Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Pro mne je tento film nejlepším filmovým zážitkem všech dob. Leoneho cit pro souhru protikladů jako je klid a ticho a napětí až k prasknutí, je úžasný. Pokud někdy budu napodobovat něčí chůzi pak Fondovu, pokud chci vidět čistou ženskou krásu pak si vystřihnu z časopisu fotku Rachel a chci-li se převtělit do role mstitele tak musím mít harmoniku. A Jason Robards ??? Prosím nepřehlédněte a hlavně tohoto chlápka nepřeslechněte. Jeho proslov k Rachel je pro mne božským monologem.Hudba – bez komentáře, lepší neexistuje. Prosím pane Pomothy, povolte mi alespoň projednou dát dvacet.

Čtyři přátelé

Čtyři přátelé (1981)

Tenhle film mne hluboce poznamenal, asi se trefil v mém duchovním vývoji zrovna do období, kdy láska a mezilidské vztahy byly u mne na pořadu vývojového dne a já to sežral i s navijákem. Skvělé herecké výkony ne uplně známých herců, fantastická muzika a sama podstata přátelství a platonické lásky jsou úžasnou náplní na svou dobu velmi dlouhé stopáže snímku. I přesto jsem film viděl snad třicetkrát a nelitoval jsem ani minuty času. Doporučuji všem jako filmový bonbonek. Děkuji za tento snímek všem kdož se na něm podíleli, protože svojí prací přispěli k mému snad pozitivnímu mladickému vývoji :-)

Avatar

Avatar (2009)

Musím se přiznat, že jsem chtěl na tento film jít co možná mezi prvními abych byl ovlivněn co nejmenším množstvím hodnocení, kritiky a nebyl pod jejich vlivem. Kritiku paní Spáčilové jsem raději ještě nečetl i když vím, že se jí film líbil a možná že právě proto jsem ji nečetl. Tento film je opravdovým mezníkem světové kinematografie a je to poprvé, co mi nestačilo plátno standartní velkoplošné projekce a celou dobu jsem záviděl lidem, co šli na tento snímek do IMAXu. Děkuji tvůrcům za to, že celý film je pro mne poprvé ve 3D a užil jsem si to naplno. Těžké se zmiňovat o tricích na kterých jsem nenašel chybu a které předčily všechna má očekávání, těžké se vyjadřovat k hereckým výkonům, které byly dokonalé, těžké se vyjadřovat k hudbě, která byla nádhernou nedílnou součástí celku, který se pro mne stal předčasným vánočním dárkem. Klobouk dolů před dějem filmu, v kterém se pan režisér Cameron nenechal, podobně jako jeho mnoho kolegů, zlákat k prachsprosté střílečce nebo americkopoučné frašce viz 2012. Zpracování, námět a scénář připomíná Tanec s vlky, digitální Final Fantasy nebo kreslenou Atlantidu. Děj je poučný pro celé lidstvo a ukazuje všem jak bychom se v budoucnu ani v přítomnosti neměli chovat k jiným národům, v tomto filmu k obyvatelům jiné planety. Bylo mi do breku, když jsem díky filmu uvěřil jejich světu, který jsem jim záviděl a závidím a děkuji všem kdo tento snímek vymysleli, že tady dostaly lidi na prdel a neskončilo to nějakým trapným vojenským salutováním nebo "zahradami z kamene". Co říci nakonec, pokud tohle někdo čte tak se mu omlouvám za to, že je můj komentář tak dlouhý ale chci Vám říct, že se zlobím na pana Camerona, že je film tak strašně krátký, seděl jsem v kině jako přikovanej a modlil se aby příběh ještě pár hodin nekončil, možná aby nekončil vůbec, protože co víc můžeme chtít, než sledovat splnění snu a to tenhle film pro mne opravdu je.

Truman Show

Truman Show (1998)

Šel jsem do kina na legraci a dostal jsem výprask od citlivého a vážného Jima Careyho. Miluji vážné polohy profesionálních komiků (Polívka – Zapomenuté Světlo, Chaplin – Kid atd.) Legrace nemusí být vždy nutně legrační. Lidstvo se naučilo smát se na cizí účet a chvála těm, kdo se tomuto fenoménu umí vzepřít jako hlavní hrdina Truman Burbank. Přenádherná hudba pana Glasse, která filmu dodává barvy navíc. Tleskám když z komerčního námětu udělá kvalitní režie (Weir) citový zážitek. Děkuji všem kdo se na tom podíleli.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Těžko něco poznamenat k filmu, který snad každý zná a každý viděl. Je to koncert skvělého řemeslného, vypravěčského umu režiséra, doplněného naprosto dokonalými výkony prakticky všech herců. Hudba je samostatnou složkou a je složena z nejlépe vystihujících skladeb dobu kam je film zasazen - klobouk dolů před výběrem. Tenhle film mne nikdy nebude nudit a to si troufnu říci, že jsem jej viděl minimálně desetkrát. Nejkrásnější filmy jsou ty v nichž člověk najde kus sebe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zapomenuté světlo

Zapomenuté světlo (1996)

Není co dodat, kdo viděl ví, co mám na mysli. Geniální herecké výkony včetně neherce Kavana. Jeden z nejlepších českých filmů všech dob. Hudba Radim Hladík - opět není co dodat. Děkuji a vřele DOPORUČUJI

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Na tomto filmu jsem byl hned první den promítání a jestli se nemýlím ještě v kině Alfa na Václaváku. Vůbec jsem nevěděl, co mne čeká a dostal jsem porci neskutečné akce, dialogů a hereckých výkonů, které hraničí stejně jako práce režiséra s genialitou. Muzika je snad nejlepší na světě a hlášky nemají chybu a já je budu používat do smrti smrťoucí :-)

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Pokud chcete vědět jak vratká je spravedlnost a jak jemné jsou její misky vah skoukněte právě tento snímek. Koncert dvanácti chlapíků, kteří měli na stole rádoby jednoduché rozhodnutí a nakonec bylo vše jinak díky lidskosti a chytrosti několika málo z nich. Neskutečně jednoduchý film o životě, který by normálně vydal na sto tuctových snímků. Bomba všem kdo mají cit pro film - doporučuji vřele

Sigur Rós - Heima

Sigur Rós - Heima (2007)

Absolutně jiné, s ničím se nedá srovnávat, jiný pohled na svět - lepší, čistší. Hudba, která vychází z lidské podstaty, z přírody. Textům jsem nerozumněl, ale cítil jsem v nich slova jako země, lidé, příroda, úcta, porozumnění, láska, klid, mír. Úžasný zážitek, přijal bych i delší stopáž tento film navždy zařazuji do svých nejoblíbenějších, má v nich místo navždy, stejně tak jeho odkaz v mém srdci a duši. DOPORUČUJI Z CELÉHO SRDCE UŽIJTE SI JEJ JAKO JÁ

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009)

100%, koukněte, pochopíte, nebo možná nepochopíte. Zařazuji mezi svých 10 nejoblíbenějších filmů, vedle Heima a The Cove se ze mne brzy stane eko aktivista. Tento filmový dokument vřele celým srdcem DOPORUČUJI a prosím zamyslete se.