Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 344)

plakát

Absolvent (1967) 

* za Simona, * za Garfunkela, * za Mrs. Robinson, * za pavilon opic a * za zběsilý útěk ze svatby. Sečteno a podtrženo pět hvězdiček jako vyšitých. Velmi dynamický děj nenechá diváka na chvíli vydechnout, když k tomu přičteme fantastické výkony Anne Bancroft a Dustina Hoffmana a vynásobíme mnoha opakováními The Sound of Silence nemůže z toho vzejít nic jiného než absolutní špička žánru. Díky za tento klenot!!!

plakát

Adamova jablka (2005) 

Docela náročné, hluboce filozoficky pojaté drama o nápravě "zlého" člověka. Jde o jeden z filmů, na které člověk musí mít tu správnou náladu, jinak mu prostě nesedne. Jedno však Adamovým jablkům upřít nejde, a to je originalita.

plakát

Ad Astra (2019) 

Ad Astra je hvězdně obsazeným, ale jinak naprosto obyčejným a ve skutečnosti možná i podprůměrným béčkovým filmem. Nemám nic proti výkonům Brada Pitta ani Tommyho Lee Jonese, oba jsou uvěřitelní a hrají dobře. Co však moc uvěřitelné není, je příběh. Ten je naprosto nesmyslný od začátku až do konce a o uvěřitelnosti většiny klíčových scén se raději rozepisovat nebudu. I na Sci-Fi je většina z nich hodně mimo a vůbec neodpovídá realitě světa, ve kterém se odehrávají. Přesto přese všechno se na film dobře dívá a děj rychle ubíhá, proto nakonec hodnotím velmi slabými 3*. 52%

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Addamsova rodina je filmem plným dobrého černého humoru, na druhou stranu postrádá příběh a tak člověku, který viděl jen pár dílů seriálu k srdci moc nepřiroste.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Docela zajímavá, pohodová sci-fi komedie. Ale že by nějak významně převyšovala průměr, to zase ne. 65%

plakát

A dost! (2012) (pořad) 

Každou záslužnou činnost je třeba ocenit! 75%

plakát

Aeon Flux (2005) 

I s přibývajícími léty se na Charlize krásně kouká, ale Aeon Flux to jako film nezachrání. Obrazově sice super, ale všechno ostatní značně pokulhává. 48%

plakát

Afghánistán 1979: Válka, která změnila svět (2014) (TV film) 

Tohle je suverénně jeden z nejlepších válečných dokumentů, které jsem v životě viděl. Perfektně zpracovaný, velice zajímavý, nestranný, se spoustou rozhovorů se skutečnými účastníky této nesmyslné války. V rozhovorech dostali přiměřený prostor představitelé snad všech zúčastněných stran a je v nich krásně vidět, že každá strana měla své zájmy a v podstatě se dá říci, že ničeho jiného nedbala, a to platí jak pro hlavní protagonisty války, tak i všechny zákulisní hráče.

plakát

Africké kočky: Království odvahy (2011) 

Dokument plný krásných záběrů africké divočiny, dokonce i takových, které jsem ještě neviděl. Bohužel celkový dojem z něho zbytečně sráží přehnaná snaha o dramatičnost. 82%

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Další vynikající dokument z dílny BBC. Fantastický obraz, fantastický zvuk a vynikající hudební podkres. David Attenborough opět výborný, byť raději pouze slyším jeho komentář, než sleduji jeho "adrenalinové" výkony. Tentokráte si však nemohu nerýpnout do bezbřehé podpory ekoterorismu v posledním díle. Jelikož se jedná o dokument, měl by tento počin býti především nadevše přesný, nezavádějící a upřímný... Přesto, že není, hodnotím plným počtem, protože prostě dokumentární cykly o přírodě od BBC mám rád.