Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (15)

plakát

The Disaster Artist: Úžasný propadák (2017) 

Geniální! Těžko se mi hledají správná slova na tento film. James Franco zahrál Tommyho tak přesvědčivě, že jsem chvílemi zapomínal, že tam ve skutečnosti není. Znovu nahrané scény z původního The Room byly dovedené k dokonalosti.

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Nejlepší seriál Jiřího Stracha. Perfektní spojení detektivky s mystikou a náboženstvím. Langmajer skvěle ztvárnil majora Remeše, který je dobrým kriminalistou, ne však manželem a otcem... Velice se mi líbila i postranní dějová linka, která se propojí s hlavními postavami až na samém závěru a napomůže rozuzlení. Seriál vřele doporučuji.

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

Klasika normalizačního období. Podařený film, z prostředí venkova, kterému nechybí nadhled, vtip a dobré obsazení. Především pan doktor, který se při jízdě kochá pohledem do krajiny a recituje Máj, je naprosto nepřekonatelný.

plakát

Sedm let v Tibetu (1997) 

Pozoruhodný příběh Rakušana, který se vypraví zdolat horu, ale nakonec jde spíše o zdolání sebe sama a minulosti, kterou za sebou nechává. Potkává starobylou kulturu na náboženství Tibetu a získává přátelství samotného Dalajlámy. Brat Pitt předvedl skvělý herecký výkon. Scénář mě rovněž uchvátil a ze samotné okupace vojsky čínské armády mi naskakovala husí kůže. Nemohu jinak, než ohodnotit film pěti hvězdami.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Pohádka to byla v zásadě ukrutná. Nicméně je na ni třeba pohlížet jako na skvělou parodii Slovenska. Důkaz, že Slovensko nemá elity, protože vše zachrání až 300 let ztracená šlechtična ze zahraničního rodu. Procházíme se po vesnici, která je jako vystřižená z Babičky, ačkoli se nacházíme na počátku 20. století. Juraj jako správný Slovák má za životní cíl emigraci a jeho pes se jmenuje Dunčo. Žije na salaši s ovcemi a vaří brynzové halušky. Oceňuji také předabování postav do češtiny, kéž by se to stalo standardem. Takže podtrženo sečteno mi pohádka vyšla na průměrné 3 hvězdičky.

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Mladý nadějný fotbalista, toužící hrát v nejlepších klubech světa, se díky své životosprávě ocitá ve třetí lize a nastupuje za Vyšehrad... Netradičně pojaté zpracování internetovou televizí jistě kde koho zaujme. První čtyři díly se mi velice líbily. Nechyběly jim aktuální kauzy i fotbalisté, ochotní si udělat legraci sami ze sebe. Poté bylo vidět, že nápad je již překonán a režie se snaží jen využít původního zájmu diváků a seriál nějak „dokopat" do konce. Opravdu škoda.

plakát

Čertí brko (2018) 

Musím ocenit inovativní nápad udělat z pekla „jen" úřad, který dohlíží na spravedlivé jednání lidí. Přesto mám výhrady k použitým písním a kameře, která se mi nelíbila. Naopak děj byl vesměs dobrý a nechyběla ani „pohádková láska". Ovšem, situace, kdy uvěznění čerti spekulují nad tím, jestli se mohou dostat do nebe, mně přišla vyloženě stupidní. Proto dávám tři hvězdy.

plakát

Klapzubova XI. (1938) 

Z filmu se na rozdíl od předlohy fotbal zcela vytratil... Místo sportu zde máme bezduché, neustále se opakující schůze a hloupé milostné pletky. Dávám 10%.

plakát

Láska v čase korony (2020) (seriál) odpad!

Gratuluji České televizi... Konečně mám jasno, jaký seriál je ze všech nejhorší. Scénář je napsán tak špatně, že by lepší napsalo i malé dítě. Herecké výkony byly rovněž příšerné. Pak zde máme obrovské množství drobných chyb, které se nachází snad v každém díle. Absolutní neznalost hráčského světa, protože se opravdu nenajde nikdo, kdo by měl dva monitory a komunikoval s ostatními přes Skype. Inženýrku bohemistiky už zmínil Mara97... Dále skutečnost, že podle autorů nosí každý akvárium na hlavě, jak se dozvíme na začátku prvního dílu. Také přece dává smysl, že Jakub Nemčok vydržel 14 dní doma bez rodičů, když objektivně neměl dostatek jídla ani na den. Takhle bych mohl pokračovat. Další otázkou je smysl pro natočení takovéto "komedie" už během první poloviny letošního roku. Seriál krásně podporuje představu, že zde zažíváme zdravotně nějak nebezpečnou situaci, když přece v tuto chvíli máme 168 000 nakažených koronavinem, a proto jsme vyhlásili epidemii. Skutečná urážka všech obětí moru a cholery. Perfektní propaganda srovnatelná s 30 případy majora Zemana. Co dodat na závěr, snad jen to, že doufám v další seriály České televize, které budou mít scénář a taky nějakou pointu. Hodnocení -15%.

plakát

Láska v čase korony - Test (2020) (epizoda) odpad!

Nemožné se stalo skutečností! Přežil jsem i poslední díl... Více v závěrečné recenzi.