Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvy smutných mužů přiblíží příběhy úspěšných chlapů, kteří se přes dno lahve dostali na samotné dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Na válečné stezce s chlastem potkává Josef třeba Honzu, bývalého reprezentanta v triatlonu a účastníka nejtěžšího závodu světa – Ironmana. Úředník a geniální matematik Milan zase věří, že je vyslancem z vesmíru. Někoho zradila žena, někdo hrál v německém gay pornu a svůj příběh má i Tomáš, který zašel ve vztahu se svou nevlastní dcerou až příliš daleko. Všichni z různých důvodů chlastali ve velkém stylu první ligu, někdo sám doma jiný jako tahoun v hospodě. Pod dohledem přísné primářky a v pevném režimu teď společně poznávají, jak lehké bylo opojnému alkoholu propadnout a jak naopak těžká je cesta ze závislosti ven. Ze závislosti už ale cesta ven nevede, jediná šance je nahradit alkohol něčím jiným. Co takhle uběhnout maraton? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (409)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Jako povinný film do škol - 100%. Ale jinak je to takové..nemastné, neslané. Za co bych lynčoval, to je hudba. Beatbox se sem opravdu nehodí, je to vyloženě rušivé a nevhodné, ba až odpudivé. Chyběl mi větší prostor pro postavu Jardy Duška. Výborný David Švehlík by zase zasloužil více scén se svou manželkou. To samé Ha Thanh Špetlíková, Ondra Plesl atd. A tak nakonec spokojen člověk odchází pouze s příběhem Ironmana Honzy v podání Ondry Malého..protože ten jeho příběh je tak nějak..kompletní. A ono, samotný konec filmu..to je sešup..jakobyste se rozjížděli na lyžích z můstku, pak vynechali samotný let a zažili až dopad. Nevím, zda to tak chtěli producenti, nebo byl režisér nucen dodržet formát 90 minut, ale se záverečnými titulky si říkáte: to jako vážně? Konec? Takhle? Prostě máte pocit, že vás okradli o třetinu příběhu. A to je věc, kterou já odpustit nedokážu. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Švehlík se mi nějak vryl do paměti svým Adamem Klosem, takže jak někde vidím jeho jméno, automaticky pouštím play, bo mě tenhle frajer neskutečně baví. Nehomosexuálně samozřejmě. Možná, jako ano, tolik vlasů jako má von bych taky chtěl. Ale to sem odbočil. Jinak on ty léčebny umí. Už s Langošem zvládl předvést jednu solidní odmašťovnu a tady to není jinak. Českej film je sice ve velké žumpě, ale občas z té žumpy vyleze někdo jako právě Švehlík a i s tím Ulice, Ordinace kástem se na to dá kouknout. 80% P.s.: Jarda Plesl opět výbornej. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, to mi nedělejte... Ze začátku to vypadalo, jako nejlepší letošní český film (když nepočítám Tlumočníka), dost mě to bavilo, jenže jak ho prvně pustili z léčebny, kvalita a můj zájem šli dolů. A už to nikdy nešlo nahoru, naopak, čím blíže konci, tím nudnější a nezajímavý to pro mě bylo, tedy kromě mystery linek s Milanem, které mi připomněli slovenský film Dážď padá na naše duše, jenže to dopadlo stejně jako u toho slovenského filmu - zůstalo to skoro nevyužité a vlastně i zbytečné, což mě štve, jelikož by to mohlo film dost ozvláštnit. Jednalo se snad jen o roli napsanou přesně pro Duška? Jelikož to všechno zůstalo nevyužité. Film vlastně ani příběh nemá, ok, s tím se dá skvěle pracovat a dal by se vytvořit pochmurný snímek o osudech všech alkoholiků, jenže tady je to celé takové svěží, občas úsměvné (ale komedie to není ani náhodou), jenže tím je zabita ta depresivní atmosféra, která by tam měla být, aby to fungovalo. Takhle to je vlastně jenom něco, co si nějak plyne, nic moc se tam neděje a nijak to ani neskončí. Většina postav mi přišla zbytečných - třeba nemluvná Vietnamka byla brutálně nevyužitá. A chlápek z Prostřena taky. Vlastně, kromě hlavního hrdiny tu funguje jenom postava Milana a ani ne moc a pak ještě tu šéfovou ústavu, kterou hraje Babčáková. Záběry občas celkem zajímavé, i když někdy se zbytečně moc stříhá. Jako ano, v rámci českého filmu zajímavé, možná to je letos druhý nejlepší český film (opět, když nepočítám Tlumočníka), což je na jednu stranu dost smutný, když je tohle kvalita českých filmů. Ach jaj. Tak, snad se něco dobrého v té naší zemi letos ještě objeví. 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec si nemaluju že u nás vznikl v roce 2018 lepší a zajímavější snímek. David Švehlík v prostředí protialkoholní léčebny potkává směsici individuí, za které by se nemusel stydět ani Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem. Bohužel mě film přivodil hroznou chuť jít do ledničky a jen tak z fleku vypít minimálně půl flašky čehokoliv co má volty. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Úsměvy smutných mužů jsou pouze slušným filmem z protialkoholické léčebny. Původní text je zřejmě považovaný za svou syrovou autenticitu, filmový přepis mu v tomto nezůstává nic dlužen. Nicméně žádný přesah tu nemá smysl hledat. Alkohol je metla lidstva a postižení jedinci jím ničí nejen sebe, ale i své rodiny. Dušek nic nového nepředvedl, ten ostatně stagnuje už celé roky, a ani všichni ostatní nepřekročili ani v nejmenším svůj standard. O dekádu starší Pravidla lži zůstávají nepřekonány, pro fajnšmekry jsou stále k dispozici takové pecky jako Dobří holubi se vracejí (1988) nebo Dnes naposled (1958). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Velká část herců, kteří ve filmu hrají, měli v minulosti velký problém s alkoholem a nestydí se to přiznat. Pro mnohé z nich to nebylo vůbec jednoduché se do takového prostředí opět vrátit. Epizodní role ve filmu pak v mnoha případech ztvárnili skuteční klienti léčebny v Petrohradě. [Zdroj: usmevysmutnychmuzu.cz] (Ramones77)
  • Ve filmu si zahráli epizodní role i strážníci Městské Policie v Jirkově. (Frontie)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

14.09.2018

Snímek Všechno bude režiséra Olma Omerzua (Rodinný film) byl vyslán za Českou republiku do bojů o nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek. O nominaci rozhodlo hlasování členů České filmové… (více)

Reklama

Reklama