, že nevydali celou řadu, jen ty tři epizody..... Přijde mi to málo.

plakát

District 9 (2009) 

Zajímavá perspektiva, hlavně první půlka nabídla zajímavě podaný realistický dokument o pobytu mimozemských tvorů na Zemi, druhá zase plno akce, celé nahuštěné chutnou hutnou atmosférou a s pěknými výkony herců, o kterých jsem nikdy neslyšel... Závěr ve stylu "domyslete si ho sami" mi docela sedl. Dle mého gusta sci-fi, jak má být...

plakát

Forrest Gump (1994) 

Dokonalá mozaika (nejen) amerického života s Tomem Hanksem ve středu dění. K tomuto filmu se toho nedá moc dodat, nezáleží na počtu zhlédnutí, pokaždé ve mně dokáže vyvolat silné pocity a to je charakteristika opravdu kvalitního filmu.