Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Like House (2021) (pořad) odpad!

Já jsem teda upřímně tušila, do čeho jdu. Ale tohle byla opravdu bolest. Jediná sympatická a aspoň trochu normální osoba byl Tomáš. Jinak naprosto o ničem. 30 min plných mladých "populárních" lidí, kde polovina je proslavená tím, že lipsyncuje hudbu z aplikace TikTok a tancuje. Všichni jsou stejně hloupoučcí a kdyby měli aspoň něco zajímavýho na nabídnutí. Dobře, jedna ta holka s culíčkama je taková hodně svá, ale jinak hrůza. Pak naprosto příšerná soutěž s emoji, kde se měli hádat osobnosti známé ze sociálních sítí. Což je teda opravdu oslňující, umět rozpoznat osobnost podle obrázků (mimo to, že tam byly krapátko disrespectful naražky na Annu Šulcovou a Týnu Třešničkovou). Nakonec ten Adamův postelovej harém. Fakt top. Doufám, že další díl bude ještě větší nádhera, než bylo tohle. Hlavně víc těch Kajumiho hlášek, to tomu dodá opravdu korunku.

plakát

Matrix (1999) 

Matrix bylo tak perfektní dílo, že nebylo možné natočit ještě něco lepšího. I tak se mu dostalo dvou poměrně slušných pokračování. Ty však byly, jsou a budou zastíněny genialitou prvního filmu. A v tomhle snímku funguje snad všechno. Děj běží výborně, nic se mi nezdálo urychlené ani příliš pomalé. Skvělá volba hudby pro toto akční sci-fi a výborná akce. Na tomhle filmu se mi líbilo naprosto všechno. naprosto. všechno. Matrix mě bavil napoprvé, bavil mě napodruhé a i posté mě stále baví. A pět plných hvězd si tento filmový skvost zaslouží. Pro mě jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděla a plným právem jeden z nejoblíbenějších.

plakát

Vetřelci (1986) 

Na druhý díl jsem se těšila, protože recenze z internetu říkali, že jde o neméně perfektní dílo. Navíc všechno, kde hraje Sigourney Weaver, musí být skvělý. Dokonce jsem si i udělala popcorn, jak jsem si myslela, že mě nemůže nic překvapit a mě čeká podobná podívaná jako Alien. No jenže takhle to dopadne, když se nasadí laťka až příliš vysoko. Začátek byl více jak skvělý, dobrý úvod do děje a pěkný pomalý rozjezd. Nevím, jestli to bylo tím tragickým dabingem, ale jakmile se objevila nová posádka, prostě to šlo z kopce. Já mám opravdu ráda akční filmy a sakra, sci-fi bych si mohla nechat vytetovat na hlavu, ale proč to pro mě bylo tak trochu zklamání? Občas jsem si připadala jak v béčkovym filmu. Možná to opravdu všechno bylo tim hroznym dabingem, kde postavy furt tak nepřirozeně hekali a Aliens ve mně prostě nedokázal probudit to, co první díl. Ovšem scéna v "hnízdu" s královnou...to bylo jiný rodeo. Asi nejlepší moment celého filmu. A i malý souboj s facehuggerem mě trochu zamrazil. Atmosféra tam sice nějaká byla, jako například při prvním průzkumu kolonie nebo při čekání v modulu na vetřelce. Ale na samotnou Ripleyovou vs vetřelec uprostřed vesmíru v jedné nákladní lodi s celou posádkou mrtvou to nikdy mít nebude. Mohla bych na to jít do kina o půlnoci a stejně by mě víc dostal první díl doma u televize. Finále bylo aspoň pořádně vypjatý a přežilo to více osob, tak to nebylo tak strašně depresivní.

plakát

Vetřelec (1979) 

Nechápu, že se mi tento film tak dlouho vyhýbal. Možná je to proto, že mám na horory slabší žaludek...a klepala jsem se celý den když říkali, že to večer budou dávat. A jak se všude psalo, jak kultovní a strašně skvělý horor to je, tak jsem se i těšila? Vzhledem k tomu, že jsem o filmu naprosto nic nevěděla, každá vteřina pro mě byla vrcholné napětí a občas se mi zvedl kufr. Hlavně při slavné scéně s večeří :). Ale jinak to pro mě byl tak neskutečný zážitek. Celý snímek jsem prožívala s Ripleyovou a chvílemi jsem byla tak nervózní, až mě začala bolet hlava. Ta neskutečná atmosféra. Ten fakt, že ve filmu je asi jen jedna lekací scéna a i tak jsem celou noc nespala. Protože tento film opravdu je geniální. A rozhodně ta probdělá noc za to stála. A když mi na posledních 20 minut zhasnuli v obýváku, málem jsem se rozbrečela. Alien předčil veškerá moje očekávání. Pořád jsem čekala, že se mi ukáže v celé své kráse a že uvidím, jak někomu třeba urve hlavu (jak to v hororech někdy bývá) a já si pak pujdu vypálit oči. Ale ne, jen ta jeho velká tlama a drápy a to bohatě stačilo. Každá smrt byla horší jak jakákoliv jiná smrt v jiných hororech, protože vlastně ani nešlo vidět, co se postavám stalo. Přesto, jsem tak nějak čekala nějaké grandiózní finále...asi jsem zblbá s těch dnešních filmů, ale asi jsem od toho konce čekala ještě trochu víc. I tak tu pátou hvězdičku dám, i když mi tam prostě něco chybělo na ten závěr.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Před zhlédnutím EP7 jsem byla opravdu hodně skeptická. Přece jen, je to Disney a slyšela jsem na to dost rozporuplné názory. A ono to překvapivě nebylo tak debilní, jak jsem se bála. A tento závěr přikládám tomu, že se Abrams asi snažil hodně vycházet z předchozích dílů (teda aspoň to tak vypadalo). Rey teda nebyla nějaká extra sympaťačka, která by mě vtáhla do děje, ale byli tam jiné, dost nadějné postavy, které měli dobrý potenciál. Například Finn. No a pak se tu taky objevil Adam Driver jako Kylo Ren a to prostě nebylo ono...z jeho anger issues mi cukal koutek. Zažila jsem nějaké bittersweet momenty s návratem starých postav, slzička v jednom momentu taky ukápla, ale jinak nic...film ve mně nezanechal žádné extra nadšení, neměla jsem pokušení pustit si hned na to další epizodu, jako u všech předchozích dílů. Ano, konec se světelným mečem Anakina byl fakt supr...ale já opravdu hodně dám na děj a snažim se až nesmyslně hledat ve všem nějakou logiku a to mi dost znepříjemnilo spoustu scén. Například to, že Rey dokáže porazit Bena bez toho, aniž by měla jakýkoliv trening? No pardon...ale to mě prostě užíralo ještě dva dny potom a to se mi jinak epizoda 7 líbila. Ale jinak si myslím, že je to povedený pilotní díl.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

NE. Tohle prostě ne. Po odhalení pravého původu Rey jsem jen seděla a odpočítávala minuty do konce. Připadala jsem si jak v mišmaši všeho možnýho. Z nějakého důvodu byla Rey tak příšerně otravná a nesympatická. V EP7 a EP8 byla prostě normální, dokonce jsem ji i fandila občas. Ale celá ta věc s císařem byla tak bolestivě nesnesitelná. Vypadal jak ten hrací pes přidělanej k tyči, se kterou mužete jit ven a dělat, že ho venčíte. Ani vůbec nechci načnout tu neúctu k původní triologii, kterou EP9 vytvořila. Příběh Anakina a Luka je jeden z mých nejoblíbenějších a Disney jako: hello, my to teď znehodnotíme všecko, jo? A z ničeho nic ten pokus o napodobení tria Luke, Han, Leia v podobě Rey, Finn a Poe? Vůbec to nefungovalo. Taky mě docela mrzel vývoj Finna, byl tak fajnovej. Na celé triologii byl nejsympatičtější postavou. Líbil se mi jeho příběh, od stormtroopa až po hrdinu, a v EP9 najednou bum...rozhodně ne takovej propad jak u zbytku, ale doufala jsem, že aspoň jemu dají nějakej fakt dobrý konec. Jenže oni tam hodili další postavy s podobnym příběhem a tím Finna úplně zazdili. O tom, že je force sensitive ani nechci mluvit... EP9 byla - podtrženo sečteno - pro mě obrovským zklamáním. Už EP8 mě nutila kroutit očima, ale to se ještě jakž takž dalo vydržet. Sice EP9 měla nějaký pokus o příběh, ale naprosto mě nedokázal nadchnout. Nejvíce mě na celém filmu zajímalo, co chce Finn říct Rey. Ovšem, že to mělo i světlé chvilky. Jednu hvězdu dávám za nepřekonatelnou hudbu Williamse a druhou za pár přijatelných scén, jako byl flashback mladého Luka a Leiy, když Chewbacca dostal medaily Han Sola a návrat Landa. Je ještě spoustu věcí, které bych chtěla říct...ale nějak to nedokážu zformulovat dohromady...

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Jsou filmy, které musíte vidět předtím, než odejdete. A E.T. - Mimozemšťan patří k nim. Když se spojí Spielberg a Williams, je celkem zaručené, že z toho vznikne něco skvělého. Malá potvůrka omylem zůstane na naší planetě a jako kamarády si najde Elliota a jeho sourozence. Už jen když vidíte ten kukuč Henryho Thomase, tak vám pookřeje srdce. Člověk by si řekl, co se vlastně může stát, když je E.T. to nejhodnější stvoření ve vesmíru. A ono je to tak jednoduše a vlastně úžasně vymyšlený. Jestli je to doják? No to teda sakra je. Napínavý? Jakbysmet. Ale hlavně je to krásnej příběh s jedním z nejlepších soundtracků vůbec. A vždyť to vlastně dopadne dobře, tak jak je možný že jsme S TÁTOU seděli ještě deset minut na gauči a buleli jak malý holky?

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Fenomenální zakončení triologie, která začala novou éru kinematografie. Návrat Jediho je sice v některých momentech trochu slabší než předchozí díl, ale mně to vlastně vůbec nevadilo. Největší přešlap byl asi dost naivní a infantilní souboj Ewoků a Stormtroopů. Upřímně, vypadala by takhle bitka vojáků z Impéria a malých méďů z lesa, kteří hází štěrkem? Ne. Jenže na tom nakonec nezáleželo, protože EP6 je pro mě navždy naprostý masterpiece a miluju každou minutu tohoto filmu, nad kterým dokážu zabít dlouhé hodiny. Duel Luka a Vadera byla jedna z nejlepších věcí, jaké jsem kdy viděla a přiznám rovnou, že jsem si tu scénu potom na YouTubu přehrávala ještě dlouhé hodiny. Atmosféra: luxusní. Hudba: Geniální. Mrazilo mě. V celé sérii jsou mnohem akčnější a propracovanější souboje, ale žádný nebyl a nebude jako tento. Dokonalost.