Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (338)

plakát

Rolling Stones (2008) (koncert) 

Stouni možná fyzicky stárnou, ale srdcem a hlavně svou osobitou prezentací na show jsou to pořád páni rockeři. Nezáleží kolik před vystoupením vyšňupou koksu, vyhulej jointů nebo vypijou brendy pro zahnání problémů postarších "mládenců", Rolling stones již skoro 50 let ukazují pravej Rock&roll a pořád jim to kurevsky jde.

plakát

Sex Drive (2008) 

Looser se stává mužem...co s tím pořád mají? (jinak další naprosto ulítlá komedie, nic víc). Hodnocení: 5/5.

plakát

Seznamte se s Davem (2008) 

Vskutku zábavná a příjemná komedie, vhodna pro každý věk (však s lety klesá hodnocení i úžas). Eddie zase jednou chytl povedenou roli, v které mohl předvést své komické vlohy a bezduché obličeje. Lepší část filmu "poznávání" i moralizující a pozitivně laděný konec plný vzájemné tolerance a lásky si zaslouží alespoň průměrné hodnocení, ale věřím, že u mladšího publika bude Eddie slavit úspěch. Hodnocení: 5/10.

plakát

Sim Salabim (2008) 

„V jednoduchosti je krása". Jednohubka pixaru před "velkou bouří" (WALL-E), která svojí úlohu plní naprosto famózně a maximálně naladí a zpříjěmní nástup masterpeace celovečeráku, následujícího bezprodleně po skončení. Směs originálních a vkusných fórků, zabalených do příjemného "obalu" s (tradiční) pixarovou animací bez drobné chybičky. Každičkou sekundu jsem se bavil a kraťas mě doslova očaroval. 10/10

plakát

Soudný den (2008) 

Marshall skloubil své "kuchařské" umění a přímo z rozpáleného grillu servíroval ďábelskou všehochuť, ač vše trochu přesolil a připálil. Prostřídal všechna různá koření ze středověku (přidal gladiátorský souboj), ze dob masochystické anarchie, vzdálené bodoucnosti "vystřelovacích umělích očí", z nenapsaných dějin pádu skotské říše smrtící epidemií a do toho všeho strčí překrásnou "bojovnici" s ještě překrásnějším pozadím (alespoň na to se dalo koukat), která si to v lidské jungli pálí bentleyem. Marshall prostě vykradl tucet různožánrových receptů a doufal, že pomocí velice důkladných záběrům brutality docílí dokonalého souznění, což mu i občas vycházelo. Určité momenty a záběry ve filmu stojí za zapamatování (hlavně ty zvrácené) , však celkový dojem je poměrně neuspokojivý. Jestli čekáte POUZE bezstarostnou jízdu se "splatter" vsuvkami, výbornou atmosférou a dokonalou řežbou v čele s nádhernou Rhonou, budete příjemně nasyceni. Neile přestaň vykrádat a vrať se k hororům, ty ti snad půjdou lépe, však pád do tmy nebyla vůbec rána do prázna. Hodnocení: 6/10.

plakát

Stmívání (2008) 

Ničím výjmečný, řadový snímek s pěkným ústředním párem. Přišlo mi to trochu pro teen publikum, krása Pattinsona se řeší snad na všech základních školách a jeho plakát z BRAVÍČKA má nad postelí vylepena nejedna poblázněná dívčina. Avšak aby film obstál u tohoto publika, musí být svým způsobem "hloupý" a přehnaně sladký, což přesně "twinlight" je. Jedná se o další komerční shit s vkusnou tématikou, jenž z filmového hlediska nemá co nabídnout. Hodnocení: 4/10.

plakát

Street Kings (2008) 

Od Street Kings jsem čekal opravdu hodně, dokonce jsem se naladil režisérovou prvotinkou (Harsh Times), abych se plně položil do světa korupce a lží v L.A. a výsledek? Bohužel zklamání a to i přes široký seznam hereckých hvězd. Má největší výhrada spočívá v tom, že Ayer spoléhal více na obal filmu, všechno muselo působit cool a stylově, namísto kvalitního scénáře sem se maximálně nabažil máséra Reevese, který se ze zlího hošana, pomalu měnil ve spravedlivého ochránce zákona. Skvěle efektivní, naplňující drsná akce, pár výborných dialogů, ostře násilnické scény i kompozice barev fungovala dokonale záhadně, ale to zdaleka ke kvalitnímu filmovému zážitku nestačilo, dostalo se mi POUZE stylového, moderního krimi nářezu pro nezaujatého divíka. Snímek funguje jako efektivní jednohubka a od Davida Ayera prostě čekám víc než lehký, filmový nadprůměr. Minimálně se však jedná o užitečný přírustek do krimi žánru a zajímavý pohled do nitra policejní "práce". Hodnocení: 6,5/10.

plakát

Sunjeong manhwa (2008) 

Největším kladem této něžné korejské romance je velice příjemné a sympatické herecké obsazení. Ústřední páry si zde doslova zamilujete. Jediná záporně laděná myšlenka v mé hlavě směřuje k faktu, že film neměl o hodinu díl, tak jsem si hrdiny snímku zamiloval, že mě skutečnost konce nepříjemně ranila=)

plakát

Suprhrdina (2008) 

Strašná bejkárna. Tohle se snad ani filmovému fanouškovy nemůže líbit. Ono nestačí že Hollywood vykrádá "každej" cizokrajnej film, který má velké finanční obraty, on také dělá stupidní parodie na filmy který jim vydělávali. Komerce a nic víc, řekli si: "vydělali jsme balík na Spidermanovi, tak na to uděláme parodii, přitáhneto diváky a budeme mít plný kapsy." Tato parodie jde ve stopách všech ostatních z posledních let (epic movie, děsnej doják....), nic co by nějak změnilo filmové dějiny. Jedná se o otřesně vlezlý a trapný humor, scána jak tam babička prdí v křesle jenom dokazuje tvůrcovu nestydatou a povrchní demenci. Jak už tu párkrát padlo: film který by měl pobavit, tak akorát nasere. Znovu musím pochválit v poslední době pro mě "zbožňovaný" Hollywood, jak my krásně zkazil náladu touhle rádoby komedií. Hodnocení: 1/10 (BTW: pár vtípků ušlo, ale to snímek neomlouvá v jeho blbosti.)

plakát

Temný rytíř (2008) 

(Praha - premiéra) Naprostý filmový skvost, netroufám si důkladněji kometovat po prvním shlédnutí. Zde pouze první reakce na nejlepší komiksovou adaptaci vůbec. Díky mrazivému příběhu, který mě nedovolil vstoupit do snímku, tak abych ho lépe poznal, je komentář pouze hrubý a velice zaujatý: Velkolepé, strhující, impulzivní, temné, progresivní, skvěle natočené (hlavně akční sekvence), skvěle napsané (Bratři Nolanové mě ještě nikdy svým scénářem nezklamali), famózní stylizace postav, obrovské charisma jak filmové tak hl. hrdinů, každá scéna ve filmu je chytrá, precizní a úžasná a dohromady tvoří bezchybný celek. Film se neohlíží zpátky, razí si vlastní rovnočarou cestu až do posledního záběru. Silné monology, které překonají v divákovi neskonale dlouho a herecké výkony na velké úrovni v čele z Heathem Ledgerem, který dal filmu hloubku a svojí nevyspitatelností se zapíše do filmových dějin. Hodnocení: 10/10. ___ Mam za sebou druhou projekci v kině, na Temného rytíře jsem si udělal subjektivnější pohled a výrazněji se vžil do příběhu. Zprvu bych zmínil po "mrazivosti", další drobnější výtku: Joker svým nekompromisním vystupováním nedal možnost ostatním (skvěle napsaným) postavám vyniknout, lépe řečeno zaujmout divákovu bezprostřední pozorrnost, kterou si určitě zasloužili (hlavně tedy Two-face a samozřejmě Batman, který byl prakticky zastíněn Jokerovým charismatem). Klady nejsilnějšího blockbusteru tohoto léta jsou nevyjádřitelné, přesto jsem víceméně většinu (popsatelných) už vyjmenoval. Jokerův výkon by se dal probírat a vychvalovat do nekonečna, takže jednoduše přirovnám, k možná nejlepšímu hereckému výkonu za poslední dobu. Pojatí té anarchye, rebélie, bezsoudnosti, "volnosti", bezohlednosti, elegantnosti, zkaženého a tvůrčího pohledu na svět a vůbec to jak po celou dobu vystupoval. Nejlepší film na světě? Spíše ne, ale dosavadní nejlepší komiksová adatace a vůbec nejlepší film roku? Po zvážení, naprosto souhlasím. Hodnocení: 10/10.