Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (163)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Laťka nastavená první sérií byla bohužel pro jejich tvůrce nepřekonatelná a tak se z Akt X po čase stal jeden z těch seriálů, které si klidně pustíte k mytí nádobí nebo když zrovna nemáte do čeho píchnout, jinak vás ale k jejich sledování nikdo nedonutí.

plakát

American March (1941) 

Ne že by mi vadilo slovo 'american' v názvu, přece jen je to ale už na mě trochu moc barevné a překombinované.

plakát

Americký sniper (2014) 

americký sniper si přímo vynucuje srovnání s oscarovým snímkem smrt číhá všude. proti jeho odlidštěné, pozorovací metodě staví eastwood do popředí psychologii hlavní postavy. ta působí zpočátku trochu šablonovitě a svádí k odsouzení filmu kvůli vezení se na vlně současných válečných dramat americké provenience. s přibývající stopáží však spolu s houstnoucí atmosférou roste i uvěřitelnost filmové rekonstrukce skutečných událostí, všeobecně známé finále pak vejde do dějin kinematografie jako jedna z nejlepších závěrečných scén. velké uznání si zaslouží mimořádně povedený casting herců v hlavních rolích - jak bradley cooper, tak sienna miller se svým reálným předobrazům podobají až strašidelně přesně.

plakát

Animatrix: Neznámé území (2003) 

"Mám strach, aby díla demokratických básníků neskýtala často obrazy nesmírné, leč nesourodé, přehnané líčení, bizarní kompozice, a aby nás fantastické bytosti, které zrodí jejich duch, někdy nepřiměly litovat reálného světa." (Alexis de Tocqueville: Demokracie v Americe)

plakát

Apollo 13 (1995) 

typická ukázka hollywoodské rutiny. oč životněji se jeví hrdinové totálně vymyšleného filmu kozoroh jedna v porovnání v historickými postavami z apollo 13!

plakát

Atomic Café (1982) 

zajímavá, byť poněkud dlouhá koláž týdeníků, propagandistických snímků a dalších archivních materiálů týkajících se tématu atomové bomby.

plakát

Bean 1: Úžasná dobrodružství pana Beana (1991) (video kompilace) 

Na rozdíl od zkoušky z trigonometrie prochází Mr. Bean spolehlivou prověrkou kvality humoru. Vždyť už ty skeče musí znát všichni nazpaměť a stejně se u nich válejí smíchy stejně, jako když je viděli poprvé!

plakát

Bean 2: Vzrušující kousky pana Beana (1996) (video kompilace) 

Rámec téhle beanovské bestofky mi přijde trochu násilný, proto dávám za čtyři, i když samostatné skeče si pochopitelně zaslouží nejvyšší hodnocení.

plakát

Blackfly (1991) 

yessir! povinnost pro milovníky normana mclarena a jeho série animovaných klipů ke kanadským lidovým písním. styl kresby mi sice zas tolik nesedí, ale i tak je to super.