Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

Škoda že si nedali záležet s triky alespoň jako u prvního dílu. Udělali z toho akorát béčkový film který se snaží dohánět humorem. Dějová linie mi přijde přeplácaná s rukou v ruce s nelogickým chováním v různých situacích. Když už tedy zvolily takovou cestu měli si na n dát mnohem více záležet.

plakát

Zabít bestii (2021) odpad!

Tak toto dílo jetli se to dá tak vůbec nazvat, nevím proč se jmenuje ZABÍT BESTII když děj je o dívce která údajně jede za svým bratrem kterého má hledat, podle popisu děje. Přesto během celého filmu jen volá na jeho číslo i když kvůli tomu za ním vyrazila z velkého města. Očekáváte li lov bestie nebo něco podobného tak to budete marně čekat. Ve filmu vlastně nic takového není, film je pouze o dospívající dívce a vzbuzující zájem o sexuální orientaci. O bestii se zde jen hovoří i když se tam mihne v podobě býka který vlastně jen prochází a nic napínavého se zde neděje. Už při prvních snímcích je poznat že půjde o nízko rozpočtový film. A podle prvních pár minut i poznat že je čas přepnout jinam pokud čekáte napětí.

plakát

S ledovým klidem (2012) 

Tři čtvrtě filmu pěkná práce ale konec to kazí. Do půlky filmu jsem očekával o co tam vlastně jde. Tak že mě film držel svým dějem. Po půlce když už se vědělo o co jde jsem byl zvědav jak si s danou situací hrdina poradí. Jak mile sklapla past situace se změnila. Mávnutím kouzelného proutku šla logika na dovolenou. Záporák se dostal z obklíčení jen tím že obešel sloup. Pak místo toho aby hlavní hrdina získal kufřík o který mu jde a má ho od sebe ani né krok raději proběhne zorným polem střelné zbraně na opačnou stranu. Poté záporák musí vystoupit z auta a obejít auto aby si mohl kufřík vzít. Hrdina stále zůstává zkryt aniž by využil situací které se mu nabízí raději nechá záporáka odjet. Záhy se za ním pustí vstříc honičce po městě.

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

Zklamání ve scénáři. Sliboval jsem si od těchto dvou scénáristů mnohem víc. Triky a akční scény podle mně neměly chybu ale veškeré dialogy alespon až na hodně málo vyjímek mi připadalo že tam jsou spíše z toho důvodu aby tam nějaký dialog byl přesto že nesmyslný. Od dějového scénáře jsem také čekal více. Scénáristé asi nevyděli první díl vetřelce a vetřelci se zde rodí vesměs během pár minut a po shlédnutí půlky filmu zjistíte že samice nemusí snášet vajíčka. Při prvním styku s vetřelci je napaden muž se synem do kterých nakladou vajíčka klasickým spůsobem. Jakmile se probudí po sevření a nakladení vajíček nedokáží ani dojít někam jinam ikdyž v prním díle trvalo dlouho než se vetřelec začal prokousávat ven z těla. Když probýhalo hledání muže a syna kteří se nevrátili domu říkal jsem si "Sakra kde je máldr a skaliová" . Vždy probíhá tolik času než se začne po někom pátrat a vládní agenti se nedokážou objevit během tak dlouhé doby ani u vraku raketoplánu?! Také vlastnosti predátora se změnili. Predátor je především lovec což bylo narušeno tím že útočil i na ty co neměly zbran v ruce ale u sebe. První setkání polocisty s predátorem my přišlo také nesmyslné. Kdybych hledal pohřešované osoby domníval bych se že predátor je jaký si chlap v kostýmu který si na něco hraje, což znamená že bych ho oslovil a nikoly utíkal po zaznění vyslílačky. Tím už vesměs začlo "vidím tě poprvé ale vím co jsi zač." Některé scénky s chováním lidí byly také zcestné. Po tom co napadly kluka který se dívce líbyl je nejdříve nepomíná aby ho nechaly být a pak je klidně nechá jít k sobě do domu aniž by je vykázala za chování a přiměla je k odchodu. Také je tu otázka "Co by jste udělaly kdyby jste se venku necítili bezpečně?" Pravděpodobně by jste se zašili tam kde se budete bezpečně cítit. Proč tedy odcházet z budovy kam jste si dojely pro zbraně a zřejmě tam bude i hodně munice než kolik budete mít v kapce když budete odcházet. Když už bych tedy odcházel bral bych tolik munice kolik budu schopen unést a narvat do auta. O některé scénky nebudu ani popisovat protože je to skoro na celý film.Větřelec je podle mě také známka hororu ale tento film je spíše pouze akční snímek.

plakát

Po stopách zabijáka (2007) 

Pěkný film. Od chvíle kdy se příběh v Africe rozjede není o akci a napětí nouze. Příběh mě zaujal a bavil až dokonce vše co se tam odehrává bych řekl že jde ruku v ruce s realitou až na některé věci s krokodýlem. Co já vím tak krokodýl není na běhání dálek jak bylo vidět ve filmu jistě určitě dokáže vyvinout rychlost ale určitě nedokáže dlouho sprintovat. Jeho skladba těla by musel být jiná. Také scéna krokodýl a klec je místy přehnaná. Velikost krokodýla mi kupodivu vůbec nevadila naopak se domnívám že byla dobře odhadnuta. Co se týče napětí někteří režiséři by se měly od tohoto filmu přiučit.

plakát

Černá hodina (2011) 

Nevím co to má společného s hororem ani mi to nepřijde nijak moc napínavé. Film se mi ale jako takový líbil spíše mě překvapuje tak nízké hodnocení. Efekty i děj jsou podle mě dobře propracované a k béčkovým filmům bych to rozhodně neřadil jak jsem se zde dočetl. Spíše se domnívám že chyba byla nazývat to hororem, thrillerem možná ale nějaké malé napětí tam bylo.

plakát

Odpočívadlo (2006) 

Chudáci herci a kameramani od nich byla práce pěkná scény a herecké výkony se mi líbily ale film ubyla logika která zde naprosto scházela. Nejlepší z filmu je prvních pár minut které končí tím že hrdinka vyjde ze záchodu a domnívá se že její kluk ze srandy někam poodjel. Po nějaké době jí dojde že tomu tak asi není a začne shánět pomoc. Jakmile ji ale dojde že chlap v dodávce je nebezpečný logika scénáře neboli filmu náhle zmizí. Z nepochopitelných důvodů se hrdinka drží zuby nehty na tom stálém místě. Nepřemýšlí nad tím co vše kolem sebe může využít a k čemu. Nasedá do obytného vozu který tam stál od začátku co tam přijeli a zřejmě by si všimla že od někudy ty lidé přišly a nasedly do vozidla. Policista který nechává řidiče dodávky jezdit kolem sebe přestože ho hrdinka upozornila že díky němu zmizel její kluk a jí osobně ohrožuje. Po přejetí policisty který zjevně nevěnoval vůbec žádnou pozornost možnému podezřelému vozidlu. Se hrdinka pokouší odtáhnout jeho tělo protože žije místo toho aby využila jeho zbraně v krajním případě motorky. Policista nechá vystřílet hrdinku zbytečně náboje do zavřených dveří které se snaží dotyčný násilník otevřít násilím místo toho aby je překonal a mohla mířit přímo na něj. Posléze následuje scénka kde vylitý benzín na podlahu expluduje tak mohutně že to vypadá jakoby vybouchnul dům. Nejhorší nápad je snad poslední záběr kdy hlavní hrdinka prosí o pomoc a po přivolání pomoci se schová tak aby ji nenašli.

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Pěkný děj drží až do konce. Škoda že si ale nedaly pozor hned na začátku ve střižně kdy se pokouší probudit nadřízeného. Nejdříve jsem se domníval že se jedná o chybu v překladu ale pak i podle záběru kamery kdy mu tluče tyčí do skla je vidět že jsou záběry dělané pokaždé z jiného boxu. Z záběru z venčí tluče na box se jménem začínající na P ale zevnitř jsou záběry začínající se jménem na B.

plakát

Jezero 2 (2007) (TV film) odpad!

Co scéna to tragédie. Vypadá to jako že se scénárista a režisér zaučovaly ale i to je hloupost vzhledem k dialogům které se tam vedou. Ve většině případů jsou stejně nesmyslné jako scény. Z filmu je vidět že scénárista a režisér k natáčení filmu nemají vůbec žádný vztah. Je to spíše příklad jak se filmy nemají dělat.

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Moc jsem si nesliboval a nečekal jsem od toho nic převratného. Film mě ale překvapil líbil se mi jak scénář tak i záběry až na jeden kdy se z vody vyšvihne na palbu lodi tam to měli lépe doladit.Sice je z filmu cítit nadýchanost o hrdinech ale to my nevadilo tolik jako když hrdina byl kritizován jinak normálně uvažující ženou ( zřejmě z důvodů návaznosti na romantiku).