Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sváteční pohodovka, která vás potěší milým humorem, skvěle klapajícím duem herců a příjemným soundtrackem. Když jeli po dálnici v tom shořelém autu a zastaví je policie, tak jsem dostal hroznou křeč. - "What the hell are you driving?" - "We had a small fire last night." - "You have any idea how fast you were going?" - "I was just talking to my friend about that. Our speedometer's melted so it's very hard to say how fast we were going." ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Hughesova první „dospělácká“ komedie (tedy bez teenagerů) je navenek plná praštěného slapstickového humoru, ale uvnitř dokáže být překvapivě citlivá a dojemná i pro ty nejzatvrzelejší cyniky. Když se nevrlý morous Neal (Steve Martin) snaží dostat z New Yorku domů do Chicaga na den Díkůvzdání, tak se na něj přilepí vtíravý, bezstarostný Del (John Candy), který ho svým životním elánem přivádí k šílenství. Jejich společná cesta je navíc nelítostnou ukázkou Murphyho zákonů v praxi. Vše, co se může pokazit, se pokazí. Hughes hází oběma postavám klacky pod nohy důmyslně neúprosným a nepředvídatelným způsobem a výsledkem je řetěz skvěle vygradovaných komických situací. Film se vám dostane pod kůži nejen díky chemii dvou hlavních herců, připomínajících novodobého Laurela a Hardyho, ale i díky skvěle napsaným ústředním postavám, které pod tím vším potrhlým vyváděním procházejí výrazným vývojem a s nimiž dokážeme snadno soucítit. Tohle je něco, co Hughesovi vždycky šlo, a co se v dnešních komediích (až na pár výjimek) příliš často neobjevuje. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steve Martin sa snaží dostať domov na sviatky. Bohužiaľ na letisku narazí na Johna Candyho a spolu si požičajú auto. Od tej chvíle dochádza k množstvu humorných i menej humorných situácií. Jeden z nich má totiž dar skomplikovať aj nezkomplikovateľné. Podarená komédia, ktorá svojím obsahom nenudí a neobsahuje ani výrazne hluché miesta. To je veľká výhoda týchto filmov na cestách, pretože sa neustále mení prostredie a dej prináša nové a nové dobrodružné situácie, takže je sa stále na čo pozerať. K tomu budiš pripočítaná výborná komika v podobe niekoľkých vtipných situácií, trefných hlášok a zaujímavých dialógov. Vždy ma pobavilo, ako sa hlavní hrdinovia po odlúčení dokázali k sebe znovu vrátiť. Každopádne sa jedná o jednu z najvydarenejších road snímok 20.storočia. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Asi to je nějakým soukromým blokem ze Steva Martina, ale jeho humor na mě většinou nefunguje a Letadla, vlaky, automobily jsou stejný případ. Zřejmě je to způsobeno tou přímostí, kterou většina gagů má. Na druhou stranu, Martin svou roli hraje velice dobře, stejně jako Candy, který je možná ještě o chlup lepší. Ve výsledku - nijak jsem se nenudil, ale na více jak tři hvězdy to za mě prostě není. You know you nearly killed me, slugging me in the gut when I wasn't ready! That'ss how Houdini died, you know! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)
  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)

Reklama

Reklama