Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový thriller ze současnosti od režiséra Sametových vrahů je příběhem policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy, pro kterého není idea právního státu jen frází. Dvoudílný televizní film, který byl inspirován románem Václava Lásky, vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha občanům neznámé. Míra drzosti jejich aktérů je úměrná výši zisku, ve filmu stejně jako ve skutečnosti. Odvážný policista a sebevědomá novinářka mají v rukou silné karty v podobě velmi podezřelé smlouvy a několika fotografií nezvyklé sestavy hráčů golfu kdesi v Jižní Africe. Proti nim ale stojí falešní hráči, rozhodnutí udělat cokoliv pro miliardovou výhru. Sledování a odposlechy jsou jen střípkem v mozaice jejich hráčské strategie. Je to jako v životě, kde není jisté, kdo koho sleduje a proč. Režisér J. Svoboda obsadil do hlavní role svého filmu R. Krajča, který se před časem vzdal filmového herectví a několik let nabídky na role ve filmu nepřijímal. Jeho partnerku v boji s korupcí hraje A. Fixová a v dalších, neméně výrazných a významných rolích se můžeme těšit kupříkladu na O. Vetchého, M. Donutila, T. Töpfera a řadu dalších hereckých osobností. Hlavním kameramanem filmu je V. Smutný. (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej námět, šťoura do světa vysoké politické špíny, úplatných policajtů a mafie, to všechno tady pořád máme a jen tak se to nezmění. Horší už je bohužel to provedení. Ani by mně nevadilo herecký obsazení, to je celkem v pohodě. Ale ta určitá dějová neutříděnost, snaha nacpat tam co nejvíc linek a propojení, která je ve výsledku spíš zmatečná, plus spousta nesmylů (kamery úplně všude, odposlechy taky) to sráží dolů a ukazuje se, že v tomto žánru máme ještě hodně co dohánět. Je to škoda, potenciál to mělo nemalej, ale chce to pevněji držet opratě. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

U nás momentálne prebieha tiež jedna z podobných vecí ako v tomto filme, a to nemyslím to mediálne divadlo pre ovce ... avšak muži v tieni tu určite sú. Inak to je jasné, že tento systém rozkrádania resp. presnejšie okrádania nie je lokalizovaný len na Česko-Slovensko alebo len Európu... To je proste tak, len nie každý to chce vidieť (vedieť). A že príliš konšpiratívne? Kto má trochu rozumu a zdravej predstavivosti, vie, že to je ešte horšie. Inak Sloboda tieto krimi umí ako to už dokázal v Sametových vrahoch. Len trochu bolo naivné to odvysielanie v priamom prenose, pretože v skutočnosti by to vedúci spravodajstva zatrhol hneď skraja atď. A pre tých čo si sťažovali, že nestíhajú dej a postavy doporučujem radšej pozerať: Jak Křemílek a Vochomůrka zasadili semínko ... (po slovensky Ako Kremienok a Chocholúšik zasadili semienko). ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Temné vody advokacie, temné vody politiky, temné vody policie, temné vody médií...jenom u mek dondy za 80 na hodinu se může člověk vztekat maximálně kvůli přepálenýmu oleji. Morálka a slušnost jsou handicapy a v dnešní době se za ně tvrdě platí. Tenhle biják to zatím podává dostatečně srozumitelně. Po prvním dílu nehodnotím, zatím ale převládá spokojenost. Jenom ten barevnej filtr mi nelahodí./// Po druhém dílu říkám narozdíl od všemu a všem loajální recenzentky Mirky Spáčilové, která tomu udělila 45%, že ANO, tohle mělo hlavu a patu a stálo za to se do něčeho podobného pustit. Jasně, bylo to přepálený, všichni jsou tady cool zrovna jako ve filmu, agenti mají dokonale vypucovaný káry, protože v myčce podle všeho snad i bydlej, na investigativu mají v ČT Marka Wollnera, kterej už 15 let nevytáhl paty z kanclu, kamery tajných složek máme všichni snad i v konečníku, ale nic z toho nedeklasuje hlavní message, totiž že žijeme v kleptokracii, kde bohatší pes mrdá všechno a všechny. A komu se to nelíbí, ten ať se nediví vůbec ničemu. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Když muž v pozadí říká, že neexistuje muž v pozadí, že je to jen systém, může si být naivně nedůvtipný policajt jistý, že jím je právě on. Je ale otázkou, zda to policajt zjistí a zda to zjistí včas. Bavilo mě to dost a popravdě i párkrát překvapilo (druhý díl - obě události v Technickém muzeu), takže se brzy určitě podívám znovu. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

A opět mě napadá citát od Švejka: "Dejte si pár piv, nechte si zahrát rakouskou hymnu a uvidíte, co budete povídat." Tenhle film totiž jakoby vypadl z nějaké té hospody nižší cenové kategorie, kde se to po pár pivech konspiračními teoriemi jen hemží. A konzumaci po desáté hodině odpovídá i nasnímání filmu, herecké výkony a režie. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • „Dal Vám tchán na cestu minci pod jazyk jako odměnu pro převozníka přes řeku Léthé?“ ptá se profesor Abrahám (Jiří Oberfalzer) policisty Krásy (Richard Krajčo). Převozník Charón ovšem převážel zemřelé přes řeku Styx, poté mrtvé duše doputovaly k řece zapomnění Léthé, z níž se napily a zapomněly na svou pozemskou pouť. (ČSFD)
  • „Tomáš Krása je vystudovaný právník, který ale nechce stát na této straně zákona, nechce vytahovat lidi ven z vězení, ale naopak by je tam raději zavíral. Proto jde k zvláštnímu útvaru u policie a snaží se odhalovat korupci někdy i trochu na vlastní pěst. Je to takový samorost a nemyslím si, že se to všem líbí. Sám nevím, jestli bych měl na takovou práci žaludek a taky odvahu, zvlášť když víte, že vám může jít o život,“ uvedl jeho představitel Richard Krajčo. (SONY_)

Reklama

Reklama