Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 333)

plakát

Gentlemani (2019) 

Ze začátku jsem se trošku ztrácel jak v ději, tak ve všech těch postavách, ale postupně se jasnilo a jasnilo, až hvězda jménem Guy Ritchie začala zářit naplno. Vtipně ostrý dialogy, krásně napsaný postavy, zejména Colin Farrell a jeho batolata byla radost mít na plátně. Matt výbornej a i když se ty pointy můžou zdát překombinovaný je zřejmý že se scénářem si kluci pohrávali, tak aby měl šrmnc i vtip. Zatím dám čtyři, ale nevylučuji, že po oakpakovaných projekcích dám bůra, protože takový Gentlemany nemáme v kině zase každý den, máme-li je vůbec.

plakát

Vysoká hra (2020) (TV film) 

Zatím moc nechápu souvislosti, některé postavy a jejich návaznost na dění a jiné postavy, ale možná to tak má být vyprávěno. Jinak všechna čest panu Svobodovi, přesně takhle si totiž od roku 1990 představuji to, čemu se tady říká demokracie, strach z toho jít proti mocným, protože kriminál z totality nahradil vyhazov z práce, kompro a další špína. Do roku 1989 nám tu šefovali vrazi se srpem a kladivem a od roku 1990 nám tu šéfují mafianské organizace s různým názvem, ale všeobecně říkající si "politické strany" . Pokud si tohle sepne s příběhem, nebudu problém jít s hodnocením vysoko, hudba správně konspirační, úsporný dialogy, sympatický casting i když je škoda, že Karin B místo režie svých filmů začala vyhazovat mobily z auta. Ten cynický závěr se povedl, jinak spousty bot a otázek na který mě seriál nedal odpověď, ovšem to Palermo, který tady od 1990 tzv demokrati - demokratický blok z gaunerama v ústraní, to bylo ukázano velmi věrohodně. Jen doufám, že jednou lidem dojde, že chozením k volbám tohle všechno podporujou bez ohledu na to, jestli volej "demokraty" , ano, komouše a další je to úplně fuk, tenhle seriál je z jejich světa.

plakát

Příliš osobní známost (2020) 

Mě to přišlo nesmírně tuctový, ať už chování postav, dějové zápletky, prostě něco co už jsem měl milionkrát a kdybych chtěl stačí zmáčknout ovladač na TV a mám to milionté první, to bohužel. Ovšem zase avé cesar, protože s Martou Ferencovou jsme se posunuli o hvězdičku výš než v minulé její tvorbě, takže ještě pět , šestr let a Marta ode mě dostane plnou palbu. Co uznávám jsou herecké výkony - u Tatiany jsem se nedávno v Ungeltu přesvědčil že je skvělá herečka, Eliška Balzerová tam už se to ví, no s Petrou mám problém v tom že hraje neustále podobný role, chtělo by to fakt něco dramatickýho, těžší roli, samozřejmě fandím. No ale pozor jsem nadšený z výkonu Valentýny Bečkový, ta mála holčina byla fakt skvělá, oběd od opilého táty je vrcholná scéna film a je vrcholná především díky ní. Jsem zvědav kam Valentýnka našlápne svou životní cestu, ale pokud by to bylo na hereckou kariéru nemuselo by to být úplně marný, ovšem uvidíme. Nakonec na začátku komentu jsem chtěl dát dvě, ale já dám s odřenýma ušima i tu třetí, no ať nežeru. Ne tak nakonec jsem tu hvězdu ubral, především za tradiční ženské vykreslení chlapů- opět většinu doby jen jako pouhý kreteni.

plakát

Serge Gainsbourg: Heroický život (2010) 

Osoba Serge Gainsbourga se dá pojmout třikrát a pokaždé jinak a pokaždé přesně, ano mě tady chybělo některé jeho provakce např. , ale tohle bylo zase takový něžný, citlivý, možná až moc na to o kterou osobu se jednalo. Já byl spokojen, ty známý holky byly trefený dokonale Laetitia Castu nepovažuji za herečku, ale BB dala dokonale a Lucy Gordon Jane Birkin rovněž no a hlavní bonbonek příchází s výkonem Eric Elmosnina ten vysloveně září. Já mám pro Sergeho velkou slabost, takže jsem si film užíval hodně a hodně i když bych mohl zrovna tak vyčítat, tohle tam nebylo, tohle zase hodně, tohle málo, ale Joann Sfar si šel za svým pojetím a zvládl ho dokonale.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Clint Eastwood tyhle příběhy umí nádherně odvyprávět, prakticky nemám co vytknout, dotklo se mě to velmi. Jen trošičku jsem nevěřil třeba té novinářce co hrála Olivia Wilde, jako je to sexy holka, ale na té tiskovce jsem jí ty slzy fakt nevěřil a právě to bere Clintovi tu pátou, on zbytečně moc někdy přitlačí, kdyby to nechal volnější bylo by to ještě lepší, ale to je opravdu jediná výtka co mám. Ovšem jsem si jist, že pokud by režisér chtěl, aby jste v Richard Jewellovi viděli viníka dokázal by to v pohodě. A ještě jedna věc Sam Rockwell už potřetí těžkej pohodář a sympaťák, ještě jednou nějaká taková postava a já se do Sama asi zabouchnu, jdou mu totiž skvěle.

plakát

Malé ženy (2019) 

Tohle nešlo, mě to ženský prostředí a takový pojekávání přišlo hrozně rozsáhlý a vůbec jsem se v tom nenašel i zase ty vyprávěcí prolínačky mě nesedli, někdy jsem se ztrácel. Jediný štěstí, že holky zahrály fakt dobře a ty jejich odlišné povahy bylo fajn vnímat. Určitě se mě líbila i atmosféra filmu, tady kamera a režie taky udělali své a Jacqueline Durran za hadry má svou nominačku na Oscara zaslouženě, jen ten ústřední hudební motiv nemuseli hrát obscénu, ale tak asi tvůrci chtěli, aby mě zněl pokaždý když uvidím velký barák se zahradou. Ještě zpátky k těm herečkám, dobré byly všechny, ale Florence Pugh ta se v roce 2019 (Slunovrat) potkala opravdu s top formou.

plakát

Letadla, vlaky, automobily (1987) 

Jak nějaký film voní osmdesátkama, neodolám a strčím do něj čumák, protože tenkrát ještě byla svoboda, tedy na západě u nás ani tenkrát, "díky" komošům" , no a točili se bijáky na pocit, na pohodu, na zábavu aniž by do toho kecali kdejaké spolky levicovejch sračů a fašounskej neziskovek o tom, že ve filmu není zástupce všech ras a všech sedmi pohlaví a jestli se film prodá v Číně. Prostě zlatý roky, zlatý filmy jako třeba tenhle s ničím se moc netrápí, vytvoří ha ha situaci, udělaá hi hi dialog a nesmrdí na plátně déle než je nutný. Já chci zpátky 80's !

plakát

Kabinet Dr. Honzáka (2020) (pořad) odpad!

Teď mě to tady hraje, je tam Dagmar Pecková, ale úroveň moderátora je opravdu flustrující, tak nezáživný rozhovory jsem snad ještě neviděl. Publikum taky nic moc. Já nevím těch talk show je teď jak much na hovně, ale přinos nula.

plakát

Pád anděla (2019) 

Už jsem nebyl tak přikovanej jak u "pádů" , ale i tady se jedná o akci, akci a zase jen akci, pokud jdeš k tomuto filmu a řešíš cokoli jinýho, tak to není chyba tohoto filmu.

plakát

Stockholmský syndrom (2020) (TV film) 

Nechtěl jsem hodnoit po prvném díle jako kolegové, protože tady bylo zjevné, že až závěr to celé sepne. Za začátku to mělo velmi solidně našláplo i když ten faktor osudovýh náhod mě přišel docela nevěrohodný, ale zase to bylo za cenu orginální zápletky a to nejen z hlediska napětí a krimi žánru, ale především psychologie. Druhej díl měl gradaci, to ne že ne, ale opět spousta klíčových náhod trošku ten realismus ubíjela. Závěrečná akce ubila druhou hvězdičku to nemělo s realitou nic společnýho, spíš s groteskou. Ovšem ty tři co dávám, jsou poctivý, jednalo se krimi-thriller, který měl drajv, napětí a velmi kvalitní herecký výkony a to není zase tak málo.