Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z Beatlesovských filmů. Pravda je, že ve všech jde především o písničky, ale příběh Žluté ponorky, který si na nic nehraje, je příjemně infantilní a prostý. Z celého filmu tak plného barev vyzařuje dobrá nálada a atmosféra 60. let. Já osobně mám z celého filmu nejraději píseň Nowhere man a k ní tak nádhernou scénu, při které vám připadá, že každou chvíli musíte minout jehlu gramofonu, protože máte pocit, jako byste se točili na desce s touto skladbou. A ruku na srdce, koho nechá chladným, když se Kapela klubu osamělých srdcí seržanta Řízňáka pustí do hraní stejnojmenné písně? ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je to abstrakce? Je to psychedelie? Anebo je to jen jedna velká švanda a slavní Brouci si z nás tak trochu vystřelili? Možná od každého trochu, ale je to hlavně obraz krásných let šedesátých a jedna velká jízda, ze které se vám zatočí hlava a ani netřeba LSD a dalších "dobrot". We All Live in a Yellow Submarine. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí Beatlesácký film je naprostý psychedelický úlet, který nejde ani tak nějak rozumně hodnotit. Dialogy prakticky neexistují, jen různé slovní hříčky. Animace určitě nedosahuje kvality tehdejších Disneyovek, ale na druhou stranu ty desítky, stovky podivností co jsou tu vyobrazeny muselo dát mnohem větší fušku nakreslit a naanimovat, než řekněme Knihu džunglí. Na tou vší šíleností je naštěstí celkem tradiční příběh - Beatlesáci se vydávají v ponorce do Pepřenie, aby ji zachránili před invazí modrých hnusáků, kteří vymazávají všechny barvy z lidí. Dá se říct, že mě mnohem víc bavily úlety v ponorce, než finální dění v Pepřenii, ale celkově je to narozdíl od Help pohodová zábava. A hlavně jsou tu opět nezapomenutelné písničky. Většina z nich by v pohodě stačila na Oskara, ale bohužel vznikaly rok, dva zpátky, takže smůla. A hlavně je tu spousta hitů - popově rozjásaná Yellow Submarine, smutná Eleanor Rigby, Nowhere Man, oslava lásky All You Need Is Love, rockový nářez Srg. Pepper Lonely Heart Club či psychedelická Lucy in the Sky with Diamonds, kterou si později půjčil a proslavil Elton John. I ty ostatní písničky mě celkem bavily, takže ač jsem se toho filmu poměrně bál, nakonec to vychází na solidní 4*. Animovaný film roku 1968. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý film a to nejen díky písničkám. I přes zdánlivé roztržité přeskakování mezi jednotlivými šílenými místy se zde najde určitá nit nebo spíše motiv, který diváka provází celou dobu. Některé dialogy jsou naprosto geniální a typický britský humor vás také dostane do kolen. Vzpomínky z dětství se vracejí po celou dobu a to je jenom dobře. Jeremy, Hillary, Boobe, PhD??? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

asi nejslavnější Beatlesácký film, i když jak tu čtu, tak s ním neměly moc společného. Přesto se v něm hodně projevila doba, kdy vznikl - hippísácké období, psychedelické nálady, hodně barviček ... to všechno spojené s velmi nápaditou animací. Příběh mě tak nezaujal, ale své kouzlo má a 3 hvězdičky si ode mě zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Písnička All Together Now léta sloužila jako znělka pro Televizní kursy angličtiny v České televizi. (Robbi)
  • Lennonův syn Sean Lennon neměl o minulosti svého otce jako člena Beatles ponětí, dokud nezhlédl tento snímek. John mu tehdy vysvětlil, že se musel vzdát tohoto života, aby mohl být s ním a s Yoko Ono. (ČSFD)
  • Kresleného George namluvil Peter Batten, který byl pět týdnů před koncem natáčení zatčen jako dezertér. Jeho dabing pak dokončil Paul Angelis, který již mluvil Ringa a šéfa Modrých. Jméno Petera Battena tvůrci odmítli uvést do titulků. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama