Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (44)

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Precizně vystavěný děj, precizně vykreslená dobová atmosféra, precizní herecké výkony v čele s excelujícím Gary Oldmanem. Precizní film, který musím vidět znovu!

plakát

Vracenky (1990) 

Tak trochu pozapomenutá perla ČS kinematografie ...místy humorný pohled dětskýma očima na velmi nehumornou dobu dospělých 50. let. "... a pak jsem pochopil že víra v lepší budoucnost je jenom v ní, ve mně a v ničem jiném..."

plakát

Americká noc (1973) 

Film, kvůli kterému jsem propadl filmovému umění...srdeční a osudová záležitost.

plakát

Kočičí hra (1982) (divadelní záznam) 

Ani si nedokážu představit, jaké muselo být vidět toto představení "live" přímo v divadle. Nám zbyl alespoň tento ne úplně dokonalý záznam, ale i tak díky za něj. Škoda, že neexistuje stroj času, který by nás přenesl do hlediště Národního divadla konce sedmdesátých let, škoda že tu není i šestá hvězdička pro absolutně strhující herecký výkon Dany Medřické!

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

"Otče náš, jenž jsi na nebesích...." Stejně tak, jak se modlí stařeček sledující svojí hořící chalupu, modlím se i já k české kinematografii za podobně hodnotný film....pane režisére Formane, hluboce se klaním! Odvážné, sžírající, pravdivé, tragikomické, silné ...

plakát

Bio Ráj (1988) 

Autobiografické vyznání lásky k poctivému filmovému umění šmrnclé italským temperamentem a vlnou nostalgie po časech, které se již nikdy nevrátí....pokud milujete film, nelze si tento nezamilovat.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

I přes veškerou úctou k režisérům uvedených v záhlaví, nelze než vyseknout poklonu hlavní režisérce filmu - naší planetě, neboť ona je tou hlavní autorkou ! Pečlivě a logicky seskládané překrásné záběr nás provádí od severního pólu k jižnímu, od rozbřesku k soumraku, od země věčného i když stále rychleji tajícího ledu přes tajgu, deštné pralesy, pouště a oceány zase do ledových království Antarktidy...prostě nádhera ! Vše s poklidným komentářem a nádhernou hudbou. Navrhuji jako povinný výukový film do hodin zeměpisu, biologie a ekologie..určitě předá všem mnohem více než nějaké biflování pouček. PS: Z těch ptáku na Papui jsem opravdu nemohl , tuto vtipnou vsuvku jsem opravdu nečekal !

plakát

Hilary a Jackie (1998) 

Skutečný příběh dvou hudebně talentovaných sester, které se každá vydala jinou životní cestou. Jedna do světa velké slávy, ale s neklidným a neuspokojivým soukromým životem, druhá do světa malého, ale šťastnějšího rodinného života na venkově. Byl by to celkem banální příběh, pokud by jednou z těchto sester nebyla nejslavnější violoncellistka všech dob: Jaqueline Du Pré mistrně ztvárněná v podání Emily Watson. Viděl jsem několik dokumentárních záběrů koncertující Jaqueline Du Pré a musím uznat že Emily Watson jí byla víc než důstojným a věrným „náhradníkem“. Pěkně natočeno, zajímavě sestříháno a úchvatně doprovázeno violoncellem. Violoncello miluju, vydává bohatý a vřelý zvuk, v některých polohách velmi podobný lidskému hlasu, možná i proto na mě tento film tak hluboce zapůsobil. PS: Může pro špičkového hudebníka existovat větší tragédie, než taková nemoc, jakou je roztroušená skleróza, která potkala Jaqueline Du Pré na vrcholu její kariéry a díky ní i předčasně zemřela ?

plakát

Utopie - Nejvíc lidí žije v Číně (2002) 

Můj úplně první film, který jsem kdy viděl na MFF ve Varech a navíc úplná náhoda. Byl jediný, na který jsem ještě sehnal lístek a hned takováto trefa! Ačkoliv figuruje v názvu snímku Čína, je v hlavní roli Norsko a jeho lidé resp. alegorie na jednotlivé strany norského politického spektra. Na každou z 8 stran vytvořili různí režiséři (údajně na základě losování) vtipné i smutné povídky zasazené do jednoho předvolebního dne kdesi u odlehlé benzínové pumpy. Škoda, že někdo u nás před volbami nevytvořil něco podobného, některé strany by mohly být velice zajímavé .

plakát

Scény u moře (1991) 

Můj první a hned trochu netypický film od mistra Kitaneho. Šum moře podbarvený nádhernou a poklidnou Hisaishiho hudbou, poklidnou a nádhernou jako je i celý děj. Skvělá filmoterapie pro vystresované dny.