Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (125)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Prozatím velké zklamání, ale hůl nad Agents of Shield ještě lámat nebudu. 2. Epizoda - začíná být hodně cítit Whedonovo nenapodobitelné psaní, čich na postavy a interakce mezi nimi, ale pořád je zde nevysvětlitelně špatný střih, kamera a režie celkově. / Po sedmi dílech se hůl téměř rozlomila. Snizuju ze *** na **. Nevim, kam se genialita, se kterou Joss natocil Firefly, Serenity a Avengers podela.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Audiovizuálně úžasné (a to jsem neviděl 3D, pouze HD doma na 40"), ještě aby ne, je to Burton. Dějově suché a nevýrazné - jakto, vždyť je to Burton! Bohužel, pouze 108 minut dlouhé, opravdu krásné pozlátko, aneb Burton si hraje na Baye.

plakát

Americká krása (1999) 

Je vůbec možný zachytit ve filmu tak obyčejnej a přitom ojedinělej příběh skupiny normálních lidí? Příběh tak krásnej, že se do něj klidně postý vrátíte, abyste nakonec zjistili, že je tak smutnej, že jste jej vidět nechtěli. I love american beauty.

plakát

Angels of Death (2021) (seriál) 

Konečně něco pořádného ze 40K a že to tentokrát stojí za to. Škoda slabšího sound designu, vizuálně je to poezie.

plakát

Avatar (2009) 

Původní hodnocení - ***** Avatar mě překvapil na všech frontách. Za celou PR masáž jsem shlédl pouze jeden trailer, protože jsem si nechtěl zkazit zážitek, jak se mi to povedlo u třetí epizody Star Wars. A to se vyplatilo. Naprosto bezkonkurenční audiovizuální 3D orgie (který mě VÁŽNĚ neomrzely ani napodruhé) jsou skvělým podkladem k vyprávění týhle epický story. Tady šel Cameron v podstatě na jistotu. Druhej výraznej pilíř, kterej tuhle obrovskou stavbu podpírá, je výběr hlavních rolí. Troufám si říct, že bezchybnej. Ultra-sympatická vycházející star Sam Worthington, vážně sexy digitální Zoe Saldana (připadám si jak úchyl, ale je vážně hot - a to mi na prvních plakátech připadali Na'vi dětinští a směšní), Eastwoodovsky drsný Sigourney a další perfektně vybraní - Stephen Lang, Giovanni Ribisi ad. Hudba je sice více či méně samovykrádací, jak už bylo řečeno - bohužel, Horner se vykrádá fakticky nehorázným způsobem. Už do třetího velkofilmu narval naprosto totožnej ústřední motiv (kterej se mi ihned po prvním zaznění vybavil - najdete jej ve filmu Troy a Enemy At The Gates). Ale když přivřu oko, hudba jako celek a nový motivy stojí za to a film skvěle podtrhují. Režie je samozřejmě bezchybná, ale to jde ruku v ruce s tím, kdo se pod filmem podepsal. No a tolik propíranej příběh? Měl bych na rejpaly otázku: A co jste čekali? A o čem byly takový Star Wars? Přesně proto, že je to taková pohádka, je to skvělý. Jak říká jeden z mejch oblíbenejch citátů: "I may be aging, but I refuse to grow up." A já tuhle pohádku prostě žeru. P.S. - věřím, že ve Full HD to i bez 3D neztratí nic ze svojí krásy. UPDATE: Ne, bez 3D je to opravdu nuda.

plakát

Avengers (2012) 

Po dlouhých letech jsem se konečně zase cítil jako malej kluk...to prostě ani nejde jinak, když se řeže Iron Man s Thorem. A Whedon je boss par excellence. Nejen, že to tak parádně natočil, i ten scénář - využil přetékající pohár charismatu, který tenhle snímek má, na cca 194,5%.

plakát

Babylon A.D. (2008) 

Videl jsem SE verzi a přišlo mi to skvěle natočené, výborně zahrané a dobře zkoncipované.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Kecy o tom, že se jedná o realistické ztvárnění superhrdinů, si nechte. Na základě opěvných komentářů jsem čekal, že se dočkáme antihrdinů, kteří budou heroičtí navenek, ale zrůdy uvnitř, na základě hmatatelného vývoje nebo z jasných důvodů. Dočkal jsem se pouze samoúčelného ztvárnění hrdinů jako sviní, asi abychom šli proti proudu. Jako jednohubka dobré, v záplavě existujících příběhů z alternativních realit, kterými je již dnes DC a Marvel komiksové, filmové a animované univerzum přecpané, je to prostě jen další v řadě. Přehrávající Urban, který v jiných charakterech vynikl mnohem více, bohužel tu bandu nevýrazných obličejů též velmi nepozdvihnul. Slabší **** za pěkné řemeslné zvládnutí, některé zajímavé postavy a super atmosféru. P.S. Při tom, jak je vysvětlený origin hrdinů, jsem zvědavý, čím hodlají Homelanderovi ublížit.