Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

The Greatest Lie Ever Sold: George Floyd and the Rise of BLM (2022) 

Doporučuji. Neuhodli byste, kam BLM peníze šly. Dokument je přiměřeně dlouhý, má dobré tempo a sděluje jak fakta, tak nechává otevřených pár otázek, na které nejsou aktuálně odpovědi, ale které člověka donutí přemýšlet nad tou situaci, která se v USA okolo Floyda a BLM odehrávala a odehrává. Candace jako průvodce tohoto typu dokumentu funguje velmi dobře. Když už sděluje svůj názor, podává ho jako myšlenku a pobízí k přemýšlení nad věcí s chladnou hlavou. Ona ani způsob, jakým je dokument dělaný, se nesnaží vzbuzovat silné emoce, ale nastínit jiný úhel pohledu než pohled BLM "kdo není s náma, je rasista".

plakát

Zkažená úča (2011) 

Čekala jsem něco jako Fuck you, pane učiteli, a dostala jsem to, co jsem chtěla. Je to fakt super odvazovka, líbí se mi i vývoj postavy Camron Diaz, kdy cim dal vice empatizuje s detmi, ktere uci, a prerovnava si zivotni hodnoty. Moc doporucuji, 4 hvezdy.

plakát

Čertí brko (2018) 

Pohodová pohádka, ale za tu satiru o Burešovi 5 hvězd. 🙂

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Úžasné propojení dvou zcela odlišných sociálních vrstev. Je to srdceryvný a zároveň pohodový film, u kterého se zasmějete a místy vám i slza ukápne. Určitě vřele doporučuji.

plakát

Stážista (2015) 

Dojemný a pohodový film, Robert De Niro ani Anne Hathaway nezklamali. Mladší se mohou zhlédnout v hlavní hrdince, která bojuje se stresem, rodinnou krizí a spoustou práce s novou firmou, zatímco starší v Benovi, který se snaží pochopit nové technologie a uspěchaný svět. Excelentní film, velmi doporučuji.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

DC se sice snažilo, aby se Justice League dostalo alespoň na úroveň konkurenčních MARVEL Avengers, ale marně. Hrdinové jsou celou dobu depresivní a bezmocní, u Batmana máte pocit, že se každou chvíli asi psychicky zhroutí, nebo oznámí odchod do důchodu. Ještě k tomu probíhá představování mnoha nových postav, které se až na Flashe moc nevyvedlo. *Spoiler alert* Nakonec také zjistíte, že celý film je jen udělaný kvůli tomu, aby se oživil superman, takže jsou Vám všichni ostatní úplně jedno = žádná empatie = totální nezájem. Okopírovaná silová kupole z Harryho Pottera ani krychle podobající se Teseraktu tomu také moc nepomohly. Prvotní nadšení po shlédnutí traileru velmi rychle během filmu vyprchalo, a tak se Justice League řadí mezi movies, které vyplácá nejlepší scény v traileru a pak nemá co nabídnout. Za mě teda jedna hvězda alespoň za Flashe, který byl jediným důvodem, proč jsem se z kina neodešla ještě pře koncem.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Pohodový, zábavný a vtipný animák. Hrdinové jsou charismatičtí, zábavní a určitě si je oblíbíte. Příběh dává smysl a netáhne se. Není co vytknout.

plakát

Pacific Rim: Povstání (2018) 

Tvůrci asi příliš dívali na Transformery a také ten film podle toho kvalitativně dopadl. Herecké výkony hrozné, jen někdy se to pokoušel zachránit John Boyega svým charismatem a pár hláškami či vtípky, ale bez úspěchu. Příběh skoro nedával smysl víc klíšé už do něj nacpat nemohli a místo slíbené války s mimozemskou rasou jsme zase dostali válku *Spoiler alert* mezi sebou. K tomu ještě v konečném souboji, který skončil-neskončil tak osmkrát, vidíte jen postavy, ke kterým jste si v průběhu filmu nevytvořili vůbec žádné citové pouto, takže když jim to tam obří Kaiju nandává a kosí tam s nimi celé Tokio, je vám to úplně jedno a jen si říkáte, když už to teda asi skončí. První film jsem milovala a byla jsem nadšená, když jsem zjistila, že vyjde druhý díl. Teď bych byla, raději, kdyby žádný druhý díl nebyl. Katastrofa. 1 Hvězda za efekty a vymazlené roboty.