Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (378)

plakát

Absurdistán (2006) 

Já se bavil od začátku do konce. Některé vtipy opravdu nemají chybu. "Když nekouříš Terlitonky, jdi do prdele". Vtipnějšího robota na mytí podlahy nikde neuvidíte, snad jedině v nemocnici u Svatýho Boha

plakát

...a bude hůř (2007) 

Nikdy jsem snad nevidšl takhle oklesštěnou knihu. To by až tolik nevadilo. Z hrdinů film dělá mučedníky a to rozhodně není poselství knihy. Konec vypadal jako kdyby to už tvůrce nebavilo a chtěli to mít rychle za sebou. Zklamání-:(

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Úvodní kurýrní scéna je prostě nezapomenutelná. Stejně jako původní dabing. "Mám pro Vás zásilku pane. Nějaký střepy. To je možný. Za to my ale neručíme." Neskutečná kadence hlášek a gagů na který nemají chybu. Stejně jako Aceovo parkování s výhledem z okýnka. No nejradši bych se na to znova podíval. Film, na který se můžu dívat dokola a pořád mě baví.

plakát

Ad Astra (2019) 

Příjemně komorní sci-fi. Ve kterém ale, mimo jiné, zažijete honičku a přestřelku na měsíci nebo vkrádání se do podpalubí na lodi mířící na Neptun (pod tryskami startující rakety :)). Celé se to snaží vypadat realisticky, i když není. Po pomalém rozjezdu na mě šlo chvílemi spaní. Film ale nakonec nabere spád a dospěje až k uspokojujícímu závěru. Na mě působil závěr Ad Astra celkem osvěžuícím dojmem. Je to také další film, který si uvědomuje, že ve vakuu se nešíří zvuk a snaží se přijít alespoň s kompromisem.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Spíš historicky naučný TV film, než nějaké pořádné válečné drama. Opravdu odfláknuté bitvy stahují tenhle film v mých očích hodně hluboko, stejně jako tenhle kdysi tak skvělý režisér a přitom to mělo takový potenciál.. Nuda, Nuda a ještě jednou nuda

plakát

Amadeus (1984) 

No nevim, nevim. První hodina a půl byla skvělá. Hlavně mozart. Takhle asi vypadá barokní punkáč. Ale asi tak po hodině a půl film ztrácí děj a nabírá nudu. Chybělo nějaké překvapení, nějaký spád..

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spiderman už tady není takový borec. Snaha o civilnější pojetí, které ale bohužel trochu znásilňuje původní předlohu. Sakra, ten fašistickej novinář mi tu docela chyběl. Sonda do Spideho duše už také není tak hluboká. Dokonce si musel vyrobit přístroj na pavučiny. Konečně vybrali pěknou herečku do role Mary Jane. Jestli se tady teda fakt tak jmenuje. Toho patosu a dobra na mě ke konci bylo až příliš. Napínavé to ale bylo.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Melodie na klavír, která zazní ve filmu asi třikrát, se mi dostala tak pod kůži, že jí mám jako vyzvánění v telefonu. Jinak, obyčejné dny obyčejných lidí. Super humor.

plakát

Americký ninja 2 (1987) 

Celý film charakterizují nelogičnosti typu: Americký ninja zabije dva strážné. Každého s jedním mečem. Vezme si od jednoho meč a zahrání zajatce. Zajatci poté ukořistí další dva meče.. Zoufale necharizmatický Dudikoff mě tím svým ksichtem dováděl k šílenství a to nemluvím o parťákovi Jacksonovi. Ale, dokoukal jsem to..