Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 349)

plakát

#annaismissing (2023) 

Velmi...ehm...současné, taktéž naprosto vtahující, přirozeně zahrané a sebevědomě natočené. V podstatě nemám co vytknout. Je vidět, že autoři mají detektivky rádi a ví jak mást diváka, aniž by se snižovali k lacinostem. Jméno Pavel Soukup si budu pamatovat.

plakát

Starlet (2012) 

Sean Baker umí navodit takový ten pocit obyčejnosti. Postavy v tom světe funguji velice přirozeně a tak nějak věříte, že by se to někde mohlo dít. Její spolubydlící byli už trochu odlehčené karikatury, ale stejně jsem jim to věřil. Konec se mi líbil.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Dobrodružství s charismatickými, cool mušketýry. Akční scény se s tím správně nepářou a dobře se na to kouká. Constance je moc roztomilá a i slabošský král mě zaujal. Akorát kardinál na mě moc dojem neudělal.

plakát

Návrh (2009) 

Příjemná romantika, kde jsou všichni hezcí, hodní a usmívají se na sebe. Ani ta Sandra mi nepřišla moc despotická.

plakát

Občanská válka (2024) 

Film o válečnejch reportérech. Že se jedná o vymyšlenou občanskou válku je irelevantní, klidně by to mohla být nějaká reálná. O politiku a vojenské akce totiž vůbec nejde. Sleduje to pouze partu novinářskejch, kteří každý den nasazují životy v honbě za nejlepší fotkou, či rozhovorem. Bojí se každý den, ale nemůžou si pomoct. Totální adrenalinový feťáci. Za mě je vyobrazení konfliktu z téhle stránky hodně osvěžující. Garland navíc asi dostal prachy, jelikož je tam i dost pohledné akce. 9/10

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Takový ten film, co si vás postupně získává na svojí stranu. Tušíte jakým směrem se to asi bude ubírat a vůbec to nevadí. Dominic Sessa je dobrej castingovej nález.

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

Ve sledování vysoce postavených korporátů se nevyžívám, přesto jsem si Boj o moc užil, jelikož je hlavně o postavách, které jsou bez výjimky výborně napsané i zahrané. V seriálu není jediný klaďas. Všichni jsou to narušení, mocichtiví manipulátoři, kteří mají sami sebe na prvním místě. To ovšem nebrání užívat si výborné dialogy, kde perlí hlavně dvojice Tom a bratranec Greg. Taktéž mě zaujalo, že se ústřední trojice vlastně chová stejně po celé čtyři série. Ke konci už jsem fyzicky nebyl schopen jim ani trochu fandit.

plakát

Čuník (2022) 

Korpulentní královna stealthu se potýká se šikanou na maloměstě. Okolnosti jí ale přihrají pomstu a možná i vytouženou lásku. Čuník dobře funguje ve všech rovinách. Je tam drama, drsný humor a dojde i na brutální násilí. Hlavní hrdince jsem to nezáviděl ani trošičku, ale bavil jsem se po celou dobu.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

V jednotlivostech opět výborné. Svižnější než první část, ale ducha knihy jsem v tom stále nenašel.

plakát

Peníze těch tupců (2023) 

I finanční negramot, jako já, si tam najde svoje. Síla komunity, mini příběhy obyčejnejch chuďasů, chytlavej soundtrack a hlavně parádní obsazení z toho dělaj film, který nelze nedoporučit.