Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Pompézní film, který je vizuálně nádherný, jenže vizuál je asi jeho jediná silná stránka. Příběh se vleče skoro tři hodiny, přitom člověk už předem ví, co se ve filmu stane, protože všechny vize a proroctví budoucnosti se naplní do posledního zrnka písku. Chápu, že se jedná o skvěle vyprodukovaný film, herecké výkony jsou také vesměs skvělé, jenže k čemu je navoněný obal, když samotný obsah tak trochu zapáchá...

plakát

Před deštěm (1994) 

„Čas nikdy neumírá, ani kruh není kulatý“. Velmi pěkně podaná hlavní myšlenka filmu.  Pokud se vám někdy zdá, že se lidská hloupost cyklí v kruhu a časem se každá lidská chyba zopakuje, vzpomeňte si na tento brilantní makedonský film z doby Jugoslávské občanské války. Kruh totiž není kulatý a nakonec jde vždy pouze o akce jednotlivců, které kruh uzavřou.

plakát

Zrcadlo (1975) 

Filmová poezie, doslova. Tento film nesmíte brát doslovně a proboha hlavně se ho nesnažte pochopit! Jedná se o vizuálně nádhernou mozaiku střepů z autorova života(zrcadla) v kombinaci s historickými vsuvkami, recitovanými básněmi a božskou hudbou od Bacha a Purcella.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Jednoznačně nejepičtější superhrdinský film vůbec a zároveň nejlepší Nolanův počin. Herecký výkon Heatha Ledgera(Joker) film vynáší do skutečných výšin. Každý totiž ví, že film o hrdinovi je pouze tak dobrý, jako jeho záporák a nutno říct, že kvalitnějšího záporáka než je tento Joker člověk těžko pohledá.

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Příběh o kráse nejen dětské, ale spíš lidské fantazie. Připomínka pro každého, že není od věci se jednou za čas zastavit a nechat volný průchod své fantazii. Určitě to váš život obohatí víc než bezmyšlenkovité kopírování jiných či jiného.

plakát

Batman začíná (2005) 

„Proč padáme, pane? Abychom se naučili znovu se zvednout“. Superhrdinské filmy nejsou úplně můj šálek kávy, ale Batman od Nolana v podání Christiana Balea jednoznačně není váš typický superhrdina...

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Dlouho jsem odkládal shlédnutí, protože se film jeví jako infantilní zábava pro děti. Po jeho shlédnutí ale musím uznat, že tomu tak opravdu není. Tak obrovské množství detailů a metafor jsem v animáku pro děti opravdu nečekal. Film jako celek zároveň působí velmi příjemně díky nádherné stop-motion animaci a skvělé hudbě, takže je ideální pokud hledáte nenáročný oddychový film.