Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (22)

plakát

Creed II (2018) 

Člověk by řekl, že to po všech těch zápasech, po všech těch dílech, které jsou vlastně stejné, nebude ke koukání. Já však musím říct, že je to stále ono.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Pro mě je The Nagano Tapes nejlepší dokument. Je to film, od kterého nedokážete odtrhnout oči, film, u kterého máte husí kůži, z toho jak jste pyšní na to, že jste Češi. někomu se sice nelíbí, že se v prvních cca. 20 minutách shrnuje komunistický režim u nás a situace hokejistů v tehdejší době, ale já si myslím, že je to správně. Lidé by si měli připomínat, jak to tady vypadalo. Měli bychom si připomenout, že nejsme jenom malá zemička ve středu Evropy, ale země, co už toho hodně dokázala. Díky tvůrcům, že mohl tento film vzniknout!

plakát

To (2017) 

Já nejsem milovníkem hororů a thrillerů, ale tenhle film se mi přesto líbil. Scény kdy z umyvadla stříká krev a podobně mi nebyly úplně příjemné, ale záhada, která se vinula hned od začátku si mě koupila stejně jako smutný pohled na šikanu k mladším hrdinům. Akorát mi vadilo, že na konci neukázali, jak a zda se vůbec ztracené děti vrátily domů.

plakát

Rivalové (2013) 

Za mě nejlepší sportovní film. Příběh o legendárním jezdci Formule 1 Niki Laudovi v roli, kterého ztvárnil Daniel Bruhl. Na druhou stranu jsem neviděl moc filmů podle skutečné události, které by se nepovedli. To ale neznamená, že tenhle za to nestojí.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Tenhle film je velmi depresivní a ne každý by měl na to ho dokoukat, takže pokud jste citlivější osoba tak bych shlédnutí tohoto filmu moc nedoporučoval, ale ostatním vadit nemusí.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Nejlepší film co se týče zombie tématiky s hvězdným obsazením Brada Pitta. Pokud máte rádi zombie filmy i horory, rozhodně doporučuji.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Jeden z nejlepších westernů a není se čemu divit, když ho režíroval Sergio Leone. Nechybí mu napětí a ke konci ani dojemnost, pro většinu dnešní generace to ale bude pravděpodobně nicneříkající.

plakát

Gran Torino (2008) 

Můj nejoblíbenější film s Clintem Eastwoodem z filmů s ním za posledních 20 let, z pohledu rasistického veterána, který má za největší hrozbu mírumilovné Asiaty. Jenže nakonec zjistí, že největším problémem jsou nakonec bílí. Hudba je také skvělá, hlavně při závěrečných titulcích.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Pro mě, jako milovníka českých filmů z doby komunistické vlády je to můj nejoblíbenější český film, společně s Pelíšky. Film, který vás provede všedním životem dospívajících kluků, kteří se vzpírají režimu, doporučuji.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Skvělé obsazení Johnem Travoltou, Samuelem L. Jascksonem a Brucem Willicem. Film, u kterého se budete každou chvíli smát a na hlášky z něj si budete každý den vzpomínat a používat v rozhovorech. Jako komedie je opravdu vynikající.