Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Životopisný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Moje nejoblíbenější tarantinovka, úplný čtvrtlibrák se sýrem. Je tady tak akorát jeho ukecanosti, tak akorát násilí a má to všechno styl a grády. Napoprvé by to někomu možná přijde zmatené, ale při opakovaných shlédnutích už si jen vychutnáváte nesmrtelné hlášky.

Příliš vzdálený most

Příliš vzdálený most (1977)

I přes své stáří je to stále impozantní válečný film a to dokonce i po stránce trikové. Tvůrci museli použít obrovský komparz a tucty kusů skutečné válečné techniky. Market Garden byla přehnaně ambiciózně naplánovaná operace, které se navíc od začátku sypal písek do motoru, ovšem kdyby vyšla, mohlo to zkrátit válku o měsíce. Ve filmu doslova cítíte zoufalství vojáků, který byli shozeni do vosího hnízda, ale snaží se s tím nezvratným osudem nějak se ctí poprat.

Angel-A

Angel-A (2005)

Tohle dílko mi dlouho zůstávalo utajeno, až jsem na něj jednou (díkybohu) narazil na ČSFD. Nádherný stylový černobílý film o životě a lásce. Musíte mít na něho možná lehce melancholickou náladu, ale pak vám sedne. Ze začátku se jeví, že to snad ani není Besson, ale v průběhu se objeví i mafiáni, podfuky a pár rvaček. Každý by zkrátka chtěl mít svého vysokého blonďatého anděla. Bonusem je i skvělý soundtrack, který podkresluje precizní noir atmosféru.