Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (50)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vydareny otvarak s velkolepym obsadenim - charizmaticky Hirojuki Sandada na cele vo velmi stedrej minutazi na epizodu. Pomery v case a dobovom Japonsku a i v kulture tych casov zaujimavo a casto i verne :) vykreslene. Pominiem "klasicku liniu" s "vyplavenym pohladnym a vspurnym barbarom", osvietenym vladcom a pohladnou emotivnou "ucitelkou". Pri opise tychto dejin je hadam najcestejsia. Ak teda nejde zrovna a poukazanie na casy s krestanskymi misionarmi. Niekolko ich tu uz bolo, ale podla vsetkeho bude toto spracovanie paradne. Spokojnost a ocakavanie. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem dost zdrženlivý. Knihu jsem nečetl a celkově tento příběh znám jen z letadla. A chápu, že jde zatím jen o oťukávání, ale ačkoli se jedná o fakt dobře a viditělně draze natočenou podívanou, chybí mi tam to něco. Podívám se dál, to jo, ale tak vysoký očekávání jako místní pětihvězdičkovci nemám... Na co se ale neumím přestat soustředit, jsou ty nechutný Jarvisovy čočky. To, že má angličan mít modrý oči, asi chápu v kontextu poznávání cizí civilizace. Ale tak to jako nenašli někoho, kdo má přirozeně modrý oči? Navíc ty čočky mu je dělají zelený. A ještě navíc je hrozně plochej. Tady je casting dost mimo. ()

Reklama

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu! ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OK.. První dojem.. Dost z toho lezou jedničky a nuly. Zase to to japonsko prodává hrozně okatě, prvoplánově a na sílu (hned v prvním díle musí být přehlídka základní sady japanoklišé: Japonci co sedí a zahledění do blba povídají životní moudra jak z ezo tv, check. Useknutá hlava, check. Haiku, check. Seppuku, check. atd,atd). Fajn nejaponskej casting. Japonci zase obsazeni těma nejprovařenějšíma xichtama (klasika). Má to dynamiku. Drží to pohromadě. Ten známej příběh je prostě fajn... Výhrad mám dost, ale baví mě to.. Zatím. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Videl som hodnotenie 92, takže som naozaj očakával niečo špeciálne. Bol to úplne priemerný príbeh s toľkými nahodenými menami a postavami, že je veľmi ťažké sa do konca zorientovať, kto je kto. Jednoducho nechápem ten hype. Vidím, že veľa ľudí, ktorí čítali knihu alebo videli predlohu, dali dobré hodnotenie, možno pomôže, ak už poznáte príbeh. Pre mňa ako človeka, ktorý o tom nemal žiadne predchádzajúce informácie, to nebolo nič výnimočné, nič z udalostí zobrazených na plátne nebolo prekvapivé ani nijako zvláštne. Vizuálna stránka bola v poriadku, niekedy pri širokouhlých záberoch bolo CGI príliš očividné. Taktiež herecký výkon navigátora je zvláštny, nemohol som si nevšimnúť neprirodzený spôsob jeho rozprávania. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama