Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (509)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Nevím no, Rivalové mi přišli zajímavější a jaksi pravdivější. Tady je spousta klišé, např. ti Italové rozhazující rukama a Fordovi manažeři jako největší darebáci ve filmu. Nemá to žádnou nosnou linku, vztah Shelby Miles je naprosto ok, čiší z něj přibarvenost jen pro potřebu filmu, hysterický záchvat Milesovy ženy v autě vůbec nesedí k jejímu chování v celém zbytku filmu. Ty auta jsou asi fajn i když tomu vůbec nerozumím, ale aby to byl 5. nejlepší film tady? Come on...

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Na konci jsou nějaká jména, ale vůbec jsem je nedokázal přiřadit k jednotlivým postavám, což je asi trošku chyba. Plesl co je na plakátu v tom filmu skoro není. O hlavní postavě se nedozvíme skoro nic. Sdělení že alkohol je špatný pán by se dalo natočit i lépe.

plakát

Muzzikanti (2017) 

Nádherné. Horší než odpad! Takže asi -*. Už jsem se skoro bál, že Duo Yamaha tam nebude, ale nakonec se hoši zlatí ukázali. Film jsem si pustil v rámci akce "někdy je dobré si pustit úplné dno, ať má člověk perspektivu" a nezklamal mě. Nesmyslné osudy velkého množství neživotných a netalentovaných panáků, splácaných dohromady s promem na slezsko.

plakát

Velký draft (2014) 

No pořád nic. Na opravdu super film o mém nejoblíbenějším sportu stále čekám. Pro mně jako znalce (troufnu si říct po pár letech aktivního sledování), tam bylo hodně nesmyslných věcí které by se prostě nemohly stát, resp. nestaly by se v čase zhuštěném do několika hodin. Ale pokud to měl být dokument o fungování Clevelandu Browns, kteří jsou už asi 20 let velice trapní, hlavně díky těmto lidem ve vedení, tak to beru.

plakát

Velký závod (2013) 

joshula@ to není tak úplně pravda. Ano, hodně se tam jezdí na kole, ale je to spíš samoúčelná propagace Tour a návazný product placement. Pár hezkých záběru Pyrenejí a pelotonu vypadá na velkém plátně (viděno v kině) dobře, ale to nestačí. Příběh je jednoduchý a tam kde ho není moc použijeme dlouhé záběry na to jak někdo jede na kole s popovou písničkou (ta hudba je mimochodem hrozná). Toni Angelo je karikatura, ale docela zábavná. Ó jak bych si přál aby vznikl hraný film o Tomu Simpsonovi, to by mohl být nejen snímek o cyklistice, ale také FILM. 3* za to že to není úplně blbé.

plakát

Red Dog - psí legenda (2011) 

Knihu jsem četl, byla výborná. Film je, ehm, no taková televizní záležitost na nedělní odpoledne.

plakát

Iluzionista (2010) 

Spojení Chometa a Tatiho funguje dokonale. Nemohl jsem odtrhnout oči.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Mohlo to být daleko, daleko lepší. Hlavně Gyllenhaalovi jsem jeho postavu vůbec nevěřil a Anne Hathaway nebude nikdy tak dobrá herečka v porovnání s tím jak dobře vypadá. Scénář by se dal shrnout do 3 vět, kamera by mohla být celou dobu černobílá jako v těch několika krátkých šotech, herci lepší a na stoličce někdo trochu méně komerční. Promarněná šance, jestli vůbec...

plakát

Bílá stuha (2009) 

Zajímavě natočené venkovské detektivní cvičení. Forma je úctyhodná ovšem obsah sporný. Nevadí mi že konec je otevřený, spíše se bojím toho co tím Haneke chtěl vším říct. To kdyby tam nebylo tak o hvězdu víc. Caché byl o dost lepší.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Dahl + Anderson = kongeniální dílo. Ale ne, to bych přeháněl, ale poetika těchto dvou pánů se překvapivě znásobila a na základě Dahlovy malé knížečky vznikl skvělý film. What's next?