Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (5)

plakát

Zlatá sedmdesátá (1998) (seriál) 

Autoři seriálu dobře vystihli problém "jiných" adolescentů (i když nesourodou skupinku, kdy by nikdy spolu netrávili čas roztleskávačka a knihomol a místní blb) dali uměle dohromady bravurně díky Ericovu sklepu) v nudném městě v sedmdesátých letech. Ostatní sitcomy mohou poskytnout třeba jiný typ smíchu, více nečekaných převratů, ale to, že jsem se viděl v rolích herců, jak jsem řešíval stejné problémy, ve mne vyvolává smích i nostalgii zároveň. Včera jsem dokoukal poslední díl (dal jsem si re-run po letech všech sérií) a nemohu uvěřit, jak my je úplně jedno, že chyby herců při natáčení vlastně tvoří seriál nejvíc (například Kelsovo uklouznutí na gauči do punče). Jediné, co mě mrzí, je, že kvůli vnějším vlivům musel Eric opustit poslední sérii, stejně jako v Kutilu Timovi jeden ze synů. Nicméně autoři výměnu osob zvládli lépe, než jiní. Jediné, co bych za sebe vytknul, byl asi Redův trademark a četnost foot in tha ass, až moc otravná Jackie, málo Ericových úspěchů, málo nostalgie při "loučení se" v posledním díle a hlavně neuzavřený příběh, jestli Dona odjela na školu a Eric se vrátil jen na oslavu konce desetiletí nebo ne. Neumím to popsat a i když seriál obecně táhne k tomu, že chci pustit další, tady když na něj kdekoliv narazím, sám se potulně ušklíbnu a řeknu si se slzou v oku: dumb-ass :D

plakát

Hacker (2015) 

Film má dobrý, i když už několikrát otřepaný námět, kdy je státní orgány za nabídku zrušení trestu využijí uvězněného hackera k dopadení jiného hackera. Nutno dodat, že Chris Hemsworth se na roli počítačového génia vůbec nehodí, stejně tak obsazení ostatních herců je nevhodné. Odborné věci postrádají znalejšímu divákovi logiku, film působí kvůli špatnému střihu a spádu napětí a závěr by si zasloužil lepší vyuzlení v souvislosti se začátkem filmu. Na druhou stranu téma filmu může leckoho zaujmout v kombinaci s typickou romantickou zápletkou záporáka a dobračky, smrti blízkých přátel hlavních hrdinů atd.

plakát

Komorník (2013) 

Námět filmu není nijak nový, pojednává stejně jako mnoho jiných o právech černých obyvatel USA. Co je nové, že se jedná o určitou biografii člověka, který na jedné straně podporoval boj proti bílým, ale na druhé straně sloužil bílým, aby černí mohli bojovat. Vnímavější divák může ve skvělém hereckém výkonu Foresta Whitakera objevit tutéž rozpolcenou osobu, díky které film vznikl, která se trápí ze smrti svých blízkých, ze strachu o své blízké, ze strachu o svoji práci - že neuživí rodinu, ale ne ze strachu o sebe. Filmu bych možná vytknul to, že diváci zajisté čekají (alespoň já jsem čekal), na zobrazení změny ústavy USA, ale to se nestalo, kdo nezná historii USA, nejspíš by si myslel, že toho nedosáhli. Jako veliké mínus považuji komercializaci současné politiky v USA, kdy jsou použity záběry současné pana prezidenta Spojených států amerických, ale samotného mě nenapadá nic lepšího, jak zobrazit splněný sen hlavního hrdiny a všech ostatních utlačovaných, protože nyní v Americe může každý být každým. I přes určitou rozpolcenost v užívání autentických záběrů a přes schizofrenii scénáristů, kteří se nemohli shodnout, jestli natočit filmu o někom nebo film o historii černochů v USA, musím tvůrce pochválit.

Poslední hodnocení (231)

Moonfall (2022)

03.04.2022

Zlatá sedmdesátá (1998) (seriál)

01.02.2022

Zelená zóna (2010)

17.10.2018

Nezlomný (2014)

29.10.2016

Hacker (2015)

23.06.2015

Avengers (2012)

25.04.2015

X-Men: Budoucí minulost (2014)

25.04.2015

Interstellar (2014)

25.04.2015

Na hraně zítřka (2014)

25.04.2015

Reklama