Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (338)

plakát

Věc (1982) 

6*!!!!!

plakát

Bláznivá komedie (1990) 

Není to sice čistě na výbornou, avšak i přes slabší konečnou půlhodinku filmu (hlavněposlední epizodě trochu docházele šťáva) jsem se nesčetněkrát z plných plic nasmál. Jedná se o jednu z mých prvních zkušeností s Italským filmem, proto možná lehce "zaujaté" hodnocení z mé strany.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Velice depresivní podívaná...občas jsem měl pohnutky k ukončení nesnesitelného "mučení" (hlavně v první polovině filmu), ale zvědavost byla silnější.

plakát

Led Zeppelin: The Song Remains the Same (1976) 

Velkolepé a naprosto famózní představení rockových titánů v plné, čarovné kráse. Hrůza vůbec pohledět na rychlost prsťíků neprůstřelného Jimmyho " narodil jsem se s kytarou v ruce" Page. Každý člen Zeppelinů je kouzelníkem ve svém oboru a spolu tvoří jednu z nejvlivnějších, nejnepochopitelnějších a vůbec nejlepších rockových skupin historie.

plakát

Sloní muž (1980) 

Kdyby se přitažlivost a zkrášlený zevnějšek odvíjeli od velikosti srdce, John Merrick by byl nejpohlednější mládenec v celém Londýně. Příběh mladého nešťastného muže, který byl celý život trestán za svoji jedinečnost "zrůdami", až poznal, že i mezi zrůdami žijí laskaví a čestní lidé, v kterých může najít oporu, či dokonce přátelství... THE ELEPHANT MAN je ukázkovým příkladem pro filmovou harmonii a dokonalost, úžasný emotivní prožitek.

plakát

Taxikář (1976) 

Travis je prostě sympaťák. Po shlédnutí jsem chtěl snímek ohodnotit 4-mi hvězdy, ale s chladnější hlavnou a po vážnějším rozmyšlení uděluji 5*.

plakát

The Doors (1991) 

Velkolepé, odzbrojující, fascinující, avšak kontroverzní filmové zpracování hudební geniality a (z větší části hlavně) záhadného (nepochopeného) umělce, jenž bruslil na tenkém ledě až se šeredně probořil (no spíše uchlastal a ufetoval). Oliver odvedl výbornou práci, nicméně obdiv patří hlavně fenomenálnímu Kilmerovi, protože pochopil Jimovo skryté poselství a jeho ohromné kouzlo osobnosti znamenitě napodobil! Mystická hudba Doorsů, jenž diváka probouzí do vášnivého a divokého snu a dává mu maximum pozemské energie si nepochybně zaslouží za svůj filmový příběh plnou nádrž.

plakát

Linkin Park: Road to Revolution (Live at Milton Keynes) (2008) (koncert) 

Úžasný zážitek, dokonalá atmosféra, skupina v nejlepší formě, výběr z největších hitů kapely (většína písní je zremixovaná o pár chytlavějších riffů) a hlavně ohromná podpora s hlediště...spokojenost

plakát

Rolling Stones (2008) (koncert) 

Stouni možná fyzicky stárnou, ale srdcem a hlavně svou osobitou prezentací na show jsou to pořád páni rockeři. Nezáleží kolik před vystoupením vyšňupou koksu, vyhulej jointů nebo vypijou brendy pro zahnání problémů postarších "mládenců", Rolling stones již skoro 50 let ukazují pravej Rock&roll a pořád jim to kurevsky jde.

plakát

Žlutá ponorka (1968) 

Yellow submarine je barevně vypointovaná psychodelická noční můra, jenž se prokousává do mozku a plní ho láskou. Tato LSD jízda snad vším a zároveň ničím spolu s geniálními písněmi od brouků, co více si přát? Ponorka není nic jinýho než koš plný houbiček ve filmové podobě.