Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (296)

honajz 

všechny recenze uživatele

On to ve výsledku není špatný film, jen doplácí na 1. zbytečnou délku, 2. zbytečnou doslovnost, 3. neujasněnost celkového záměru a koncepce. Chce to být filmem o Wiseauově filmu The Room a jak se ten film natáčel? Nebo buddy příběhem o dvou klucích, kteří na to sice nemají, ale stejně si splnili svůj sen? (Povšimněme si, že až pohádkově - máte prachy, můžete skoro cokoliv. Kdyby Wiseau prachy neměl, asi by to celé vypadalo jinak.) Problém taky je, že v určitých chvílích je film vlastně doslovnou ilustrací jak samotného The Room, tak stručné historie kolem jeho natáčení, kterou si přečtete jak tady na ČSFD, tak jinde. Jen nevím, proč tu nebylo nic o Wiseauově firmě s bundami? Na druhou stranu má film hodně silný, pozitivní náboj - jak vztahem Sestera a Wiseaua a jejich touze splnit si sen, tak vlastně i vztahem štábu a herců k Wiseauovi, který se dá označit za hodně komplikovaný, ale myslím, že nakonec ho všichni vzali prostě jako neumětelského podivína a možná se tím i dodnes chlubí, že s ním dělali. Takže jsem rád, že jsem film viděl, přes zbytečnou délku mne pobavil a udržel v jakési pobavené náladě po celou dobu. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Ed Wood měl trumfy: výrazný časový odstup, Ameriku 50. let minulého století (tedy prostor pro Burtonovu stylizaci) a hrdinu, jemuž fandíte. Tommy Wiseau je pouze nesympatický manipulativní ego-podivín (bohužel ale né až tak podivný, že by třeba nosil dámské šaty, nebo neměl přední zuby), kterému se povedl husarský kousek s jedním svérázně špatným filmem. James Franco hraje výborně, ale v jeho filmu nenacházím nic, co by mě ponouklo se k němu v budoucnu vrátit. Lidským plusem je, že si z mimozemšťana Tommyho nedělá vyloženě srandu. Diváckým mínusem je, že je to možná i proto celé trochu nuda... Dave Franco je sympaťák, ale do role Sestera se nehodí, roli měl hrát někdo daleko panenštější, naivnější. Autenticitu trochu ruší i Seth Rogen. Zažít ale původní The Room v napraném kině musí být super zážitek. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze jsem cekal vic. Uvodni pul hodina je docela opruz, kdy jsem uvazoval, jestli mam vubec zapotrebi to sledovat, nastesti od prestehovani a vzniku napadu na film se to trosku rozjede. Ale necekejte nejakou super komedii, je to spis takova artovka s par vtipnejma momentama, ktera je spis divna a vyzivajici se v wtf momentech, nez vylozene vtipna. Herci jsou fajn, James Franco vypada jak Frankensteinovo monstrum, Dave jako Hollywoodskej hezounek a ostatni vicemene jen pricmrndavaj, tohle je koncert tyhle dvojice. Mozna bych se bavil vic, kdybych videl The Room, takhle jen dobre zahranej, prumerne natocenej a minimalne vtipnej film, kterej je ve vysledku asi uplne zbytecnej, protoze stejne se clovek hlavne pobavi u momentu, ktery jsou vlastne slovo od slova prehrany z originalu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rvala bych si vlasy a odvezli by mě do psychiatrické léčebny, kdybych měla točit film s Tommym, ale konec byl nečekaným zúročením a to myslím pro všechny, kterých se to nějak týkalo, včetně hlavní dvojky. Snad dám někdy i The Room, protože James Tommyho dokonale napodoboval, za to tleskám !! Takže jaký musí být originál? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ať už si uděláte jakýkoliv názor na to, kdo je Tommy Wiseau - jestli optimistický vizionář, tragický snílek, či naprostá nula, které se pouze dostalo přehnané pozornosti, ani v nejmenším na tom nezáleží. Tady totiž velí James Franco. A je bezesporu ve své nejlepší formě. The Disaster Artist kupodivu funguje ve všech směrech. Zejména obsazení je trefné, herecké výkony autentické, a co víc - každých pár minut zábavné cameo (to nejlepší přijde až po závěrečných titulcích, takže rozhodně nevypínejte předčasně). Samozřejmě si druhou polovinu snímku užijete víc, pokud jste aspoň minimálně obeznámeni s The Room. Během sledování jsem měl pocit, že si natáčení filmu tvůrci zkrátka velmi dobře užili a zároveň že udělali nejvíc pro to, aby si to divák užil s nimi. A to mi ke spokojenosti stačí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Samotný Tomm Wiseau se později nechal slyšet, že film je přesný z 99,9 %. Což je zajímavé prohlášení, vzhledem k tomu, že o knize, ze které film přímo vychází uvedl, že je přesná pouze ze 40 %. (LucasAbelle)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama