Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (223)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Po loňské Strachově pohádce Svatojánský věneček jsem měl trochu obavy, ale naštěstí se nepotvrdily. Režisér i scénárista Marek Epstein potvrdili, že svoje řemeslo ovládají pořád velmi dobře. Katolických vtípků bylo dokonce víc než v jedničce, některé trochu zanikly ve smíchu v kině, tak už se těšíme na DVD, které si pustíme doma v klidu a budeme si moci děj vracet. Velmi legrační moment byl, když při scéně, kdy Maria uspává Ježíška a je s nimi i Josef, zahlásilo dítě za námi: "To je jeho dědeček." Co se týče děje, asi by se mi víc líbilo, kdyby Košťála neodnesl čert, ale přinutil ho polepšit se. I hudba v jedničce byla podle mě lepší a závěrečnou scénu, kdy se všichni shromáždí "na výsostech", bych taky oželel, ale jinak jsem byl velmi spokojen.

plakát

Ant-Man (2015) 

Děj byl až moc přímočarý, oceňuji originální variaci na odpočítávání a dobrou vlakovou honička s úžasnou Mašinkou Tomášem. Ale Luisovo vyprávění na konci bylo fakt ale jako fakt hustý.

plakát

A pak přišla láska... (2022) 

Tenhle film se mi moc líbil, ale nedivím se, že jestli někoho neberou vztahové záležitosti, tak mu to nic neřeklo. Dokázal bych si představit víkendový seminář o rodinných konstelacích nebo něčem podobném, který by začínal tímto filmem, a pak by bylo dva dny se o čem bavit. Ale i filmařsky to bylo zajímavé, ty dlouhé statické záběry mohou mít svoje kouzlo. Jen ten název filmu mi nějak nesedí.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Byl jsem naprosto uchvácen. Když jsem v titulcích uviděl prostřihy rolí jednotlivých herců, nejdřív jsem tomu moc nevěřil, a pak si při vracení filmu a na IMDB hodně dlouho ověřoval, že je to opravdu tak. Řekl bych, že herci si některé role dost užívali. Hugh Grant si asi už potetovaného lidožrouta nezahraje a Tom Hanks se mi nejvíc líbil coby zcvoknutý spisovatel Hoggins. Film si určitě pustím ještě víckrát. Zachytil jsem i jeden vtípek, když Timothy Cavendish líčí svou představu, jak by měl vypadat herec, který by ho ztvárnil v případném filmu.

plakát

Ava: Bez soucitu (2020) 

Trochu odvar z Kill Bill, viz např scéna s dancing party. Možná to měly být odkazy na klasiku.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Je nesmysl, že by se vrácením kamenů zpět do jejich času vše dostalo do původního stavu. Ale scéna Kapitána Ameriky ve výtahu s Rumlovem a jeho partou mě fakt potěšila.

plakát

Azur a Asmar (2006) 

Výtvarně velmi netradiční a krásné. Taky arabština filmu dávala zvláštní kouzlo. Jen ten konec byl trochu slabší. Ani ne tak dlouhé rozhodování, kdo vlastně si má vzít vysvobozenou královnu a přinášení dalších a dalších osob, které by měly přispět radou. Spíš to vyřešení mi přišlo hodně laciné. Jinak bych možná dal pět hvězdiček.

plakát

Baraka - Odysea země (1992) 

Ten film jsem chápal jako výpověď o kontrastech mezi přírodou a technickou civilizací, bídou a bohatstvím atd. Velmi působiví byli ildé žijící na smetišti, kteří na rozdíl od lidí ve městě vypadali vyrovnaně.

plakát

Battle Royale (2000) 

Absurdní vyvražďovačka na hranici parodie. Některé scény jsou dost ujeté (např. ta s deštníkem nebo video školení), ale závěrečný profesorův telefonát je bezkonkurenční.