Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (1 415)

plakát

Bosé nohy v parku (1967) 

Jane a Robert, co víc si přát ? :-) No vlastně ano, přát si lepší film po námětové a scénáristické stránce. Takhle je to "jen" příběh první manželské bouřky v poněkud specifických okolnostech... Lehký nadprůměr.

plakát

Královna bludiček (1981) (TV film) 

Docela neotřelá pohádka s Klekáníčkem, královnou bludiček a milířem. Škoda, že jen v papundeklu a většinou jen konverzačně s naivní akcí. Dobrý výkon Brabce a potěšilo vidět paní Merunkovou...

plakát

Zlatá flétna (1988) (TV film) 

Dost zvláštní mišmaš. RH ml. s lehkým zeleným přelivem, muzikanti jejichž protagonisté neumějí hrát ani zpívat, zvláštní scénář... Za pana Křiváčka dávám aspoň ty dvě hvězdy.

plakát

Vláda - Umění možného (2010) (epizoda) 

"Já myslel, že jste cynik." "To taky jsem. Ale Vaše žena mi za psaní těch dojáků královský platí."

plakát

Vláda (2010) (seriál) 

Už budu v hodnocení dánského seriálu trapně monotónní, ale tohle je prostě extraliga. Poněkud jiný koncept než u House of Cards, kde je Underwood bezskrupolózní mocichtivec. Nyborgová je spíš v roli lehce naivní a stále ještě s morálkou a politickou autenticitou bojující postavy, která je shodou okolností vymrštěna na vrchol a učí se "jak to chodí". Dobrý vhled do zákulisí i ten kontrapunkt s médii. Ocenuju, že Dánové dokážou psát silné, nosné a životaschopné ženské role, které nejsou jen výplní a v pohodě utáhnou celé seriály. A když do hlavní role vyberou rozkošnou Sidse..., radost pohledět :-). A to herecky ostatní vůbec nepokulhávají! A tak si již poněkolikáte posmutněle kladu otázku, proč nejsou něčeho podobného schopni čeští tvůrci, když Dánové ano ( v penězích to asi opravdu nebude ). Ikdyž se situace v české seriálové tvorbě lepší, stále je to jen ve vleku světových trendů, které udávají např. Dánové :-(

plakát

Rapl - Oheň (2016) (epizoda) 

Musim se taky pozastavit nad tim, že by po takový události lyžák pokračoval dál... Ikdyž třeba Jeřábek je tu výbornej, tak scénáristicky tenhle díl dost kulhal!

plakát

Queen: The Show Must Go On (1991) (hudební videoklip) 

Ač "pouhý" sestřih, má to sílu a říz! Mimochodem hudební složka by byla asi za 12 hvězd :-D

plakát

Pink Floyd - High Hopes (1994) (hudební videoklip) 

O hudební složce se neni třeba ani bavit. Ovšem když za ní nezaostává ani klip, kterej má hodně osobitou atmosféru, je skvost na světě. Zasloužil by si 10*!!!