Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 337)

plakát

To (2017) 

Oproti geniální předloze osekané a soustředí se to hlavně na patálie s klaunem, což je naprosto v pořádku. To co tam je, je udělané velice dobře a film se mi líbil. Klidně si To ale dovedu představit jako desetidílnou minisérii. Pak by to bylo bez výhrad.

plakát

Vyšší moc (2014) 

Hezky natočená studie, jak rodinu rozhodí, když se otec zachová zbaběle. Tísnivá atmosféra je velmi dobře zachycená stejně jako přehnané vykrucovací kecy o tom, jak kdo danou situaci vnímal. Do zkratu otce, když se rozbrečí na chodbě fakt dobré. Potom už mi to trochu drhlo a vyhlížel jsme konec.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Stejně jak u prvního Kapitána Ameriky mě naprosto pohltila komiksová retrostylizace, kde mají zlotřilí Němci nadpřirozené zbraně a kosí je rozličná parta klaďasů. Tohle já prostě můžu. Dr. Poison byla perfektní záporák. Divně vypadala, divně mluvila a byla prostě opravdu znepokojivá. Akční scény jsou taky fajn. Ale hlavně Gal Gadot je naprosto úžasná. Že je nádherná všichni víme, ale ona to i perfektně zahrála a dokázala tuhle vlastně docela debilní postavu prodat takovym způsobem, že jsem jí nepokrytě fandil a věřil jsem jí tu naivitu a dobráctví. To samé Chris Pine. Správnej chlapák dobrodruh s koulema a srdcem na pravym místě. Fakt jsem si tohle dobrodružství moc užil. 90%

plakát

Romeo krvácí (1993) 

Podivnost u které se nedivím, že nevešla moc ve známost. Gary Oldman je dobrej, ale celej film tam chodí v moc velkym obleku a vypadá upoceně a zkrachovale. Hlavně to má ale strašně divnou zápletku. Jakási nájemná vražedkyně zápasí o moc s bossem mafie a oba využívaj Oldmana, kterej je přitom fakt zkrachovalec. Fakt to moc nedává smysl, ale má to i dobré momenty. Rozhodně vám utkví Lena Olin. Furt se tam svlíká a dělá nadržený ksichty, aby vzápětí s hurónským smíchem někoho zabila. A pak si ňák, nevim proč uřízne ruku. Viděl jsem uncut verzi se stopáží hodinu a padesát minut a bylo to fakt moc. Z neo noirového saxíku, kterej hraje celej film mám teď chuť spáchat sebevraždu. 50%

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Já jsem se bavil. Jackson a Reynolds jsou dobrá dvojka a oba byli vtipní. Fakt jsem se smál docela často a nejlepší byla Salma Hayek, jak šikanovala bachyni ve vězení a všechny furt jen fuckovala. Akční scény nepatří mezi špičku, ale bitka mezi Ryanem Reynoldsem a hlavní gorilou Ivanem byla fakt hodně dobrá. Hodně fyzická a bylo cejtit, že na něj Reynolds nemá a proto používá všechno, co mu přijde pod ruku.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Mě se to líbilo po celou dobu. Hlavně díky tomu, že i když to ze začátku ukazuje, jak jsou ty děti vytuněný a co všechno uměj, tak v konfrontaci s normálním světem se začnou ukazovat i negativa. Je to moc dobře zahraný a ani jedno dítě mě nesralo.

plakát

Baby Driver (2017) 

Že to bude svěží, akční, zábavné a s dobrou hudbou jsem čekal. Co mě překvapilo byla nefalšovaná romantika. Fakt jsem jim to žral, když tam balil servírku Deboru a přál jsem si ať jim to vyjde. Edgar Wright má akční filmy nakoukané takže ví, jak tnout do živého. Při scéně, kdy si Jamie Foxx vynutil jít do baru, kde Debora pracovala jsem byl podobně napnutej, jako třeba když ve Smrtonosný Zbrani šel pan Joshua po Murtaughově rodině. Všechny postavy byly parádní, ale nejdůležitější je, že hlavní hrdina Baby byl sympaťák. Líbilo se mi, jak si tam tak tancoval a poslouchal hudbu. A skvěle to graduje.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Dobře natočená zbytečnost, která nepřináší nic nového, jen upoceně odkazuje na první díl. Nebýt božího Roberta Carlyela bylo by to ještě mnohem horší. Děje tam je tak na padesát minut a zbytek je vyplněn vatou, která fungovala v prvním dílu, protože to byla sonda do života feťáků a bylo to zajímavé. Postavy teď ale zestárly a furt jakoby blbnou, ale už jsem jim to nevěřil a byla to jen křeč. Rádoby filosofické monology Ewana McGregora ve mě vzbuzovali leda tak pocit trapnosti. Alespoň, že tam hraje to černovlasé šukátko. Přišlo mi to, jak Sněženky a Machři po dvaceti letech. 50%

plakát

Trestanec (2017) 

Pár much by se našlo. Občas nepravděpodobné dění, které tam je kvůli žánrovosti látky. Každopádně drsná atmosféra a skvěle zahranej hlavní hrdina to přebijou. Fakt mě to bavilo a uteklo to jako voda.

plakát

Masaryk (2016) 

Z tvůrčího hlediska chápu, že si vybrali jen úsek těsně před válkou, jelikož to filmu dodalo punc světovosti. Mě to přijde malinko škoda. Rád bych viděl události kolem převratu natočené v tomto stylu. Film se mi moc líbil a řemeslně se nemusí za nic stydět. Vizuálně to vypadalo jak libovolná epizoda Boardwalk Empire. Klidně bych si dal Masaryk II - Rise of Communism :)