Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (145)

plakát

Population: 11 - Outback UFO Tours (2024) (epizoda) 

Poměrně zajímavý pilot k seriálu inspirovanému skutečným případem zmizení Patricka Moriartyho z vesnice Larrimah. Ben Feldman tu přijíždí v roli syna zmizelého a s jeho konstitucí mu role vystresovaného "měšťáka" vyloženě sedne. Zbytek osady je pak leporelem postaviček, které nejsou žádní dobráci a pokusí se vás obrat o jakýkoliv dolar se podaří, když už se zastavíte. Jo a pokud se někomu něco nelíbí, možná vás i vezme po hlavě lopatou. Celkově, krimi se moc nekoná, ale možná to ještě přijde, náběh tu rozhodně je a zajímavý původní příběh taktéž. Komedie je pak místy docela milá, místy (v podání místní policistky) pak zoufale nucená a pilot pak budete nejspíše hodnotit čistě vzhledem k tomu, jak vám sedne Ben Feldman jako protagonista, který prakticky nesleze z obrazovky.

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Atraktivní prostředí italského kláštera, uzavřená komunita a všudypřítomná stísněnost? Máme! Atraktivní herečka v hlavní roli u které divákovi nevadí, že prakticky nezmizí ze scény? Máme! Výrazné vedlejší postavy počínaje abatyší, přes tajemného kněze až po extrovertní kamarádku, kterou byste v tomhle baráku prostě chtěli potkat? Taky máme! Co by mohlo chybět? No, bohužel ten zbytek...  Cecílie se tak dostává do kláštera, kde to záhy začne vypadat podivně, vidívá řádové sestry v červených kuklách, jedna z pacientek jí ustřihne vlasy a sváže z nich křížek, má halucinace asi pokaždé, co jde ke zpovědi... A na všechno z toho se scénář vybodne a prostě to nevysvětlí. Tím nemyslím, že to nedává smysl, doslova veškeré "strašení" které se tu děje, se prostě nevysvětlí, mimo ústředních "pokusů" na řádových sestrách. Po akčním závěru mi pak nebylo moc jasné, co tím chtěli autoři říct a mám za to, že kdyby ubrali na nechutnostech a soubojových scénách a přidali na příběhu, mohli jsme mít vydařený počin z prostředí, které je stále poměrně neokoukané. Takhle můžu film doporučit jen do začátku druhého trimestru...

plakát

Problém tří těles - Odpočet (2024) (epizoda) 

Ten pocit, když vezmete název z románu, který vlastně ani moc nechcete točit, protože vám moc nesedí, že se odehrává v Číně. Jo a pak se vám nelíbí hlavní postava. Jo a pak vám vadí vyšetřovatel a "bodyguard" hlavní postavy. Jo a pak chcete, ať je to woke a diverzifikované. Jo a pak tam chcete ještě mraky pseudovědeckých žvástů, které moc nedávají smysl, když u toho nedejbože někdo trochu dělá. Jo a pak tam chcete dvě borky, které ohromí týpka v baru metaanalýzou. Jo a taky chcete vlastně točit něco o kámoších z výšky. Jo a taky chcete udělat ze všech bělochů buď ublížené týpky po rozchodu, trapáky v baru co neumí zpívat anebo podivné týpky, co odejdou z Oxfordu, aby prodávali brambůrky. No, asi tušíte, kam tím mířím - po prima úvodní scéně z Velké kulturní revoluce se z celého děje stane děsivý bordel, který knížku připomíná vlastně jen odpočtem a i ten se objeví jen tak z ničeho nic. Hlavní postava knížky Wang Miao není k dispozici vůbec a je nahrazen partou mladých výzkumníků, děj se odehrává hlavně v Británii a Ta-Š je tam taky hned a má to tak nějak pod palcem. Celkově se jedná o dost děsivou snahu svézt se na úspěchu předlohy i když se vlastně jedná o něco zcela jiného, co navíc působí dost hloupě a nudně. 1* za vizuál, ten byl poměrně pěkný.

plakát

Šógun - Andžin (2024) (epizoda) 

Výprava perfektní, snaha o představení základních reálií feudálního Japonska taktéž. Blackthorne se odklání od předlohy asi nejvíce, z poměrně bezohledného muže hned od začátku tu máme odhodlaného hrdinu a následně týpka, který je vzpurný a agresivní tak, že by v reálu nepřežil déle, než pár minut. Mimo toho ale parádní podívaná a určitě si nenechám ujít další díly.

plakát

Konstelace - Kdesi ve vesmíru dlí srdce mé (2024) (epizoda) 

Kosmonauti jsou průběžně vyslýcháni před komisí a nikdo nevěří Jo historku o tom, že se ISS střetla s tělem mrtvé sovětské kosmonautky. Velitel Caldera pak vidí výsledky, které ostatní ne a které se mu nedaří zaznamenat. Přibývá postav, které vidí podivné věci a celé to vypadá dobře... Až na zjevnou snahu scénáristů tlačit na stopáž, takže využíváme klasického motivu, kdy různé postavy ví různé věci, ale pro jistotu o nich nikdo s nikým nemluví. Mimo toho není vždy jasné, jak jdou zobrazené události za sebou (zvláště u Caldery), ale to zatím nevadí - otázky vzbuzují zvědavost a zajímá mě, co se bude dít. Chtělo by to ale už pomalu začít vysvětlovat alespoň něco, ať se ze seriálu nestane jen směska podivných scén, které se na konci smáznou v pár minutách bez bližšího vysvětlení.

plakát

Konstelace - Žít a nechat zemřít (2024) (epizoda) 

Jo Ericsson (Noomi Rapace) bojuje o život na ISS, ale vypadá to, že možná není tak úplně sama... Linka ze země pak nijak zvlášť nepřekvapuje, a to ani ta se záchrannou akcí, ani ta v chatrči někde v lese a sněhu. Atmosféra je opravdu hutná, Noomi se snaží a otázky se vrší jedna na druhou, ale pokud se nezačne něco vysvětlovat, může jít zájem rychle dolů, podobně jako u Cesta ven (seriál) (2022) nebo Projekt Modrá kniha (seriál) (2019).

plakát

Konstelace - Raněný anděl (2024) (epizoda) 

One-woman show zatím perfektní Noomi Rapace jakožto matka od rodiny a kosmonautka zároveň. Máme tady katastrofu na ISS, vedení NASA a Roskosmosu, kteří ví něco o tajemném výzkumném projektu a taky Noomi na Zemi, kde odjíždí s dcerou na horskou chatu a tam to taky nepůsobí úplně normálně... Celkově zatím 4*, mysteriózní sci-fi podobné jako Infiniti (seriál) (2022) , ale zatím méně akční, zato s větším rozpočtem a scénami přímo ve vesmíru. Prozatím bych určitě doporučil.

plakát

Išura - Higuare Mořský a Nastique Tichá pěvkyně (2024) (epizoda) 

A pozor... Máme tu další představovací díl! Tentokrát se dozvíme něco málo o entovi - vlastně mandragoře - který byl spolu s dívkou a kostlivcem již vidět ve druhém dílu v dostavníku... Jedná se opět o extrémně silného bijce, které se ohání desítkami nožů nadpřirozenou rychlostí, byl gladiátorem a nechce umřít... No dobře. Druhý příběh se pak dotýká dívky-kyborga, která přespává v nějakém kláštěře doprovázená duchovním, který má samozřejmě také zvláštní schopnosti... No, co se týká prostředí, tak je to s prvním dílem asi nejlepší, zbytek je masivní nuda, kdy autor psal všechno na "první dobrou", ať to prostě nějak proběhne, bez větší námahy... Zatím za sledování seriál upřímně nestojí, drží mě u něj jen nadšené ohlasy čtenářů předlohy - pevně doufám, že po představení postav se od příštího dílu posuneme k příběhu, který bude alespoň trochu poutavý...

plakát

Išura - Nihilo Vířící úprk a Kia Slovo světa (2024) (epizoda) 

Tohle je čistý fanservis, nic jiného... Máme opět nové postavy, drsného generála/agenta, který jde přepravovat děvče, které je kyborg nebo co a vesnici elfů, kde máme dívku se super-OP magií a její mentorku s masivními ňadry... Nechybí onsen, záběry na nahé pozadí mentorky a osahávání jejích ňader jinou dívkou z vesnice. Jako jo, nic z toho by asi nevadilo, kdyby z toho vyloženě neřvalo, jak moc se na to autoři vybodli - další postava? Prostě řekne a stane se, žádný stres... OK, nějaká jiná postava? Jo, taky kouzlí a vypadá dobře, necháme ji tam pobíhat nahou... A setting? Vesnice elfů v lese, to zabírá vždycky... Po prvním dílu, který vypadal relativně zajímavě se tak začínáme posouvat do vod extrémně mechanicky psaného anime, které se postupně ani nesnaží hrát na něco jiného než na to, že je prostě nové a s pokračováním se nejspíš moc počítat nebude.

plakát

Išura - Dakai Straka a Regnedžé Křídla soumraku (2024) (epizoda) 

OK, tentokrát se nám tu objevuje další wyvern (mihnul se už i v minulém díle, byť ne jako hlavní postava) a Dakai Straka - hlavní bouchač Lithie a pobočník generálky Taren, který tak nějak asi způsobil katastrofu s roboty v prvním díle. Dakaiova linka je zatím vyloženě zklamáním - s hledáním agentů se seriál nezdržuje a hned po zadání úkolu se prostě Dakai objeví u nich, seká mečem, odráží střely a nakonec je všechny zabije, aby nám asi po sté řekl, že není šermíř, ale bandita - tohle je fakt otravné. Linka s wyvernem je pak poměrně nudná, vidíme tu, jak zabije jiného wyverna, co napadá civilisty a následně se seznámíme s dívkou, se kterou asi přežil vybití nějaké vesnice Králem Démonů... Tady byl potenciál se něco dozvědět o příběhu, ale ne, autoři si to nechávají opět na jindy.