Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Luc Besson je svým pánem. Dopadlo to mnohem lépe než jeho předchozích pár let strávených na producenské nebo jen scénáristické stoličce. I když je pravda, že Angel-A mohla dopadnout daleko lépe. Má na víc .... Pár scén mi přijde už trošku okoukaných v jiných francouzských filmech. Angela v podání Rie je opravdu tak nevinná, že ji uvěříte, že je anděl? Ne i ano. Každopádně u mě prošla a to i přes to, že mám trošku jinou představu o andělicích, ale sežral jsem jí to " i s navijákem ". Jamel v roli ukecaného chlápka, který je po krk v malérech a ke kterému byla seslána na pomoc. Dal bych tři a půl ale čtyři ne :(. Škoda, snad ještě od Bessona někdy uvidíme nějakou pecku a nejsem si jist jestli by to měli být právě Minimojové. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Luc Besson měl taky jednu svou Angel-u a ta stála u něj, když točil Brutální nikitu, objímala ho když pracoval na Magické hlubině a hladila ho, když točil Leona. Tenhle jeho anděl však odletěl a Luc si myslel, že bez něj dokáže natočit něco poetického, úchvatného a i trochu romantického. Místo toho natočil černobílý blábol o tom jak je důležité a nutné milovat sám sebe a respektovat se. Snažil se tam zakomponovat i trochu humoru, který film ještě více sráží, protože se nikdo netváří jinak než vážně. Konec snímku je velký děs. Andělé vidí budoucnost, ale jak to že ta budoucnost se neodehraje? ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Začátek hodnotím jako sračku, to bylo dost trapne, navic jsem zatinal pest v dobe, kdy Andre delal ty svoje divadelni pohyby v takovem filmu, pripadal mi jako z nejake grotesky.Myslel jsem, že asi odejdu, jak to mam v castem zvyku. Nu, dale se to dobre rozjizdelo az na par nesrozumitelnych blbosti. Ale ten konec, ten konec byl uz opravdu vrchol trapnosti. To bylo fantasy asi jako Čapkova Válka mloků a kdyby skončil u toho, jak vybehne z baraku a nemuze Angelu najit, dal bych 4 hvezdy. Ale takhle jsou to jenom tri na hranici. Luc Besson umi, ale nemel by se poustet do vetsich akci takovehohle typu. Stale ale nechapu, proc je to cernobile, asi jsem na to malo vyspely :) ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Film pro mě bohužel nefunguje jako celek. Některé jeho části jsou opravdu milé (například mě skoro dojala scéna před zrcadlem), ale film prostě ke konci prohrává a padá na držku. Dávám hvězdičku za kameru, hvězdičku za herečku/potažmo herce, a hvězdičku za pár dobře udělaných scén. Ale věřím, že to někoho dostane - já jsem tomu bohužel neuvěřil a tudíž - škoda. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Luc Besson po epické sci-fi pohádce, gangsterské romanci, historickém velkofilmu a spoustě tuctových scénářů tentokrát přičichl k neorealismu a nové vlně 60. let, aby to vše následně samozřejmě zase převrátil naruby a stvořil tak žánrově nespecifický mišmaš v tom nejlepším slova smyslu. Střídání nálad filmu není nijak násilné a Besson z celkem prostého a rovnoměrně plynoucího moralizujícího příběhu za vydatné pomoci kameramana Thierryho Arbogasta vytvořil překrásnou podívanou s nádechem fantastyčna, které někteří nebudou ochotni skousnout. Kamera oslavuje krásu jak modelky Rie Rasmussen a jejich dlouhých nohou, tak celé Paříže, které zajímavě zkomponované černobílé záběry zatraceně sluší. Film je postaven především na dialozích, které jsou dynamické a díky jemnému humoru mnohdy až kouzelné. Besson se tentokrát jako scénárista po dlouhé době zase vytáhl a jako režisér mi opět vytřel zrak. Z toho realismu nakonec moc nezbylo a to se také může stát hlavním kamenem úrazu pro méně vstřícné publikum. Mně to nevadilo. Naopak. Ten film mě dostal. 90% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)
  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)

Reklama

Reklama