Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 331)

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Lahůdka. Anime moc nemusím, ale zde je animace opravdu nádherná a akční scény nápadité a přehledné. Hlavní hrdinka je mega cool, často dostává strašně do držky a jen díky výcviku a tvrdohlavosti dokáže přežít a jít dál. Epizody jsou skvěle vypointovány a díky tomu zamrzí konec (první série).

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Kanibalismus je takové to lákadlo, díky kterému si film získá pozornost. Ale za mě prim hrály krásné a nemilosrdné hory, šílená zima a vůle to prostě nevzdat. Původní film jsem neviděl, ale tohle ostudu určitě nedělá.

plakát

Večeře po americku (2020) 

Úplně jsem čuměl, jak se to vyvinulo. Začíná to totiž, jako klasická nezávislá pózeřina. Postupem času ale vše začne dávat smysl a film získá nečekanou hloubku. Hlavní týpek si mě tim věčně nasranym ksichtem získal. Byl fakt cool.

plakát

Sisu (2022) 

Finové si natočili takový válečný western. Nádherná krajina hodně pomáhá a dodává tomu punc izolovanosti. Hlavní drsňák není žádný akční herec, ale postupné budování jeho legendy mě bavilo, že jsem pak s chutí toleroval ty nesmysle, co přežil. Je sympatické, že si natočili takovýhle přímočarý film, ale na nejvyšší ligu chybí lepší hrdina, akce nebo alespoň rafinovanější děj.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Dobrý nápad a Cage válí. Bylo mi ho pak už líto. Ke konci to ale poněkud vyšumělo do ztracena. Celá část s Norio mi přišla jako snaha tam na sílu protlačit společenskou kritiku. Působilo to nedotaženě a bylo by lepší, kdyby se film soustředil pouze na hlavní postavu.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Supr komedie u které jsem se fakt zasmál a odreagoval. Jennifer Lawrence je hezká, ale hlavně fakt přirozená a má komediální talent. Funguje je to nejen jako komedie o střetu rozdílných povah, ale i jako o střetu generací. To, kde třeba Bill Burr totálně selhal ve starejch fotrech, se v Nic ve zlým daří bravurně.

plakát

Watcher (2022) 

Antireklama na Bukurešť, jehož hnusná zákoutí slouží k budování ponuré atmosféry. Napětí tu je, sličná Maika Monroe se docela uvěřitelně utápí v úzkosti, ale je to prostě příliš jednoduché.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Nejrychlejších tři a půl hodiny kinematografie. Úctyhodná délka ve mě budila respekt, ale uteklo to jako voda. DiCapriův zdegenerovaný škleb funguje a bavilo mě sledovat, jaká je to lidská zrůda. Chvílemi je až komické, co se tam děje a furt to ňák všem prochází. De Niro baťovsky drží město za koule, ovládá a manipuluje všechny a všechno a i přes veškeré utrpení, kterým si Osedžové prochází je to stále zábavný film, který stojí za to vidět.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Audiovizuální mrda o pět úrovní výše, než jakákoliv konkurence. Nápaditost nezná mezí, přičemž postavy jsou stále funkční a sympatické. Je ale třeba říct, že po víc než dvou hodinách vám asi půjde hlava kolem. Tenhle guláš barev a vjemů totiž jede stále na plný plyn a nikdy nezastaví. Může to být chvílemi únavné, ale to holt umění bývá.

plakát

Barbie (2023) 

Cením nápad udělat film o figurce chytře, jenže mě to bavilo jen v částech, kde Will Ferrell komicky běhá a tak. Části o uvědomění žen a všechny ty kecy byly spíše únavné. Je to navíc zbytečně dlouhé a ke konci už jsem to moc nevnímal, i když třeba ty muzikálový čísla jsou dobrý. Každopádně, když moje neteř měla Barbie období a čuměli jsme na animovaný Barbie agentky atd. tak ty mi přišly lepší. Přijde mi bizarní, že tahle verze podle mě vůbec nemůže bavit děti.